John Titor - Time machine

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

gagiD
Spol: M

Re: John Titor - Time machine

Post Postao/la gagiD »

String teorija "podrzava" paralelne univerzume.
To je moguce. Da li je to realnost? Ne znamo, jer string teorija nije dokazana.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

gagiD je napisao/la:String teorija "podrzava" paralelne univerzume.
To je moguce. Da li je to realnost? Ne znamo, jer string teorija nije dokazana.
Da, Titor je tvrdio da se univerzun ravna na ovaj način: https://en.wikipedia.org/wiki/Many-worl ... rpretation, a ne kao linearan vremenski slijed u kojem se može intervenirati u prošlost što bi dovelo do paradoksa.

Ima i neki simpatični PDF kojeg ću si malo proučiti u raznim večernjim satima
http://www.xenacarpenter.com/John_Titor ... veiled.pdf
audiosl4ve

Post Postao/la audiosl4ve »

vezano za putovanje u buducnost/proslost. Ako bi i ti isao u buducnost/proslost i napravio nesto znacajno, tipa ubio nekoga ili nesto takvo (primjera radi) onda bi to bila sasvim druga dimenzija/univerzum tj svijet a onaj u koji si ti "htio doci" i ubiti nekoga ce nastaviti svojim pravcem, bez tebe. Ima stvarno mnogo teorija o tome tako da sigurno nije ni jedna tocna, ali opet sve su tocne :D

Vezano za teleportaciju. Ako cemo i mi uspjeti jednog dana teleportirati covjeka, ti ces nesto maknuti tj potpuno izbrisati te ponovo sastaviti, na tome princiipu radi teleporter. Ali onda to neces biti ti, nego tvoj klon, nema veze sto ima sve isto ko i ti, i sjecanja i sve, to je ipak tvoj klon a ne ti. Stoga mislim da teleportacija u tome smislu nikada nece biti moguca, ma koliko got se ljudi trudili jer nekako to je zasada fizicki nemoguce, osim ako ne otkriju kako prolaziti kroz dimenzije.

mojih 2 centa :)
trzalica

Post Postao/la trzalica »

Grof je napisao/la: Da, upravo tako! Dapače, kako je sam Titor izmijenio naš time-line donjevši i opisavši stroj (kojeg je netko i patentirao, 2004.), te kako su singularnosti izvedene u CERN-u izglednije je da se stroj proizvede i ranije od 2036 u našoj vremenskoj liniji (ako već i nije u tajnosti ;) )
E u tome i jest kvaka! :) Vidiš, ja nisam znao da je taj stroj uopće patentiran i tko onda može sa sigurnošću reći da netko negdje već sada ne posjeduje skoro ako ne i potpuno funkcionalni uređaj za putovanje kroz vrijeme samo to zbog nekog razloga još nije objavljeno. Znam - ovo možda sada djeluje glupasto ali postoji li argument zašto bi to bilo nemoguće?
Evo još jedan primjer koji me nerijetko iritira. Kada se priča o teleportaciji stalno se spominje razgradnja "originala" i ponovno "sastavljanje" kopije. To onda nije teleportacija nego duplikacija (barem ja razmišljam na taj način). Zašto se ne uzme u obzir teleportacija putem neke vrste crvotočine koja zakrivljuje vrijeme i prostor?!?
To mi je recimo puno logičnija verzija teleportera. A znanstvenici su se već i složili da je takvo što i moguće ali sumnjaju da će uskoro biti izvedivo zbog ogromne količine energije koja je potrebna za tako nešto (barem sada tako misle).
Ali OPET, s druge strane, sve se češće priča o antimateriji i aktivno se "proizvodi" (ovo je malo nespretan izraz, možda bi bolje bilo reći da se generira) u jednom sveučilišnom centru u USA (možda griješim da je sveučilišni centar u pitanju ali može se progooglati). S antimaterijom bi tolika količina energije bila moguća i razmišlja se da će se jedino usavršavanjem proizvodnje iste biti moguće putovati u udaljene dijelove svemira jer prilikom spoja materije i antimaterije nastaju goleme količine energije. Veliki prasak ("Big Bang") se isto dogodio djelovanjem materije i antimaterije (tako trenutno znanost tvrdi).
Malo sam se udaljio od Titora ali nadam se da shvaćate što sam htio reći. Mi ljudi nekada jednostavno preskučeno razmišljamo pa nam i neke očite stvari nisu jasne a kamoli ovako složene. Recimo, primjer bi bio dvojba o tome da li je zemlja ravna ploha koja je zaokupljala misli naših predaka. E sada je meni iz ovog kuta gledanja smiješno da se nitko nije zapitao zašto se onda ne vidi puno dalje u daljinu ako je sve ravno ili zašto sunce izlazi na jednoj i zalazi na drugoj strani u polukružnoj kretnji. Međutim nama se sada lako čuditi "ograničenosti" naših predaka kada sada znamo pravo stanje stvari i kada smo drastično tehnološki napredovali u odnosu na to vremensko razdoblje...

