čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: čavrljanje 2.0
pa kako to da nisi baniran?Max Bunker je napisao/la: Čari demokracije....![]()
.....
Lista gnjavatora:
Bunker (16.11.2018.-9.9.9999.)
Bunker (16.11.2018.-9.9.9999.)
Tema je i trebala biti zaključana jer je otišla predaleko od onoga što je trebala biti, mislim da je glavni problem što neki ljudi gledaju na Linux kroz prizmu Windowsa i onda hoće da Linux kopira sve novosti iz Windowsa i da bude maksimalno user friendly, da bude Windowsi u Linux ruhu a to neće nikada biti tako, zato Linux i nije za svakoga, jedno je koristiti ga uz nečiju pomoć, a drugo je koristiti ga usputno dok su ti cijelo vrijeme Windowsi glavni OS ili stalno gledaš na Linux kroz prizmu Windowsa, a treće "prebaciti" se na Linux u punom smislu riječi, prebacivanje u punom smislu riječi podrazumijeva da je korisnik spreman učiti i da ne očekuje da sve funkcionira kao na Windowsima, a to nije tako rijedak fenomen kod "konvertita" na Linux, dok si ne izbiju iz glave da Linux nije kao Windowsi do tada imaju manjih ili većih frustracija sa korištenjem Linuxa.
Tko očekuje da Linux postane Windows-like neće to nikada dočekati, Linux je postao više nego dovoljno user friendly za one koji nisu lijeni pa imaju želju nešto i naučiti. Tko stalno kuka kako na Linuxu nema ovoga ili onoga-njegov problem, potraži alternative, piši developerima ili kompanijama, napiši nešto sam ako znaš itd. Ili jednostavno nemoj koristiti Linux. Od kukanja nema ništa, biti samostalni Linux korisnik znači zasukati rukave i sudjelovati u njemu, ne treba tu ni tehničkog znanja puno, pisati nekome ili prijaviti bug može se sa jako malo tehničkog znanja.
Linux je u mnogočemu potpuno drukčiji OS od Windowsa i to svaki novi korisnik Linuxa treba shvatiti, na desktopu on ima velikih prednosti nad Windowsima ali i područja u kojima kaska, ponajprije na tom famoznom klik klik pa wizard odrađivanju svega na svojem računalu. Tko ima problema sa tim za njega/nju nije Linux kao takav. To nema nikakve veze sa ideologijom već je to tehnička činjenica pa uzmi ili ostavi.
Tko očekuje da Linux postane Windows-like neće to nikada dočekati, Linux je postao više nego dovoljno user friendly za one koji nisu lijeni pa imaju želju nešto i naučiti. Tko stalno kuka kako na Linuxu nema ovoga ili onoga-njegov problem, potraži alternative, piši developerima ili kompanijama, napiši nešto sam ako znaš itd. Ili jednostavno nemoj koristiti Linux. Od kukanja nema ništa, biti samostalni Linux korisnik znači zasukati rukave i sudjelovati u njemu, ne treba tu ni tehničkog znanja puno, pisati nekome ili prijaviti bug može se sa jako malo tehničkog znanja.
Linux je u mnogočemu potpuno drukčiji OS od Windowsa i to svaki novi korisnik Linuxa treba shvatiti, na desktopu on ima velikih prednosti nad Windowsima ali i područja u kojima kaska, ponajprije na tom famoznom klik klik pa wizard odrađivanju svega na svojem računalu. Tko ima problema sa tim za njega/nju nije Linux kao takav. To nema nikakve veze sa ideologijom već je to tehnička činjenica pa uzmi ili ostavi.
@JH-IM bravo za svaku misao! Potpisujem sve što si ovdje iznio. Još da ne koristiš Ubuntu... 
Ah taj naš mentalitet
- digo susjed kat na kuću, e i ja ću
- ma jel to on ofrajko kuću, e i ja ću
- vidi sad, stavio umjetnu travu, e i ja ću
- stavlja novu ogradu oko kuče, e i ja ću
- gledaj samo, zida novu garažu, e i ja ću
- vidi ovo, kupio je novi auto, e i ja ću......... i tako dalje i tako dalje
Naravno da je lijepo pogledati šta ti susjed ima novog u dvorištu ali zar ga treba kopirati i voditi njegov stil života u svom dvorištu??
Naravno da ne.
Pozz
- digo susjed kat na kuću, e i ja ću
- ma jel to on ofrajko kuću, e i ja ću
- vidi sad, stavio umjetnu travu, e i ja ću
- stavlja novu ogradu oko kuče, e i ja ću
- gledaj samo, zida novu garažu, e i ja ću
- vidi ovo, kupio je novi auto, e i ja ću......... i tako dalje i tako dalje
Naravno da je lijepo pogledati šta ti susjed ima novog u dvorištu ali zar ga treba kopirati i voditi njegov stil života u svom dvorištu??
Naravno da ne.
Pozz
Ok i što sad?
Super si to sažeo JH-IM!
