Instalirao sam danas ubuntu 14.04, i sve je super osim jedne stvari. Naime, neće da se prikači na net. Tačnije, prikači se, ali ne može da otvori nijednu stranicu u pretraživačima (firefox i chromium). Probao sam na 3 mreže koje sigurno rade (wifi, lan kabl i mobilni internet), i ni na jednoj ne može da se pretražuje, a na svaku se prikači. Ne znam u čemu je problem
[RIJEŠENO]Vezu na internet imam - prometa podataka ne?!
Moderator/ica: Moderatori/ce
[RIJEŠENO]Vezu na internet imam - prometa podataka ne?!
Pozdrav društvo 
Instalirao sam danas ubuntu 14.04, i sve je super osim jedne stvari. Naime, neće da se prikači na net. Tačnije, prikači se, ali ne može da otvori nijednu stranicu u pretraživačima (firefox i chromium). Probao sam na 3 mreže koje sigurno rade (wifi, lan kabl i mobilni internet), i ni na jednoj ne može da se pretražuje, a na svaku se prikači. Ne znam u čemu je problem
Nadam se skorom odgovoru.
Re: prikaci se na net, ali ne radi
Spoji se vjerojatno na router, ali iz routera nema dalje prometa prema netu.. probaj zdravo seljački restartati router/modem.. kaj već imaš pa probaj ponovno.
EDIT: Sad vidim da si napisao da si probao i na net preko mobilnog neta
.. aj probaj iz terminala pingati google
EDIT2: zaboravih napisati kako
EDIT: Sad vidim da si napisao da si probao i na net preko mobilnog neta
EDIT2: zaboravih napisati kako
Kod: Označi sve
ping -c 2 www.google.comRe: prikaci se na net, ali ne radi
unkown host www.google.com 
A preko koga/čega se spajaš na internet.. da li imaš pristup preko neke akademske zajednice (tipa CARNet u Hr) pa da moraš prije toga unijeti kakve posebne postavke u mrežne veze??
- nicky
- Site Admin
- Spol: Ž
Ovo izgleda kao da nema DNS.
Kako se spajaš na mrežu? Da li je uključen DHCP ili statičko dodjeljivanje adresa. Stavi screenshotove konfiguracije mreže da vidimo gdje bi bila greška-
Kako se spajaš na mrežu? Da li je uključen DHCP ili statičko dodjeljivanje adresa. Stavi screenshotove konfiguracije mreže da vidimo gdje bi bila greška-
U sustini, spajam se preko neta u studentskom domu, ali nema nikakve posebne postavke, utaknem kabl i to je to. Nesto slicno za wifi. A imam i mobilni internet, koji je samo moj, i na njega se prikacim, svetli lampica kao da je povezan, ali nece da se ucita nijedna stranica.
EDIT: Ukljucen je. Automatic (DHCP).
EDIT2: Additional DNS servers je ostalo prazno.
EDIT: Ukljucen je. Automatic (DHCP).
EDIT2: Additional DNS servers je ostalo prazno.
- vision
- Spol: ♂
rfkill listRe: prikaci se na net, ali ne radi
0: ideapad_wlan WIRELESS LAN
soft blocked: no
hard blocked: no(P. S. Trenutacno sam zakacen samo za wifi mrezu)
EDIT by bertone
Kopiraj rezultat od:
Imaš li u Network Manageru (Network Connections-ime mreže-Edit-IPV4) namješteno na Automatic (DHCP)?
cat /etc/NetworkManager/NetworkManager.confRe: prikaci se na net, ali ne radi
@dzokar
Ako nije problem ispise iz terminala kopiraj u
Ako nije problem ispise iz terminala kopiraj u