Linux Sucks

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: Linux Sucks

Post Postao/la Grof »

4ndY je napisao/la: Grofe, nemoj biti strog... pa čovjek još nije ni zakoračio u FLOSS svijet... kako da odmah doprinosi :-)
Pa za mene je godinu dana dosta ;)
iza.coska
Spol: M

Post Postao/la iza.coska »

Apsolutno NISTA, ali nista ni ne uzimam, ako i uzmem onda to nije nista od ove zajednice jer je to samo prevedeno sa nekog drugog foruma. Cini mi se da bar 90% ljudi ovdje isto nista ne vracaju, ja to bar priznam!
Ti Grofe mozda i znas nesto vise o linuxsu i vracas zajednici, ali bar priznaj da bi linux mogao i bolje.
Samo na ovom forumu sam vidio postove koji su puni mrznje prema MS-u, postove sa podsmjehom, pljuvanjem,... dok ipak win XP tuce linux na desktopu i to debelo i to ako ne spominjemo igrice.
Ja ne pljujem po linuxsu, niti dizem win u nebesa, samo realno velim sta mu fali.
I zasto nebi mogao samo kritizirati, ako mogu ljudi samo hvaliti ja mogu samo kritizirati.
I nisam bas godinu dana u FLOSS svijetu velim ne koristim linux, samo se tu i tamo poigram sa njim da vidim sta ima! Kada budem imao vise od par mjeseci instaliran linux bez potrebe da posegnem za drugim OS-em (iz bilo koje potrebe) onda cu moci reci da i ja sudjelujem u FLOSS-u, mozda i pocnem vracati zajednici, a mozda i pocnem jos vise kritizirti!
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

ne vidim razlog zasto ne bi mogao kritizirati iz perspektive usera, ne moras biti glumac ili reziser da bi kritizirao film ili..?

pogotovo zato sto je u pravu da se iz nekakvih xp-a moze daleko vise izvuci kao desktop/klijent os-a nego iz bilo koje distre, narocito u nekom radnom okruzenju, a to jos vise dolazi do izrazaja kod ljudi koje uopce ne zanima niti se zele zamarati sa tim kako nesto radi i ne zele po cijele dane editirati neke tekstualne file-ove nego zele kliknuti dva puta next i dobiti gotovu stvar.

sad da li je ta stvar na neki umjetan nacin dosla do statusa nekog opceprihvacenog standarda je manje bitno u ovo vrijeme brzog interneta, naime linux je tek sad na 1% desktop kanti, a svi znaju da to postoji i svi znaju da je to besplatno, ali svejedno nije uzelo nekog maha jer se ljudi jednostavno ne zele zamarati po cijele dane sa konfiguriranjem stvari koje drugdje rade gotovo out of the box i dosta tih klijentskih aplikacija radi barem jednako dobro, a vecinom i bolje na widowsima.

naravno da su i windowsi manjkavi, ali vecina ljudi daleko lakse podnosi te nedostatke nego rad u terminalu.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
iza.coska

Nije stvar u samo terminalu, ubuntu minimalizira koristenje terminala, pazi sad ovo:
Printer mi radi ali mu treba oko 10 min da isprinta stranicu sa tim da nema programa sa kojim bi radio odrzavanje (pogledao kolko ima boje, ciscenje glave,...)
Skener mi uopce ne radi.
Ne dozivljava mi mobitel.
Citac kartica uopce ne dozivljava.
Wireles jedva, nikad sa maksimalnom brzinom jer ne mogu dobiti vise od 20-50% signala.
....
....
....
I vjeruj kucao sam i po cijele dane po terminalu i po raznim distribucijama i nista.
Naisao sam na jedan prakticni problem gdje sam htio probati neke CAD programe i jedan je bio demo za skinut samo u rpm, a druga dva u .deb, sada bi opet trebao raditi dual boot izmedu dva linuxsa, a najzanimljivija stvar sta obadva programa dolaze u .exe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mislim da tu jedan standard nebi skodio!!!!!!!
zole052

Post Postao/la zole052 »

iza.coska je napisao/la:Nije stvar u samo terminalu, ubuntu minimalizira koristenje terminala, pazi sad ovo:
Printer mi radi ali mu treba oko 10 min da isprinta stranicu sa tim da nema programa sa kojim bi radio odrzavanje (pogledao kolko ima boje, ciscenje glave,...)
Skener mi uopce ne radi.
Ne dozivljava mi mobitel.
Citac kartica uopce ne dozivljava.
Wireles jedva, nikad sa maksimalnom brzinom jer ne mogu dobiti vise od 20-50% signala.
E ovo bas nema veze sa linuxom, koliko od tog hardvera bi railo na win bez da proizvodjac tog istog hardvera ne napravi drivere za windoze a to sto neradi i za linux... eh kada ga ima 1% ljudi i dok se to ne promjeni nece ni situacija sa hardverom ali totalno je glupo kriviti za to linux.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
iza.coska

iza.coska je napisao/la: Naisao sam na jedan prakticni problem gdje sam htio probati neke CAD programe i jedan je bio demo za skinut samo u rpm, a druga dva u .deb, sada bi opet trebao raditi dual boot izmedu dva linuxsa, a najzanimljivija stvar sta obadva programa dolaze u .exe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mislim da tu jedan standard nebi skodio!!!!!!!
Kako se ljudi uvjek zakace na nesta sta im pase u datom trenutku, a sta je sa gore navedenim problemom, dali da imam dula boot izmedu dva linuxsa ili da ostanem na XP-u?
fritz62s

