čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

gagiD
Spol: M

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la gagiD »

Qt frameworku 20. rodendan :)

:bday :bday

http://www.qt.io/qt20/
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Danas sam dobio svoj službeni laptop.. HP G450 (mislim da je taj) i na njemu.. :place W8! ALI!!!
Smijem imat dual-boot sa bilo kakvim OS-om, samo moram drugim kolegama omogućit pristup windowsima. :zamisljen Dakle, od mene se neće okoristit, jer mi laptop ugl. treba za RDP, a Remmina to odlično odrađuje, buhahahahaha!
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

Ave. Mislim da sam već to prije koju godinu pitao, ali da vidim da li se štogod promijenilo :

Lzs ima ili nema službene prostore gdje se okupljate i gdje bi se mogli primiti predstavnici distributera i odraditi testovi hardvera ?

( Zgb bi bio poželjan jer su sjedišta distributera i uvoznika mahom smještena u zgb )
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Nemamo ured, niti smo ga ikada imali. Ipak, ako do toga dođe nije problem srediti sa openhr.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

Njima stoji unska 3 .... fax je tam , kaj ne....

Prošli tjedan je bio jedan sastanak distributera ( nevezan uz linux , naravno, već uz nadolazeći win 10 pa razrada marketinga i dijeljenje troškova ) i načelno bilo bi zainteresiranih za recenzije hardvera.

Evo samo npr jedan primjer kaj bi se moglo recenzirati :

http://www.emmezeta.hr/pretrazivanje/?u ... submit.y=0
audiosl4ve

Post Postao/la audiosl4ve »

ti bi sve Maxu dragi recenzirao, sakupljao, slagao, djelio, pricao, a sam nikako da pokusas poduzeti. Shvacam da zelis nesto pokrenuti i to bi stvarno bilo super, ali sve je to budemo, mozda, hoce netko drugi... Kao prvo nemozs samo tako recenzirati nesto, pogotovo ne laptope koji vrijede 4000 kn, s time da LZS nema ni prostorija nikakvih, ni opreme, a ni ljudi iskreno za tako nesto. Stvarno je super sto zelis nesto pokrenuti, ali ajmo malo se spustit na zemlju i probat nesto od doma napravit.
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

Ima li kakve koristi za osobu koja bi recenzirala?
audiosl4ve

Post Postao/la audiosl4ve »

ima osjecaj srece i veselja kad vidis da se ljudima svidjelo ono sto si napisao, ali neke fizicke koristi bome ne :D
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Čitam ovo i sve je to lijepo no nije prostor bitan jer se test hardvera (pogotovo laptopa) može obaviti i "ispod krošnje kruške".
Veći je problem unificiranost (koju distribuciju ili dvije koristiti za testiranje) i softvera za testiranje kako bi se dobili kroz određeni period neki koliko toliko usporedivi rezultati.

Oko dvije godine razmišljam o recenzijama hardvera na Linuxu (ponegdje sam otišao i dalje od razmišljanja) no dok si ne posložim u glavi (i na papiru) kako bi to trebalo izgledati i funkcionirati, jedino što mogu je napraviti kratke izlete u recenzije hardvera iz pogleda totalnog n00ba, no pitanje je koliku "težinu" bi takve recezije imale.

I zadnje, ne manje bitno.. koliko bi distributeri nakon određenog vremena ustupali hardver na testiranje ukoliko recenzije budu loše (po hardver.. naravno) :-D

Razgovarati o nekoj koristi je relativno. Meni bi korist bila da mogu čitatelje upoznati s novim hardverom i što mogu od njega očekivati u kombinaciji s nekom Linux disribucijom. Materijalna korist možda bi mogla doći kasnije ukoliko distributer recezentu ostavi ustupljeni komad hardvera koji je do tada već prošao nekoliko recenzenata free ili mu ponudi otkup po nekoj simboličnoj cijeni no meni je to trenutno manje bitno ili je na začelju prioriteta.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"