A čuj.. navigacija je mrak.. pogotovo u HR, tu ni HUD ne pomaže, samo kristalna kugla
Evo baš jutros idem na posao Selskom i prilazim Ilici (moram skrenuti lijevo) i u trenutku kad sam cca 70 metara od križanja pali mi se dodatna strelica na semaforu za skretanje u lijevo (traje 4-5 sekundi nakon čega dolazi crveno).. izbor je maknuti nogu s gasa i dokotrljati se do semafora i sačekati 2-3 minute ili po gasu, naglo usporiti pa po gasu.. to i napravim (iako nikome tko svakodnevno tuda ne vozi to ne preporučujem jer je prvih 15-20 metara asfalta u Ilici čudnog sastava pa se budete izvrtili ako žešće uđete) i taman kad se strelica ugasila, krajičkom oka vidim da na Ilici desno od mene uopće više nema asfalta

.. jbg, rođe unutar 24 sata maknuli asfalt, a postavljena privremena signalizacija te obavjesti da su radovi u tijeku tek kad si upao u rupu 15-20 cm dubine (ili ispod razine dijela asfalta koji je ostao)
.. i kaj bi tu napravila navigacija da se recimo smije skrenuti desno? .. ništa, osim kaj bi neki amaterski video uradak završio na Yu-Bi-Tou
Ili druga anegdota, vozim prije par mjeseci po brdovitom dijelu Zagreba cestiom kojom sam do tada vozio barem 10-15 puta, kad odjednom moram kočiti jer je neki rođo počeo graditi kuću nasred ceste

.. kasnije sam se raspitao i saznao da je ta cesta (iako je bila uredno asfaltirana i iscrtana) bila napravljena preko privatne parcele i da je vlasnik parcele jednog dana odlučio sazidati urbanu vilu.. a jbg, navigacija to ne zna
Sry na malo off topica, ali to su samo dvije priče iz Hrvatske