čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: čavrljanje 2.0
Dobto, kule, kako ide to?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Držim fige Cooleechu! Javljaj nam svakako razvoj događaja! 
Silom prilika sam jučer na ne baš slabi laptop išao staviti OEM Windows7 SP1 64 bit.. instalacija je bila gotova za manje od 20 minuta (možda i 15, nisam mjerio) i potrošilo se finih 10 GB od 120 GB SSD-a, zatim je instalacija drivera i frimewarea (ukupno 13 komada) uzela još narednih pola sata i još 6 GB prostora (naravno da ih je više od pola tražilo restart iza svake instalacije), potom Office full paket, Firefox, VLC, Irfanview, onaj M$ AV (ne znam kak se zove)..... i tada su krenuli updatei 
Prvo je skinuo dva updatea od par MB, u drugom krugu 180 upova od 900 i nešto MB pa onda još nekoliko puta po 30 do 80 MB.. sve skupa je trajalo preko šest sati na ne baš sporoj kućnoj mreži i nakon toga nisam imao više volje. Jutros rekoh idem provjeriti da li je sve gotovo pa da vratim podatke kad ono 64 MB updatea
..
Uglavnom, do sad je otišlo finih 32,6 GB prostora, a podatke još nisam ni vratio.. +5 za M$

Linux, hvala ti što postojiš
Prvo je skinuo dva updatea od par MB, u drugom krugu 180 upova od 900 i nešto MB pa onda još nekoliko puta po 30 do 80 MB.. sve skupa je trajalo preko šest sati na ne baš sporoj kućnoj mreži i nakon toga nisam imao više volje. Jutros rekoh idem provjeriti da li je sve gotovo pa da vratim podatke kad ono 64 MB updatea
Uglavnom, do sad je otišlo finih 32,6 GB prostora, a podatke još nisam ni vratio.. +5 za M$

Linux, hvala ti što postojiš
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
@bertone: sad znaš kako je nama serviserima SVAKI DAN čekat da se sve to skupa instalira.

To su 3 ponude i sve u ovom mjesecu! Ovaj posao, bojim se, neću prihvatit dok/ako ne ispadnu prve dvije opcije, a to bih trebao znati uskoro.
Evo najnoviji update: nakon što sam mjesecima slao zamolbe i niti da mi se tko javio, maloprije sam dobio još jednu ponudu za posao!Suko je napisao/la:Držim fige Cooleechu! Javljaj nam svakako razvoj događaja!
To su 3 ponude i sve u ovom mjesecu! Ovaj posao, bojim se, neću prihvatit dok/ako ne ispadnu prve dvije opcije, a to bih trebao znati uskoro.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
-
Max Bunker
@bertone
Nešto ti se puno gb nabralo. Windows 8.1 ima startno oko 16 gb a sa svim nadogradnjama i drajverima naguraju do 22 gb. Windows 7 sp1 sa svim nadogradnjama i drajverima su 10-15 gb ovisno o konfiguraciji i kompletnosti office-a tj verziji...
Nešto ti se puno gb nabralo. Windows 8.1 ima startno oko 16 gb a sa svim nadogradnjama i drajverima naguraju do 22 gb. Windows 7 sp1 sa svim nadogradnjama i drajverima su 10-15 gb ovisno o konfiguraciji i kompletnosti office-a tj verziji...
Nemam pojma što se nabralo, a s M$-om se više ne dopisujem.. zadnji put kad sam instalirao nekome W7, čista instalacija + driveri je bila 8,2 GB i nakon updatea 14,5 GB.. ali tad mi je za sve trebalo malo manje od tri sata.. ovo jučer je bilo suludo jer je skidanje nadogradnji i instalacija istih trajala preko pet sati.. i da, jutros je u dva navrata skinuo update od 36 i 115 MB.. vjerojatno su to ispravci ispravaka bugova pa tako x5 jer je popis instaliranih KB-ova toliko dugačak da me zaboli prst od scrolanja

- vision
- Spol: ♂
Znači da ideš/treba staviti 8.1 
- vision
- Spol: ♂
Sreća pa je ovo u pitanju:

Kad neće silom onda maljembertone je napisao/la:Silom prilika sam išao staviti OEM Windows7 SP1 64 bit
prazniciiiiiiiii