čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Max Bunker

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la Max Bunker »

@gagid

Dobra šala .... :-D ... A još bolja da u tim majcama se dođe na hulk konferenciju ...hehehehhe

No, nemojmo biti tako isključivi. Moje riječi su išle u smjeru majca sa logom onih proizvođača koji podržavaju open source i koji u svojoj ponudi imaju linux uređaje, kao npr dell ili hp. Sve na ovom svijetu je trgovina i nema džabe ni u stare babe. Naravno da ako baš netko hoće majcu sa LZS logom , mora biti svjestan da bu to nešto koštalo. No ako se nađe kompromis , onda distributer dobija reklamu jer se nose majce sa njegovim logom, a dio korisnika kojima to odgovara je dobio free te majce, ili torbe za laptope, ili podloge za miša, ili kaj već.....

Kako je jednom u nekoj temi rekao naš dragi kolega Bertone, naravno da će distributeri imati i neke svoje uvjete za suradnju, i suradnje nebu ako se nenađe kompromis na obje strane.... A kako su oni ipak u jačoj poziciji, više će biti potrebno pristati na njihove uvjete nego što će oni biti prisiljeni pristati na tuđe uvjete...

No dobro, nikako neželim da tema o recenziji postane novi kamen spoticanja unutar zajednice. Ja ću to probati odrditi, a tko se želi priključiti uvjek se može javiti na pp ili na web mjesto gdje bumo to objavili...
Uz hardversku recenziju, u pripremi je i review za poslovni softver i video-nadzor softvere pod linuxom....

..........

Na jednoj drugoj temi smo pričali o virusima i linuxu, i obećao sam detaljni članak o napadu na online banking i podatke korisnika te o tome koliko je i kako linux korisnika pogođeno time, i dosta sam prikupio o tome, no kako traje aktivna istraga naših pravosudnih tijela o tome, banke su mi povukle suglasnost na objavu dok se to ne obradi unutar dorh-a....

................
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Max Bunker je napisao/la:Naravno da ako baš netko hoće majcu sa LZS logom , mora biti svjestan da bu to nešto koštalo. No ako se nađe kompromis , onda distributer dobija reklamu jer se nose majce sa njegovim logom, a dio korisnika kojima to odgovara je dobio free te majce, ili torbe za laptope, ili podloge za miša, ili kaj već.....
Naravno da ljudi hoće majicu s LZS logom. To i je smisao LZS majica. Zato i organiziramo, dizajniramo i distribuiramo LZS majice. To je nešto što se radi (ili se barem dosad radilo) već više godina i nema nikakve veze s reklamiranjem bilo koga drugog.

Ako netko hoće nosit majicu na kojoj piše DELL, pa nek nosi, slobodno. Ali to nema veze s LZS majicama. I mislim da se ne bi trebalo miješati jedno s drugim. Ovo o čemu ti govoriš je jedna sasvim zasebna priča čija bi organizacija zahtijevala još veći angažman i pripreme, dogovore s tim...sponzorima/distributerima i sve skupa bi trajalo puno više nego printanje i prodaja LZS majica. Za to bi vjerojatno trebalo otvoriti zasebnu temu, da bude jasnije da se ne radi o LZS majicama kakve smo dosad izrađivali i nudili.

Ne znam kako da ti objasnim, LZS majice su dio "tradicije" foruma i ove zajednice. Nalijepiti pet logotipa nekih hardverskih sponzora na te majice bi bilo u najmanju ruku neočekivano i neobično, a sumnjam i da bi se većini svidjelo. Na kraju, ne znam znaš li to, ali dizajn LZS majice predlažu i biraju članovi foruma javnim glasovanjem.
a tko se želi priključiti uvjek se može javiti na pp ili na web mjesto gdje bumo to objavili...
Uz hardversku recenziju, u pripremi je i review za poslovni softver i video-nadzor softvere pod linuxom....
Bijah pod dojmom da je "web mjesto" na kojem bi se to eventualno objavilo - upravo LZS. Ako nije, zašto onda to ovdje uopće spominjati, izlagati i predlagati. Još bi netko pomislio da pokušavaš regrutirati jeftinu radnu snagu za neko drugo "web mjesto".
Max Bunker