Isto je i sa OSX-om - tko ga voli i kome treba za posao, zabavu ili nešto treće, sretno mu bilo s njim! Naravno, isto vrijedi i za sve ostale sustave. Ali mislim da smisao ovog foruma treba ostati pomaganje korisnicima, novim i starim a ne učestala prepucavanja sa ljudima koji zbog nekih osobnih frustracija izazivaju svađe i prepiranja. Tko će cendrati neka cendra negdje drugdje, tko ima višak vremena (vrlo vjerojatno ništa pametnoga niti ne radi) pa se voli svađati i ponižavati ljude koji vrlo vjerojatno imaju puno više informatičkog znanja (zvao se on/ona x ili y sasvim nebitno) taj neka potraži neki drugi forum.
Oduvijek sam smatrao da je ovaj forum jedna oaza u kojoj nema sranja kao na drugim internet odredištima
(prepiranja, vrijeđanja, provociranja) ali u zadnjih godinu-godinu i pol neki to više ne mogu podnositi pa provociraju, usuđujem se reći, stvarno glupe, beskorisne rasprave koje mogu zbuniti ljude koji tek započinju svoje Linux putovanje i koji možda u prolazu pročitaju takve nebuloze.
Svaki OS ima svoje prednosti i nedostatke ali zašto bi nas trebalo biti briga za drugim OS-evima ako smo zadovoljni sa ovim po kojem i ovaj forum nosi ime?!
Nije me briga za Win10
, nije me briga niti za OSX jer ih ne koristim niti u slobodno vrijeme, niti mi trebaju za posao. Linux mi je alfa i omega i o tome ne piz..m po recimo Bug forumu, Windows forumima i sličnima jer jednostavno nemam potrebe - izabrao sam si ono šta mi u potpunosti odgovara i to je to!
Nemam potrebe provocirati ljude koji ne misle isto kao ja i nametati im svoje mišljenje kao nešto što je jedino ispravno.
Znači, da skratim, kao što nema na Win i Mac posvećenim forumima blaćenja tog os-a jer se teme odmah brišu tako bi trebalo biti i ovdje.
Trebamo si pomagati međusobno i zafrkavati u opuštenoj atmosferi a ne raspravljati se sa samoprozvanim stručnjacima
(zna se na koga mislim) o drugim OS-evima i "gubiti energiju" na takve gluposti.
Mislim da će se većina složiti samnom.
Isto je i sa OSX-om - tko ga voli i kome treba za posao, zabavu ili nešto treće, sretno mu bilo s njim! Naravno, isto vrijedi i za sve ostale sustave. Ali mislim da smisao ovog foruma treba ostati pomaganje korisnicima, novim i starim a ne učestala prepucavanja sa ljudima koji zbog nekih osobnih frustracija izazivaju svađe i prepiranja. Tko će cendrati neka cendra negdje drugdje, tko ima višak vremena (vrlo vjerojatno ništa pametnoga niti ne radi) pa se voli svađati i ponižavati ljude koji vrlo vjerojatno imaju puno više informatičkog znanja (zvao se on/ona x ili y sasvim nebitno) taj neka potraži neki drugi forum.
Oduvijek sam smatrao da je ovaj forum jedna oaza u kojoj nema sranja kao na drugim internet odredištima
Svaki OS ima svoje prednosti i nedostatke ali zašto bi nas trebalo biti briga za drugim OS-evima ako smo zadovoljni sa ovim po kojem i ovaj forum nosi ime?!
Nije me briga za Win10
Nemam potrebe provocirati ljude koji ne misle isto kao ja i nametati im svoje mišljenje kao nešto što je jedino ispravno.
Znači, da skratim, kao što nema na Win i Mac posvećenim forumima blaćenja tog os-a jer se teme odmah brišu tako bi trebalo biti i ovdje.
Trebamo si pomagati međusobno i zafrkavati u opuštenoj atmosferi a ne raspravljati se sa samoprozvanim stručnjacima Mislim da će se većina složiti samnom.
Zadnja izmjena: trzalica, dana/u 08 kol 2015, 00:40, ukupno mijenjano 1 put.
Potpisujem jh-im. Sjecam se da smo I prije pricali o tome da novi korisnici vecinom misle da je Linux neki mod windowsa ili da u najmanju ruku pokusava kppirati windows u svemu i da mu je to smisao. Mislio sam da se takav način razmišljanja napustio, no na žalost ekipa kao max bunker misli sa ako nema GUI da onda ni nema. E jebga.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
A ja potpisujem svaku tvoju!rudar je napisao/la:@JH-IM bravo za svaku misao! Potpisujem sve što si ovdje iznio. Još da ne koristiš Ubuntu...
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
počinje nova sezona Premiershipa 
Je, u pravu si, dragi Cooleech. Nisam ispao duhovit s komentarom uz Ubuntu. Zato se ispričavam našem kolegi s foruma JH-IMu i obećajem da više neću ni malo provocirati na ovaj način. Može se o svemu lijepo raspravljati, uz puno uvažavanje sugovornika i njegovih sklonosti. Mea culpa.Cooleech je napisao/la:A ja potpisujem svaku tvoju!rudar je napisao/la:@JH-IM bravo za svaku misao! Potpisujem sve što si ovdje iznio. Još da ne koristiš Ubuntu...I dodajem: i da manje pišeš o vijestima iz ubuntu svijeta..
![]()