Unity

Teme vezane za ostala grafička okruženja (XFCE, LXDE, *box...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
plavi zmaj77
Spol: M

Unity

Post Postao/la plavi zmaj77 »

Nisam mogao naći temu za unity pa otvaram ovdje...

Nije mi unity omiljen,dapače KDE mi je zakon naprema njemu ali...

Evo i ovdje sam napisao šta mislim da bi se u unity-u trebalo popraviti:
http://thebluedrag.blogspot.de/2014/06/ ... rface.html
>get pc with linux preinstalled
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
JH-IM

Re: Unity

Post Postao/la JH-IM »

plavi zmaj77 je napisao/la:Nisam mogao naći temu za unity pa otvaram ovdje...

Nije mi unity omiljen,dapače KDE mi je zakon naprema njemu ali...

Evo i ovdje sam napisao šta mislim da bi se u unity-u trebalo popraviti:
http://thebluedrag.blogspot.de/2014/06/ ... rface.html
Pomicanje launchera mislim da za sada nije u planu kao ni pomicanje panela, od verzije 13.04 Unity se može djelomično podešavati preko Unity Tweak Toola a iduća verzija će dobiti i mogućnost odabiranja pozicioniranja novih prozora što se sada može podesiti preko CCSMa. Pomicanje launchera možda i dođe jer je to povremeno netko i tražio ali pomicanje panela sumnjam, ja barem nisam naišao na traženje istog. Autohide launchera neki koriste da dobiju više prostora na ekranu. Unity 8 tek treba vidjeti kako će izgledati iako prema dostupnim informacijama biće sličan vizualno Unityju 7.
plavi zmaj77

Kolega,sve to znam,međutim unity tweak nije out of the box.Autohide launchera mi nije bitan,jer ljudima fali vertikalan prostor,ne horizontalan.

To nisu pitanja za pomoć,nego više kao prijedlozi kao mislim da bi to u budućnosti trebalo izgledati.
Slobodno neka postoje svi razni dodaci za to ali u KDE-u se sve to može out of the box.
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

plavi zmaj77 je napisao/la:Kolega,sve to znam,međutim unity tweak nije out of the box.Autohide launchera mi nije bitan,jer ljudima fali vertikalan prostor,ne horizontalan.

To nisu pitanja za pomoć,nego više kao prijedlozi kao mislim da bi to u budućnosti trebalo izgledati.
Slobodno neka postoje svi razni dodaci za to ali u KDE-u se sve to može out of the box.
U KDEu da ali Gnome na primjer je isto prilično "fiksan", čak je manje podesiv nego Unity, možda kada Unity 8 bude gotov i više se ne bude bazirao na Gnome elementima bude moguće podesiti i takve stvari ali to ćemo tek vidjeti, jer Unity 8 vjerovatno neće biti potpuno spreman prije 15.04 minimalno, u 14.10 će default vjerovatno biti Unity 7, a Unity 8 će biti dostupan kao preview, sa obzirom na rad koji je sada krenuo na desktop verziji Unityja 8 sumnjam da će Unity 7 doživjeti puno novih promjena osim poneke kozmetičke. Unity Tweak Tool bi trebali ubaciti u defaultni softver na iso imageu, ne znam zašto nisu.
plavi zmaj77

Jedino što mi pada na pamet zašto unity tweak nije predinstaliran je da je to politička odluka Canonicala.
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

plavi zmaj77 je napisao/la:Jedino što mi pada na pamet zašto unity tweak nije predinstaliran je da je to politička odluka Canonicala.
Prije to što Unity Tweak Tool nije službeno podržan, niti Canonicalov softver pa svako podešavanje preko istog koje uzrokuje probleme bi išlo njima na "dušu" ako bi ga dodali na iso image, ovako je to third party softver kojeg se instalira a onda i koristi na vlastitu odgovornost.
Odgovori