Android i Ubuntu 14.04 LTS [ZTE Blade III (ViP Racer III)]

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
essential84
Spol: M

Android i Ubuntu 14.04 LTS [ZTE Blade III (ViP Racer III)]

Post Postao/la essential84 »

Ubuntu 14.04 LTS ne prepoznaje File System od Androida ZTE Blade III (VIP Racer III).
Uspio sam doć do File Systema sa drugim Linuxom, ali ne znam da li smijem obrisati sve iz root foldera na Androidu.
Unaprijed zahvaljujem na pomoći!
JH-IM

Re: Android i Ubuntu 14.04 LTS [ZTE Blade III (ViP Racer III

Post Postao/la JH-IM »

essential84 je napisao/la:Ubuntu 14.04 LTS ne prepoznaje File System od Androida ZTE Blade III (VIP Racer III).
Uspio sam doć do File Systema sa drugim Linuxom, ali ne znam da li smijem obrisati sve iz root foldera na Androidu.
Instaliraj mtpfs pa probaj opet.

sudo apt-get install mtpfs
essential84

JH-IM je napisao/la:
essential84 je napisao/la:Ubuntu 14.04 LTS ne prepoznaje File System od Androida ZTE Blade III (VIP Racer III).
Instaliraj mtpfs pa probaj opet.

sudo apt-get install mtpfs
Probao sam, ali ne radi. Android (ZTE BLade III tj. ViP Racer III) je bio rootan sa CyanogenMod-om 10 od KonstaT-a i kolko sam shvatio čita primarno internu memoriju, a ne Sd karticu. Mene interesira kako da ja, kada uđem u File System preko neke distribucije Linuxa tipa Kali, kako da napravim nove foldere u Androidovom File Systemu.

P.S.
Nov sam u tome i dobro bi mi došao tutorial i preporuka nekih foruma koji su dobri, a da se ne plačaju. Puno hvala ;).
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

essential84 je napisao/la:
Probao sam, ali ne radi. Android (ZTE BLade III tj. ViP Racer III) je bio rootan sa CyanogenMod-om 10 od KonstaT-a i kolko sam shvatio čita primarno internu memoriju, a ne Sd karticu. Mene interesira kako da ja, kada uđem u File System preko neke distribucije Linuxa tipa Kali, kako da napravim nove foldere u Androidovom File Systemu.

P.S.
Nov sam u tome i dobro bi mi došao tutorial i preporuka nekih foruma koji su dobri, a da se ne plačaju. Puno hvala ;).
Ako ima Cyanogenmod ROM uključi USB mass storage mode kada spojiš mobitel na računalo, meni onda normalno mounta internu memoriju i SD karticu na S2 sa Cyanogenmodom 11. Nove foldere možeš napraviti sa ES File Explorerom (aplikacija za Android) bez problema, imaš i root access pa imaš potpuni pristup i internoj memoriji, ja normalno radim foldere na SD kartici i preko Ubuntua, nisam radio foldere na internoj memoriji ali vjerovatno se i to može. Najbolji forum za mobitele je forum.xda-developers.com
essential84

JH-IM je napisao/la:

P.S.
Ako ima Cyanogenmod ROM uključi USB mass storage mode kada spojiš mobitel na računalo, meni onda normalno mounta internu memoriju i SD karticu na S2 sa Cyanogenmodom 11. Nove foldere možeš napraviti sa ES File Explorerom (aplikacija za Android) bez problema, imaš i root access pa imaš potpuni pristup i internoj memoriji, ja normalno radim foldere na SD kartici i preko Ubuntua, nisam radio foldere na internoj memoriji ali vjerovatno se i to može. Najbolji forum za mobitele je forum.xda-developers.com
Stvar je u tome što ja ne mogu uopće upaliti mob, svijetli mi samo crvena lampica, ne pokazuje se ništa na ekranu, kad ga spojim na USB, Kali Linux ga prepozna kao File System i na njemu se upali crvena lampica, ne mogu ući ni u CWM ni u Bootloader. Daklem zanima me sada što da radim dalje kada otvorim File System, u njemu su fajlovi iz interne memorije i piše da ima 32GB i 1GB slobodno. Tu sam zapeo i ne znam što dalje da radim, dal da brišem sve foldere iz roota na internoj memoriji i da onda u internu memoriju snimim SuperSU.zip, CyanogenMod10.zip i gappse? Tu mi je potrebna pomoć. Thanx ;).
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Da li taj mob uopće podržava 32 gignu sd karticu, je li radio s njom?

Usput, korištenje Kali Linuxa nije baš way to go na našem forumu, jer znamo čemu on windowsašima uglavnom služi.

Bez obzira na to, pozdrav i dobrodošao.
Where there is a gui there's a way.
essential84

Fugu je napisao/la:Da li taj mob uopće podržava 32 gignu sd karticu, je li radio s njom?

Usput, korištenje Kali Linuxa nije baš way to go na našem forumu, jer znamo čemu on windowsašima uglavnom služi.

Thanx, ne zlorabim Kali Linux nego jedino s njim mogu doći do interne memorije Androida, napominjem interne memorije tj. File Systema, interna memorija je 32GB, znam da na GSMareni piše drugačije, ali sam ga rootao i uspio sam doć do toga, da otkrijem da ZTE Blade III tj. Vip Racer III ima 32GB, napominjem interne memorije. Sd kartica koju sada imam ima 4GB, ali mi Android ne želi bootat s kartice nego koliko sam skužio da želi bootat iz interne memorije. ROM koji sam imao, skinuo sam sa www.modaco.com, daklem skinuo sam sve *.zip fajlove, CWM, CyanogenMod, SuperSU od Chainfire-a i gaappse, stavio na karticu i bootao. Tada je sve radilo, onda sam pokušao preko CWM-a instalirati X-Light ROM, a to je za ZTE Blade Pro i tu sam se zeznuo. Nakon toga jedino vidim crvenu lampicu da svijetli i jedino mi Kali Linux prepoznaje interni File System, unutra ima puno foldera, a ja se ne kužim toliko u Linux ni Android općenito. Znam rootat Android kad je CWM gore ili Bootloader, ali sad kad mi je mob zbrikan ne znam što dalje da radim?

