Kako pokrenuti backtrack sa USB-a

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Odgovori
tripftw

Kako pokrenuti backtrack sa USB-a

Post Postao/la tripftw »

Poz........trenutno koristim ubuntu 8.10.....sada hocu da predjem na backtrack 3 i skinuo sam ga sa http://www.remote-exploit.org/backtrack_download.html

skinuo sam verziju za USB :

Description: USB Version (Extended)
Name:: bt3final_usb.iso
Size: 784 MB
MD5: 5d27c768e9c2fef61bbc208c78dadf22
SHA1: 3aceedea0e8e70fff2e7f7a7f3039704014e980f

E sada moze li mi ko reci na koji nacin da to narezem na USB i kada postavim u biosu da mi bootuje sa USB-a da pokrene isntalaciju.....

Ja sam sam pokusao, tako sto sam samo formatirao USB i zakacio sa copy/paste na USB .....al' ga on nece da pokrene :(

Ako neko zna kako se to radi ...bio bi mu veoma zahvalan da podjeli to samnom :D ...HVALA!!!
Suko
Site Admin
Spol: M

Re: Kako pokrenuti backtrack sa USB-a

Post Postao/la Suko »

Probaj s ovim:
http://unetbootin.sourceforge.net/
Nekad radi, a nekad ne.
Pendrivelinux je stranica na kojoj imaš dosta informacija pa možda nešto iskopaš.
tripftw

Post Postao/la tripftw »

Hmm....dobro sma ga narezao.......al' na racnaru na kom imam linux ubuntu ..nece da mi ga pokrene iz biosa ......ne znam tacno sta da stavim.......posto kada pritisnem F12 za boot meni ....otvori mi dosta toga....vezano za usb imam : USB-ZIP,USB-FDD,USB-HDD,USB-CDrom......i na sta god odem nece da ga bootuje...al' na laptopu na kom imam win xp ....i u boot opcijam imam samo boot from USB ....on pokrene instalaciju i sve ....tak' da radi samo jos treba da skontam koja je opcija od ovih gore navedenih za moj USB ....
Suko
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la Suko »

Probaj možda neki drugi stick.
tripftw

Post Postao/la tripftw »

e uspjeo sam .....pokrenuo sam ga ...odabrao sam da bootuje sa USB - ZIP iz kog razloga ne znam ...al ' nebitno :) ....e sada dobijem meni za backtrack3 ....al' od 10ak + opcija nigdje nema nistal....jel uopste on mzoe da bude instaliran il' se samo sa sticka pokrece :)
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

Suko je napisao/la:Probaj s ovim:
Nekad radi, a nekad ne.
Pendrivelinux je stranica na kojoj imaš dosta informacija pa možda nešto iskopaš.
ovi programi stavljaju cd sliku na usb. dakle skinuo si krivu sliku
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
tripftw

Post Postao/la tripftw »

simke je napisao/la:
Suko je napisao/la:Probaj s ovim:
Nekad radi, a nekad ne.
ovi programi stavljaju cd sliku na usb. dakle skinuo si krivu sliku

kako to ...kada ga normalno pokrenem .....i otvori mi sve opcije da biram...samo ne znam gdje da se installira.....mogu da uzmem ida ga koristim ....al' on se pokrece sa USB-a ....znaci otvorim ga i sve......al' kada restart racunar ....on meni otvara ubuntu a ne backtrack 3 .......sada cu malo da pretrazim da vidim kako se instalira on ....... ja msm da je sada sa usb-eom sve uredu .... :) ili gresim ?
Odgovori