Eto jednog starčeka kojem su dojadili vindozi i nakon nekoliko prijašnjih igranja s Linuxom (još od vremena kad je Slackware došao na PC Chip-ovom CD, a trebalo ga je snimiti na diskete), odlučio sam trajno izbaciti vindoze sa svog računala kada naučim dvije-tri stvari (konkretno - kako skinuti snimku s DV kamere i napraviti DVD od toga).
Na žalost, poslovno okruženje u HR nije nikada bilo sklono Linuxu, tako da osim mog entuzijazma u par navrata, do sada nije bilo nekog ozbiljnijeg povoda za trajni prelazak na Linux. No, nedavno se poklopilo par stvari - stari komp počeo otkazivati, a snimanje na vanjski disk su XP fino "iskopirali" - sve je bilo čitljivo bez greške. A onda su se srušili se do nečitljivosti. Dakako, nikakav recovery nije pomogao, već nova instalacija - a snimljeno na eksternom disku - nečitljivo - Arrrgh

A glavni dio je bilo nekih 500-600 slika mojih klinaca...(što bi mastercard reklama rekla - neprocjenjivo!)
Tu sam popi....o! Em sam kupio novi komp, em sam pozelenio nakon instalacije mutavih XP koji vide samo 2 od 4GB. Pa rekoh sebi - da stavim SuSe (s kojim sam se prije igrao), ali... SuSe+ATI kartica=nema sreće (maksimalna rezolucija 1440×900 na 22" monitoru

, a s ATI driverom sve crno i nema spasa iz recoverya, bar ja newbie nisma uspio), SuSe+DWL-G122=nema sreće (više uputa za instalirati taj WiFI komadić pod SuSe nego za Airbus A380...). .. I onda puknuh gore ubuntu koji je došao s kompom i
Rezolucija od prve 1650×1080, bežična mreža isto tako radi od prve (čak ni vindoze nisu vidjele WiFi bez instalacije driverea), a poseban bonus!!!!!!!! Na eksternom mapa "found.000" i unutra sve moje izgubljene slikice

I tako se sada vrtim na 9.04/64 bitnom ubuntuu, čitam da se podsjetim zaboravljenog i naučim novo.
MBO Biostar P43-A7, CPU Intel Core 2 Quad Q8200, RAM 2 × 2 GB, DDR 2, PC-6400, 800 MHz, KINGSTON, VGA PCI-E CLUB 3D (ATI Radeon HD4830 - za prodaju) nVidia GeForce 8800 GT, HDD 3.5", Hitachi, 500 GB, SATA-II, 7200 o/min....i dakako ubuntu 10.10 64bit