Opet ste se upustili u gomilu nagađanja pretpostavki a vjerojatno niste uopće upoznati sa pravim stanjem stvari. Portali su portali, i netreba imati veliki iq pa da se zaključi zakaj vole bombastične naslove i neprovjerene informacije kojima pokušavaju skupljati klikove i tako malo nabrzaka zaraditi.
Neda mi se sad stavku po stavku vam razjašnjavati , i probat ću se držati teme ( iako gore ima par postova koji veze nemaju sa temom već su nastavak kontinuiranog pljuckanja onak reda radi )
Osnovna igra solitaire je i nadalje besplatna , kao što je bila i dosada , a novost je to da se sada za igru mogu kupiti razni dodaci ( kojih prije nije bilo uopće ) i tako ti dodaci mogu dosegnuti 78 kn. Kome extras dodaci netrebaju, uredno može besplatno igrati tu igru kao i dosada.

Što je novo u windowsima 10 i što to znači za linux ?
Pa o tome bi se moglo na tisućama stranica, ali za ovaj puta ću izdvojiti ono kaj je meni prvo upalo u oči:
Na istome hardveru na kojem se windows 7 vrtio osrednje, windows 8 je bila malo agilnija i brža, a windows deset bukvalno leti i extra brzo i fluidno odrađuje sve zadaće. Od boota sistema , preko pokretanja i rada aplikacija, surfanja netom, korištenja multimedije , pa do raznih skeniranja ( antimalwer, 3d benchmark )..
I same brojke i grafikoni u task manageru odmah na prvu nam pokazuju kako microsoft iz verzije u verziju radi sve kvalitetniji i optimiziraniji operativni sistem windows i kako na istom hardveru svaka novija softverska verzija radi sve bolje i uz manja zauzeća resursa.
E to je napredak koji bih volio vidjeti i u svijetu linux operativnih sistema, jer zadnjih par godina imam osjećaj da je tendencija da svaka slijedeća verzija ubunta ( i ostalih ) zahtijeva sve snažniji i snažniji hardver da bi radila optimalno i uz punu raskoš koju nam suvremeni linuxi mogu ponuditi. Možemo mi sad tu filozofirati koliko je to do unitiya ili kde a koliko do os-a , no činjenice su takve...
A koliko koji proizvođač softvera i na koje sve načine prikuplja podatke o korisnicima tog softvera je tema ko rođena za urote-alien-ufo-dosjex spike.... Uostalom, stoput smo konstatirali,niko nikog ne tjera puškom na korištenje bilo kojeg softvera , tako da je odabir na svakome od nas.
Malo je podcjenjivački nazivati korisnike određenog os-a priglupima i sl i smatrati da su ovce i da pojma nemaju kaj im njihov os radi u pozadini. Koga bi to baš jako zanimalo, taj bi vrlo detaljno pročitao Eule i ostala pravila i uvjete korištenja , i nakon toga bi odlučio da li mu je to prihvatljivo ili nije. No kako 99,9999 % korisnika to uopće neželi čitati, lako je zaključiti da im je taj dio totalno nevažan i niti na koji način neće ništa promijeniti niti promijeniti postotke u broju korisnika ijednog operativnog sistema..
A sad vanka na sport,,subota je popodne...