@abzeenth

Pozdrav. :-D

Pa naravno da bi se objavilo i na LZS , no nevidim prepreku da se objavi i na drugim web mjestima sa bliskom tematikom , od g+ zajednice, preko fb do blogova osoba koje bi sudjelovale u tome..... Nebum sada radio reklamu, no zaviri na g+ od ubunta pa vidi kolika je tamo čitanost i baza svakodnevnih posjetitelja i korisnika...I vidi kako se tamo da fina suradnja ostvariti sa njihovim ceo liderima ....

Ajde da pojednostavim postupak, jer vidim da imate osjećaj da je to posel za megakorporaciju i tisuću uposlenika: hipotetski : u subotu nazovem regionalne managere hp i dell-a i dogovorim za ponedjeljak sastanak kod njih , u hp u 10 h a u dellu u 12 h. U ponedjeljak se fino nađemo u 9 h na kavici, i u 10 h smo u hp-u ( zgb,radnička ) na kavici ( viskiju ) sa njihovim managerom. Nakon obvezne konverzacije zamolimo dva najprodavania modela sa ubuntom da nam ih da na revers u svrhu recenzije. baja zvrcne i za pet minuta skadištar donosi dve kutije sa laptopima. Potpišemo revers , zahvalimo se i odemo. Zdrmamo još jednu kavicu i u podne repriza svega toga u dell-u ( zgb, trešnjevka ) I u 14 h smo gotovi i imamo u bunkeru auta par laptopa sa oem ubuntom.

Tijekom tjedna se odrade softverski testovi perfomansi,potrošnje, bla bla ( podložno dogovoru tko i gdje bi to odradio ) . I fino u petak opet u devet kavica i nakon toga povratak uređaja distributerima. Prilikom povrata opet kavica ( viski ) i uz malo diplomacije iskamčimo brdo reklamnog materijala ( i majci i torbi i sve kaj nude ). I nakon toga ostaje napisati te recenzije i objaviti ih uz naravno dužno poštovanje i prezentaciju dobavljača koji su nam to omogućili. A dobivene materijale podijelite ili po nekoj šemi ili uz neke nagradne igre ili kvizove ili kaj već.... i nakon toga kad nas opet neki kolega linuxaš pita za preporuku hardvera koji odprve dela na linuxu, imali bumo za par mjeseci finu kolekciju recenzija na koju ćemo ga moći uputiti i gdje nema greške ili nagađanja.....

Realno, dva tri dana posla po par sati za sve nabrojano za dve do tri osobe... Može to sve i jedan odraditi, no ipak je ljepše skitati po tim firmama i ispijati kavice u društvu nekom....
:-D
Abzeenth
Site Admin

Max Bunker je napisao/la: Ajde da pojednostavim postupak, jer vidim da imate osjećaj da je to posel za megakorporaciju i tisuću uposlenika: hipotetski : u subotu nazovem regionalne managere hp i dell-a i dogovorim za ponedjeljak sastanak kod njih , u hp u 10 h a u dellu u 12 h.
Ajde. Može. Nazovi i dogovori.
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

@Max Bunker
Pa mogao si odmah opisati o čemu se radi.

Ali vidi:
Šta ako taj laptop bude loše radio sa Ubuntom? Kako onda? Ili ako je na laptop neka "očajna" distra (bilo je riječi o tome). Ocrniš u recenziju tu distru (jer je problem najveći u samom softveru, rijetko u hardveru) ili hardver i još distributeru zatražiš nešto za uzvrat :hihi

Ili u povrat hardvera, distributer "nađe" da je nešto oguljeno, oštećeno i onda platiti. Msm za takve stvari treba biti paranoičan, i sve što može meni sada doć napamet to sutra može doći onome tko mi je nešto dao.

Gledati testove za ekipu koja samo nalazi nešto gdje će dokazati da je ovaj OS bolji od drugog OS-a je trošak vremena. Bolje je detaljno recenzirati distru šta korisnik ima kad instalira OS.