EDIT: u originalnom postu sam napisao "tamna materija" umjesto antimaterija, malo sam ih pobrkao.
Tamna materija je ime koje dajemo nekoj masi koju u svemiru možemo detektirati a za koju nam se čini da nema izvora.
Antimaterija je suprotnost materiji, suprotnost onome od čega smo mi i svijet i svemir koji nas okružuje, načinjeni. Često se za objašnjenje uzima atom vodika. Antimaterijski atom vodika se sastoji od antiprotona (negativni naboj) i pozitrona (pozitivni naboj) dok se materijski atom vodika sastoji od protona (pozitivni naboj) i elektrona (negativni naboj). Čak je i američka nacionalna svemirska agencija zabilježila tragove antimaterije kao nusprodukt munja.
Fermilab i CERN su prvi uspjeli proizvesti antimaterijski atom vodika.
Zadnja izmjena: trzalica, dana/u 25 lis 2015, 01:00, ukupno mijenjano 4 puta.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Da, ono što nam svijest ne može "provariti" zbog neke ograničenosti automatski odbacujemo kao nemoguće ili kao glupost. Sve dok se ne dokaže suprotno, odnosno dok se ne dokaže na onoj razini koju naša sadašnja svijest može razumjeti.

Gledajući opis stroja iz 2000. godine koji je Titor stavio na net, moram priznati da djeluje prilično realno, a nitko nije taj stroj ikada demistificirao i rekoa da je to ukradena slika od nečeg drugog.
Taj stroj i jest patentiran 2004.
trzalica

Post Postao/la trzalica »

Grof je napisao/la:Da, ono što nam svijest ne može "provariti" zbog neke ograničenosti automatski odbacujemo kao nemoguće ili kao glupost. Sve dok se ne dokaže suprotno, odnosno dok se ne dokaže na onoj razini koju naša sadašnja svijest može razumjeti.
Upravo to!
gagiD

Post Postao/la gagiD »

@audiosl4ve
Koja je razlika izmedu "originala" i "kopije"?
Nema je. Spin svake subatomske cestice je isti. A ti i ja i svi mi jesmo ti podaci.
Eh, kad se mogne tolika kolicina podataka bude mogla prenijeti s jednog mjesta na drugo onda cemo se moci teleportovati.
branac88

Post Postao/la branac88 »