Post Postao/la fritz62s »

Ostani na Windowsu
Resistance is futile, you will be asimilated!
Il' si Lindža, il' si mindža! :shock: apt-get moo
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
iza.coska

fritz62s je napisao/la:Ostani na Windowsu
I jos se neko pita zasto pljujem po zajednici, ovo je jedan tako tipican odgovor (dobro ja sam ga izazvao) koji je samo izvlacenje od direktnog odgovora na postavljeni problem!!!
Postavio sam pitanje sta bi netko od vas ucinio da je bio na mom mjestu, dual boot izmedu dva linuxsa ili nesto trece, i dali bi tu dobro dosao jedan standard???
Da ja sam jednostavno formatirao particiju sa linusxom i ostao na windowsu.
Ali problem ostaje i potvrduje moju poantu i poantu onog lika "linux suck's", da linuxsu nesto fali:

1. Standard.

2. Ako postoji standard onda je i veca sansa da neka kompanija napise software/driver za linux.

3. Dalje ide samo od sebe....
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

vi ste kao i obicno u sukobu interaes kad raspravljate koji je os bolji.

po definiceji prema kojoj je pclinuxos los
Kada se ocjenjuje jedna distribucija, ne ocjenjuje se samo ono što se instalira na disk. Tu je i podrška,...
e sad, pclos je los, linux, koji nema ni blizu podrsku kakvu win ima je bojli po vama.

samo da kazem.

postoji preko 250,000 programa za win. programa, ne paketa.

e se kad se jedan debiam, il bsd dici sa svojih 20 i nesto tisuca paketa, e ljudi pa tu je uracunat i sistem, i ostalo.

nemojte bit nerealni.

i uopce nema veze sa temom to sto respravljate, win vs. linux.

jedan veliki off topic. :offtopic :offtopic :offtopic :offtopic :offtopic :offtopic :offtopic
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
fritz62s

Post Postao/la fritz62s »

Rekao sam ti da ostanes na Winu jer je to u tvom slucaju bolja solucija. Imaces sve sto zahtevas, nece te boleti glava i neces morati da se cimas da sve sto treba namestis.
Standard bi za neke stvari dobro dosao, slazem se, ali buduci da je to open source, vecina ljudi koja razvija odredjene distroe ima svoje zelje i ideje, pa cak umeju i da se malo nadmecu. To koliko je lose po tebe i nije za zajednicu, jer isplivavaju razna resenja, od kojih se vremenom iskristalisu najbolja. Standard ce tu doci neminovno, iako on vec u mnogo cemu postoji.
Sto se tice hardwarea sto si pominjao, ne bih se slozio sa tobom. Vidis, Linux (sam kernel, a da ne pricamo o modulima) podrzava gomilu hardwarea, bez dodatne instalacije drivera. Glupo je ocekivati da ne zapne ponegde ( obicno i to resivo). To na Winu nije nikada bio slucaj, tu moras da doinstaliras drivere za sve zivo. Linux u celoj jednacini dosta trpi, bas zbog toga sto Mikroshit forsira trzisni monopol na sve nacine, pa ni proizvodjaci hardwarea ne prave drivere za Linux, manje je profesionalnog softwarea, igrica. Radi se jednostavno o lovi! Stvoriti profesionalnu zavisnost od programa, koji rade samo na Windowsu...
Spominjao si zajdnicu. E prijatelju, da bi tu koristio, treba da zelis da pomognes, onda i da nesto naucis (citas, pitas, informises se i primenjujes), pa posledicno postanes i sam od koristi. Za to treba ljubavi prema tome, manje predrasuda i malo volje/vremena. Vidis, meni je svaki Lin radio i kao sistem i kao programska platforma, brze i bolje nego Win, no to je mozda do mene i mog kompa szbunjen, a mozda pokusavam da ti isperem mozak? Ja vec neko vreme i nemam Win, nemam zbog cega, ne igram igrice, (osim sitnih ponekad), ne koristim AutoCad, Maya i druge profesionalno zavisne programe ili me super zadovoljavaju zamene. Meni matori skener nije radio pod Linom (nema za taj model podrske), bacio sam ga i kupio novi koji radi :mrgreen:
Za mene ti je Linux avantura, ucilo, zabava i glavna opovrga danasnje filozofije "koliko platis, toliko dobijes"
Napisi ti nama ovde svoju konfiguraciju, posto sam primetio da si raspolozen da pljuckas po Linuxu, vise na temelju tudjih iskustava nego svog. Takodje procitaj poruku u mom potpisu, mozda mala prozivka pomogne?
Resistance is futile, you will be asimilated!
Il' si Lindža, il' si mindža! :shock: apt-get moo
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
Odgovori