Proširenja za web preglednike
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
Max Bunker
Proširenja za web preglednike
Pozdrav.
Zanima me da li i koje dodatke linuxaši koriste za svoje web browsere. Na windowsima je to skoro pod obvezno korištenje trafic lighta, adguarda, i sličnih.
Što bi preporučili za chrome i firefox, a da bi linux korisnik sigurnije i bezbrižnije surfao bez straha od pishing stranica ili stranica gdje bi bio napadnut java ili flash skriptama ?
Zanima me da li i koje dodatke linuxaši koriste za svoje web browsere. Na windowsima je to skoro pod obvezno korištenje trafic lighta, adguarda, i sličnih.
Što bi preporučili za chrome i firefox, a da bi linux korisnik sigurnije i bezbrižnije surfao bez straha od pishing stranica ili stranica gdje bi bio napadnut java ili flash skriptama ?
- laufer84
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Proširenja za web preglednike
adblock plus,no script,flagfox,flashgot,ghostery,traffic light 
HP Pavilion 15
Intel core i5 8GB
Nvidia geforce MX150 2gb
Intel HD graphics 8GB
SSD 250 GB
HD 1 TB
LMDE 64 bit
Intel core i5 8GB
Nvidia geforce MX150 2gb
Intel HD graphics 8GB
SSD 250 GB
HD 1 TB
LMDE 64 bit
Mene dobro služi kombo: NoScript, RequestPolicy i Cookie Whitelist.
S vremenom posložiš dozvole i uživaš u brzini otvaranja stranica.
S vremenom posložiš dozvole i uživaš u brzini otvaranja stranica.
-
Max Bunker
Ja sam danas aktivirao adguard kao dodatak chromeu i firefoxu.
Po nekakvim online recenzijama taj dodatak je dosta kompletan,
pouzdan i automatiziran.. Budem vidio razvoj situacije s tim dodatkom,
a svi prijedlozi i iskustva su i dalje dobrodošla i poželjna...

Po nekakvim online recenzijama taj dodatak je dosta kompletan,
pouzdan i automatiziran.. Budem vidio razvoj situacije s tim dodatkom,
a svi prijedlozi i iskustva su i dalje dobrodošla i poželjna...
adblock, flashblock i ghostery, vjerojatno nije najbolja opcija, ali meni odgovara 
-
Max Bunker
Dosad sam se oslanjao na bitdefenderov trafic light, no unazad par dana se desio napad širih razmjera
na poslovne subjekte RH... Zaraza je išla i mailom i browserom , a kako su neki od zaraženih imali trafic light koji im je krivo sugerirao da je stranica ok, odlučio sam potražiti nova sigurnosna proširenja....
Inače, dosta gadan napad za windows korisnike , i pomoći nema bez friškog backupa ili platiti lopinama 400 EUR-a...
http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-b ... &view=flat
na poslovne subjekte RH... Zaraza je išla i mailom i browserom , a kako su neki od zaraženih imali trafic light koji im je krivo sugerirao da je stranica ok, odlučio sam potražiti nova sigurnosna proširenja....
Inače, dosta gadan napad za windows korisnike , i pomoći nema bez friškog backupa ili platiti lopinama 400 EUR-a...
Baš čitam... prestrašno!Max Bunker je napisao/la: Inače, dosta gadan napad za windows korisnike , i pomoći nema bez friškog backupa ili platiti lopinama 400 EUR-a...
Nema tog softvera koji ovdje može pomoći.Srednji @ bug.hr je napisao/la:kod nas je krenulo prek maila...kolegica dobila pa nakon par klikanja nije nist mogla pa je poslala trima kolegicama da one probaju![]()
![]()
-
Max Bunker
Ma zarazili su se i mnogo oprezniji i iskusniji korisnici, jer je malware tempiran i čekao je triger..
Moju dvojcu frendova spasio backup na dropboxu...
Moju dvojcu frendova spasio backup na dropboxu...
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Na ff-u koristim ublock i adblock. Što se tiče zaštite, men' dosta. 
Edit: pardon, na trenutnom kompu nemam adbock već MoaAB.
Edit: pardon, na trenutnom kompu nemam adbock već MoaAB.
Zadnja izmjena: Cooleech, dana/u 24 ožu 2015, 21:31, ukupno mijenjano 1 put.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.