Arch i prvi dan u tjednu
Moderator/ica: Moderatori/ce
Arch i prvi dan u tjednu
Naletio sam na pomalo 'čudan' problem u Archu, u /usr/share/i18n/locales/hr_HR nedostaje 'first_weekday 2' zbog čega ispada da je u Hrvatskoj nedjelja prvi dan u tjednu. Dali je još netko imao problema s tim ili sam je to nešto skršio s nekakvim igranjem pa sam tek sad primjetio?!? 
Re: Arch i prvi dan u tjednu
Vjerovatno je neki UTC-localtime conflict. Da li imaš dualboot sa win? Kao da čita US postavke a tamo je nedjelja prvi dan u sedmici. Nemaš razloga za zabrinutost,samo provjeri sve config fajlove
Edit: provjeri za svaki slučaj i bios time settings
sent from tapatalk
Edit: provjeri za svaki slučaj i bios time settings
sent from tapatalk
People disagree with me. I just ignore them.
Nije nikakav konflikt, nego hr_HR locale datoteka na Archu ima grešku. Ono što me muči je dali je to Arch problem ili sam to ja nešto skršio. Ne sjećam se da sam po tome nešto radio, a opet mi je čudno da takav poprilično vidljiv problem postoji. 
Okej
sent from tapatalk
sent from tapatalk
Zadnja izmjena: bluestree, dana/u 13 lis 2014, 17:15, ukupno mijenjano 1 put.
People disagree with me. I just ignore them.
- vision
- Spol: ♂
kako te nije sramotagagiD je napisao/la:btw. i nije toliko lose da je prvi dan u sedmici neradni
Oni koji čitaju wiki bi znali da postoje i first_weekday i first_workday.
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Upravo sam na svom Archu u hr_HR datoteci grepao weekday i returnalo je 0 rezultata. Izgleda da toga doista nema. 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.