openSUSE Tumbleweed

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

bluestree
Spol: M

Re: openSUSE Factory

Post Postao/la bluestree »

Da se vratim na temu, u slucaju da nekog interesuje.. Primjetio sam sinoc update, nekih skoro pa 500 Mb i pri malo detaljnjijem pregledu vidio sam neke fajlove vezane za xorg i odlucio da pokusam jos jedan puta iz pocetka. Ukratko, skinuo sam poslednji media.iso i nakon nekih 20-ak minuta bootao fresh factory. Tu i tamo odradio neke stvari sa nvidiom i fakat moram priznati-radi odlicno . Vizuelno je , takodje lijepo odradjeno i ispolirano(suse branding,boot itd) jako brz,lijep i responzivan system . Sto se mene licno tice,bilo je vrijedno truda. Cisto iz radoznalosti probati cu ovih dana na jos jednom laptopu sa amd grafikom .

Sent na brzaka sa tapatalk
People disagree with me. I just ignore them.
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

A zašto nisi pustio upgrade nego si išao na clean install ? Ili sam te nešto krivo skonto ;-)
bluestree

hehe, nisi nista pogresno shvatio. Glavni razlog je sto sam definitivno htjeo da odem sa XFS na /home. Osim toga malo zesce sam brljavio po config fajlovima pokusavajuci namjestiti nvidiu/bumblebee a i dodao sam packman repo, i sa njega vec updejtovao dosta libs. Obzirom da mi je namjera bila uraditi rsync backup na externi ( to mi je navika cisto za svaki slucaj ) , napravio sam novi usb i eto to bi bilo to
Max Bunker

A ima kakvih problema ako factoryu dodajes pacman ili neke druge ppa ? :-)

Vidim na stranici software.opensuse.org da svih aplikacija ima i za factory, i čak su novije nego za stable, jedino ne kuzim kako odabrati da li će instalirati 32 ili 64 bit verziju...
holden

Post Postao/la holden »

Mislim da to odradi automatski.
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
bluestree

pffft update 431,9 MB za download , 954,4 MB za instalaciju :sokiran

slika
bluestree

Ima li jos neko ko koristi factory? Bilo bi lijepo podijeliti iskustva. Ja evo , vec 3-4 dana intenzivno radim na njoj i poslije pocetnih problema sa bumblebee sam bukvalno blown-away kako dobro radi. Ne znam da sam ikada imao bolji opensuse distro instaliran. :bravo
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

iwinux je napisao/la:Ima li jos neko ko koristi factory? Bilo bi lijepo podijeliti iskustva. Ja evo , vec 3-4 dana intenzivno radim na njoj i poslije pocetnih problema sa bumblebee sam bukvalno blown-away kako dobro radi. Ne znam da sam ikada imao bolji opensuse distro instaliran. :bravo
šumski je na Factoryu, drugi mislim da ne..

Sent from my HTC Sensation using Tapatalk 2
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

Mislim da će više prelazaka biti nakon izlaska 13.2.
Where there is a gui there's a way.
Max Bunker

Od kuda skidate factory ?
Ja a već dva puta probam download sa http://download.opensuse.org/factory/iso/ i oba puta mi dođe do 2,1 gb i kaže da je gotovo preuzimanje,a vidim tamo da bi trebalo biti 4,3 gb....
Odgovori