Grof je napisao/la:
branac88 je napisao/la:
Grof je napisao/la:Sve skupa je vrlo detaljno i podosta logično, pa ako je hoax, onda je jako dobro razrađen, a da od toga nema nikakve osobne koristi i to samo na neko vrijeme od 2 mjeseca koliko se lik tamo javljao. Nakon toga se Titor više nikada nije javio.
zar nije logično da onda predviđanja budu točna? :hmm
Da, ako u prošlosti možeš mijenjati vrijeme u svojoj vremenskoj crti (worldline-u kako ga Titor zove). No, Titior stalno naglašava da je nemoguće izmijeniti prošlost i time dovesti do problema paradoksa. Moguće je samo započeti novu liniju događaja (worldline) koja će imati za posljedicu baš drugačiji slijed.
Shvaćam, no nisi me shvatio. Pokušati ću pojasniti što sam (sve) htio reći.
Ukoliko je njegova teorija točna, onda on ne bi imao nikakav razlog dobrovoljno reći stvari koje se u našem vremenu neće dogoditi. Niti možemo provjeriti njegov svijet (vremensku liniju), niti on može znati što će se kod nas dogoditi. Razlog više da pazi što priča je taj što je dao i nacrt tog vremenskog stroja. Znao je ili je morao znati da će mu se takve priče obiti o glavu.
Ono što mi je još sumnjivije jest to što je i osnovana neka udruga/zaklada koja je tiskala knjige, ako se ne varam. Tim više što je to učinjeno sve u SAD-u gdje je novac u glavama ljudi centar svijeta. Jasno je da se krije profit iza toga, a to baca još dodatno sumnju što nekome tko daje takav stroj u dobrotvorne svrhe ne koristi. :zvizdi
Istaknio bih i činjenicu da se sve vrti oko SAD-a (Amer`ke, ba!), kako taj Titor tako i naš svijet. To me sve podsjeća na teorije zavjere gdje su masoni/iluminati/bilokoja urotnička ili vladajuća skupina uvijek Ameri, Europljani i/ili jedni i drugi, a cijeli ostali svijet (recimo: Kinezi, Indijci, Japanci,...) su zapostavljeni ili eventualno kolateralne žrtve. Mi (Europljani/Ameri) smo ti koji sve to mogu ili više ne mogu (ukoliko je po teoriji već zauzet položaj vlasti od strane urotnika) spriječiti. To je ozbiljan pokazatelj da se takvim pričicama ide hraniti naša percepcija svijeta jer o drugom kraju zemaljske kugle ne znamo ništa više osim da postoje, ali zato komšiluk (okolinu) poznajemo najbolje i njega se plašimo.

Drugim riječima, ostajem kod toga da je Titor izmišljotina Amer`čkog mozga... :kava
Lista gnjavatora:
Bunker (16.11.2018.-9.9.9999.)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Da, meni Titorova priča ima neke druge rupe u priči i fizici i to redom:
  • UNIX: UNIX se prestao razvijati već u 90-tim godinama prošlog stoljeća, što znači da je on trebao znati da 2000. UNIX-a više i nema u upotrebi nego se na serverima koriste Linux i ponešto BSD. Ne znam zašto se u njegovoh 2036 onda forsira UNIX? To nema neke logike, tim više ako i izbio WW3 u njegovoj vremenskoj crti, lakše bi bilo servere održavati na slobodnom i dostupnom Linuxu nego na vlasničkom UNIX-u.
  • Time-machine: Da bi se stvorile mikrosingularnosti potrebno je cca 13 TeV-a (teraelektronvolti) što je pozamašan potencijal. Ne znam kako su to stvorili te mikrosingularitete (mikro crne rupe) i smjestili ih u elektromagnetski kavez. Odnosno, kako ih uopće održavaju u vremenskom stroju, kada bi ih trebalo uništiti Hawkingovo zračenje??
    Nadalje, Titor kaže da im za 10 godina treba 1 sat rada stroja. OD 2036 do 1975 to je nekih 6h putovanja. 6h treba stroj raditi na baterije i držati pod uzdama dvije mikro crne rupe? Nekako mi tako mala količnia energije koju baterije mogu sadržavati ne izgleda dostatno. Ili za priču oko kontrole gravitacije ne treba puno energije??
    Također, jednom je Titor spomenuo kako im je savjetovana da ne otvaraju prozor u autu kojim putuju jer se izvana stvara podosta topline, i to u temparaturnom iznosu od nekih 100 do 120 stupnjeva (ne znam da li su F ili C). No, ako su F, onda je to nekih 40-50 celzija. U slučaju da su celziji, onda bi trebali biti lagano skuhani u tom autu ako je vani tako visoka temperatura. Auto kojim putuju je (isključen i zakočen). Ako su pak Fahrenheiti, onda imamo vani isto teško snošljivu temperaturu od 40-50 C koja će život u autu zatvrenih prozora i bez provjetravanja za 6 sati učiniti nemogućim, ako ih neće i odvesti u smrt. Takav detalj on nigdje ne spominje.
    Usput, od kuda energija koja stvara tako jako toplinsko polje oko auta da traje i 6h uz takve temperature. Iz baterija? No way!
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

branac88 je napisao/la:
Drugim riječima, ostajem kod toga da je Titor izmišljotina Amer`čkog mozga... :kava
Slažem se, napisao bi i više ali sam na mobitelu i stoga:

slika
Odgovori