moja iskustva s ubuntuom

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

tuxi
Spol: M

Re: moja iskustva s ubuntuom

Post Postao/la tuxi »

DoDo je napisao/la:Btw., evo upravo mi se je dogodila prva čudna stvar u kubuntuu. Upalio sam printer i on je izrazio izrazitu želju da odmah nešto ispiše, iako nisam pokrenuo nikakvo printanje. Dam mu na volju i uguram papir, kad ono, ispiše mi poruku "EPSON-CTRLEPSON-CTRL" i papir na pola ostane zaglavljen. Srećom za takve slučaje postoji posebna tipka na printeru koja odmah izbacuje papir van. Moguće da je samo neka usputna greška, a moguće da sam konačno našao nešto kaj mi je jaunty pokvario :D . Vidjet ću hoće li se to ponavljati...
Pokupio si virus za printanje :mrgreen: haha ma salim se, zaboravio sam na najbolje kod mene :) kad pukne pulsaudio i ode zvuk u audacios-u i onda moram ubit njega pa opet pokrenut pjesmu pa ide dalje.
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

DoDo je napisao/la: Ovo računalo ima tendenciju da se skrši svaki put kad stavim nekaj kaj nije defaultno, tak da budem ga sad pustil tak kak je. (Osim toga, komp je sestrin, a linux je gore po njezinoj volji, ja na njemu ionako koristim samo windowse...) Ionak je u planu dodavanje podrške za mysql u amarok 2 (to mi je jako zgodno - ne moram imati dvije baze s muzikom (za sebe i za sestru), nego je shareana).
DoDo, Amarok 2 uopće ne koristi SQLite, već samo MySQL, a planira se support za NEPOMUK. Što se tiče MySQL baze, po defaultu je to "interna"/embeddana baza...
The SQLite backend has been dropped completely in favor of embedded MySQL. According to the developers, this was done to improve performance and so that they could offer support for internal and external databases with a single code path.
http://arstechnica.com/open-source/news ... leased.ars

btw još je Amarok 1.4 je imao podršku za MySQL pa napravi tranziciju na njemu kava
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
DoDo

Post Postao/la DoDo »

4ndY je napisao/la: DoDo, Amarok 2 uopće ne koristi SQLite, već samo MySQL, a planira se support za NEPOMUK. Što se tiče MySQL baze, po defaultu je to "interna"/embeddana baza...

btw još je Amarok 1.4 je imao podršku za MySQL pa napravi tranziciju na njemu kava
Aha, zato mi ne dozvoljava ručne postavke mysql baze.

Pokušao sam raditi tranziciju baze iz verzije 1.4, no svaki put se amarok 2 sruši kad pokušam napraviti import baze. Zato sam radije nanovo izbuildao media library... :oops:
:mrgreen: Smile! It makes people wonder what you're thinking about... :mrgreen:
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Odgovori