Nemoj misliti da imam što protiv, nego otvoreno razmišljam, i eto volio bih da vam uspije! :thmb-up
Max Bunker

@vision

Da, to su prava pitanja koja postavljaš... Sve su opcije moguće , no ako staviš na horizont da su to tvrtke koje zarađuju milione i vape za svakim besplatanim centimetrom kvadratnim reklame, te da ti tamo razgovaraš sa vrhunski plaćenim managerom a ne sa švercerom duhana sa placa , onda su to neke druge relacije i nema tu tolke paranoje i čangrizavosti ( kaj ti baš moram napisati da najčešće to ostane kao poklon i sl pogotovo ak neinzistiraš baš na najnovijim i najskupljim modelima ..? )

Koji je gore ubuntu i nije tolko bitno jer ni problem skinuti hdd i staviti svoj za test pa nakrkaš gore kaj hoćeš a posle njihov vratiš u netaknutom stanju ( ako moraš vratiti hardver )... Mene bi više brinulo da nam naš test perfomansi pokaže daleko slabije rezultate na istom hardveru naspram istog testa pod windowsima i catalistom/geforce drajverom... ili da bude daleko veće grijanje i sl....
Abzeenth
Site Admin

Ja ću samo "ubaciti" savjet da bi bilo dobro prije testiranja, tj. kad bude točno potvrđeno da ćemo dobiti uređaje, dogovoriti se kako će izgledati ti testovi. Dakle, napraviti neki standardizirani test, popisati koje alate ćemo koristiti i koje performanse mjeriti, tako da ne bude da jedna osoba mjeri jedno a druga nešto sasvim deseto, jer takva usporedba nema baš smisla a i neće izgledati pretjerano profesionalno.
Max Bunker

Abzeenth je napisao/la:Ja ću samo "ubaciti" savjet da bi bilo dobro prije testiranja, tj. kad bude točno potvrđeno da ćemo dobiti uređaje, dogovoriti se kako će izgledati ti testovi. Dakle, napraviti neki standardizirani test, popisati koje alate ćemo koristiti i koje performanse mjeriti, tako da ne bude da jedna osoba mjeri jedno a druga nešto sasvim deseto, jer takva usporedba nema baš smisla a i neće izgledati pretjerano profesionalno.
Tako je..to je pravi konstruktivni prijedlog. S time da bi nam dobro došao i pravi linux gamer, jer je moje igranje završilo tamo sa doom-om i quake-om , pa da nam čovjek u par minuta postavi odgovarajuće softvere i izvuče broj sličica po sekundi i sl.... Ja sam , kaj se tiče igrica i 3dbencmarkova ispao iz štosa jer sam više okrenut onom uobičajenom svakodnevnom softveru...
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

Max Bunker je napisao/la:Mene bi više brinulo da nam naš test perfomansi pokaže daleko slabije rezultate na istom hardveru naspram istog testa pod windowsima i catalistom/geforce drajverom... ili da bude daleko veće grijanje i sl....
Heh, nije teško pogoditi.
Max Bunker je napisao/la:pogotovo ak neinzistiraš baš na najnovijim i najskupljim modelima
Šta odabrati, tj. ono "taman" i za potrebe i za novce.
Max Bunker je napisao/la:te da ti tamo razgovaraš sa vrhunski plaćenim managerom
Svak u svom poslu, tako da mi je svejedno skim razgovaram (imam poštovanje prema svakome).
gagiD
Spol: M

Post Postao/la gagiD »

@Max Bunker
Mislim da to nece bas tako lako ici. Vidi ti trebas ubjedit nekoga da tebi da neki hardver da bi ga testirao i tako mu ukazao na prednosti i nedostatke. S druge strane taj neko moze za vrijednost tog hardvera kupiti jako puno medijske paznje, a u reklamama nema nedostataka, sve je savrseno.

I zelim ti puno srece i uspjeha s projektom, al mislim da ces morat malo vise zapet od nekoliko kafica i poziva. Ili mozda ne? :D
Odgovori