Ma ljudi vidite, nije mi bila namjera sada ulaziti u to od kada se na IRB-u koristi linux. Bijah malo tamo i znam da se koristi već poprilično. Uostalom, kao i na većini naših fakulteta, a pogotovu na onima koji se bave prirodnim i tehničkim znanostima. Apropo programa, da, ovo o postojanju i nepostojanju tzv. skupih programa za unix\linux platformu, tu si možda malo u zabludi. Ja sam možda malo stariji te sam stoga i duže u tim vodama i mogu ti reći da su ti tzv. skupi programi primarno nastali na unix platformi, koja je opet sama za sebe skupa platforma, a da bi potom, zbog probijanja

windowsa na tržište nastale njihove kopije u win32 tj. amd64 platformi. Nakon toga, unix odlazi s radnih stanica (naravno, ako zanemarimo sun i razvoj jave te catiu kao vrhunski cad\cam program). I onda, evo linuxa

!!! I sada, vjerujem da počinje tranzicija povratka na linux aka unix platformu zbog nama tako svima očitih razloga

Ugrubo, možda bi to bilo to. Sada, kako će biti i završiti, tko preživi pričati će. Ja osobno definitivno navijam za linux (što bi rekao Sweet Daddy D "me like!"

) Eto. Možda sam uz put nešto propustio ali vjerujem da razumijete što sam htio reći

!