P.S.
Trenutno sam si skinuo OpenSUSE preko Windoza 7 i idem ga spržit na DVD, pa ću vidjet
možda mi on pokaže File System od Androida, da ne koristim Kali Linux. Windoze koristim za multimediju, za produkciju mjuze, gledanje filmova
i tu i tamo igranje neke igrice, a sada sam poćeo istraživati razne distribucije Linux-a i gledam koja mi najviše odgovara.
Trenutno imam dual boot, Ubuntu 14.04 LTS mi je primaran, a Windoze 7 sekundarne.
essential84

Fugu je napisao/la:Da li taj mob uopće podržava 32 gignu sd karticu, je li radio s njom?

Thanx, ne zlorabim Kali Linux nego jedino s njim mogu doći do interne memorije Androida, napominjem interne memorije tj. File Systema, interna memorija je 32GB, znam da na GSMareni piše drugačije, ali sam ga rootao i uspio sam doć do toga, da otkrijem da ZTE Blade III tj. Vip Racer III ima 32GB, napominjem interne memorije. Sd kartica koju sada imam ima 4GB, ali mi Android ne želi bootat s kartice nego koliko sam skužio da želi bootat iz interne memorije. ROM koji sam imao, skinuo sam sa http://www.modaco.com, daklem skinuo sam sve *.zip fajlove, CWM, CyanogenMod, SuperSU od Chainfire-a i gaappse, stavio na karticu i bootao. Tada je sve radilo, onda sam pokušao preko CWM-a instalirati X-Light ROM, a to je za ZTE Blade Pro i tu sam se zeznuo. Nakon toga jedino vidim crvenu lampicu da svijetli i jedino mi Kali Linux prepoznaje interni File System, unutra ima puno foldera, a ja se ne kužim toliko u Linux ni Android općenito. Znam rootat Android kad je CWM gore ili Bootloader, ali sad kad mi je mob zbrikan ne znam što dalje da radim?

P.S.
Trenutno sam si skinuo OpenSUSE preko Windoza 7 i idem ga spržit na DVD, pa ću vidjet
možda mi on pokaže File System od Androida, da ne koristim Kali Linux. Windoze koristim za multimediju, za produkciju mjuze, gledanje filmova
i tu i tamo igranje neke igrice, a sada sam poćeo istraživati razne distribucije Linux-a i gledam koja mi najviše odgovara.
Trenutno imam dual boot, Ubuntu 14.04 LTS mi je primaran, a Windoze 7 sekundarne.
Hello ekipa ;), nisam uspio pokrenut OpenSuse jer zahtjeva instalaciju od mene, a imam već instaliran Ubuntu i pun mi je C: disk.
Da li je pametno sad instalirat OpenSuse ili da ostavim sve kako je i da li je pametno koristiti Tailse?
Svaki savjet je dobrodošao :). Puno hvala na pomoći.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Ako, osim pokušaja popravka moba, imaš ikakvu želju za korištenjem Linuxa, postoji put kojim većina novopridošlih Linuxaša prolazi.
Ako si za, uputit ćemo te s bezbroj savjeta i linkova, samo izrazi želju. :thmb-up

Opensuse ima različit live i instalacijski iso, ti si skinuo dvd koji nemožeš pokrenuti kao live verziju.

Imam taj mob sa CM 11, kao rezervni mob. Nevjerojatno je kako dobro ta "stara kanta" radi sa navedenim CM-om.
(http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 60#p235321)
Nažalost, za tvoj problem "cigliranja" ne znam rješenje, morao bih se bacit na istraživanje, ali to možeš i sam, zar ne.
Pročaćkaj još po modaco i xda, vjerujem da nisi jedini s tim problemom.
Sretno.

PS. Jeli mob vip-ov?
Where there is a gui there's a way.
essential84

Fugu je napisao/la:Ako, osim pokušaja popravka moba, imaš ikakvu želju za korištenjem Linuxa, postoji put kojim većina novopridošlih Linuxaša prolazi.
Ako si za, uputit ćemo te s bezbroj savjeta i linkova, samo izrazi želju. :thmb-up

Opensuse ima različit live i instalacijski iso, ti si skinuo dvd koji nemožeš pokrenuti kao live verziju.

Imam taj mob sa CM 11, kao rezervni mob. Nevjerojatno je kako dobro ta "stara kanta" radi sa navedenim CM-om.
(http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 60#p235321)
Nažalost, za tvoj problem "cigliranja" ne znam rješenje, morao bih se bacit na istraživanje, ali to možeš i sam, zar ne.
Pročaćkaj još po modaco i xda, vjerujem da nisi jedini s tim problemom.
Sretno.

PS. Jeli mob vip-ov?
E super, puno ti hvala, treba mi link za novi stabilni OpenSuse Live verziju.
ZTE Blade III je od TELE2, a ViP Racer od ViP-a. Prijavio sam se jucer na modaco, pa ću njih pitat za Android.

P.S.
Ja bi volio totalno preć na Linux, ali godinama sam bio vezan uz Windowse zbog programa kao što su Reason, Cubase, Abelton Live.
Znam da ima Ubuntu Studio, samo ne znam koliko je on dobar. Možda mi možete preporučit neku distribuciju koja ima sve u sebi.
Hvala još jednom ;).
Odgovori