MInt 17 - Search for Files..
Moderator/ica: Moderatori/ce
MInt 17 - Search for Files..
Pozdrav,
Da li je neko imao potrebu da koristi Search for Files.. na HD gdje su smjesteni samo podatci tj. nema instalacionog sistema - tacnije smjestena je samo muzika. Donedavno sam ovu pretragu koristio na Mintu 14 / 32 bit. Sve je radilo besprekorno dobro. Sad kad sam instalirao Mint 17 / 64 bit - nakon ukucavanja bilo kojeg naziva u pretarazi izbacuje gresku; mada u principu pronalazi sve sto se trazi - ali uz nezaobilazno izbacivanje ove greske. Tako da svaki puta moram ovo zatvarati. A doista precesto koristiom ovu pretragu.
Kako se rijesiti ovog ili da li postoji kakava naprednija pretraga ??
L. P. svima
Da li je neko imao potrebu da koristi Search for Files.. na HD gdje su smjesteni samo podatci tj. nema instalacionog sistema - tacnije smjestena je samo muzika. Donedavno sam ovu pretragu koristio na Mintu 14 / 32 bit. Sve je radilo besprekorno dobro. Sad kad sam instalirao Mint 17 / 64 bit - nakon ukucavanja bilo kojeg naziva u pretarazi izbacuje gresku; mada u principu pronalazi sve sto se trazi - ali uz nezaobilazno izbacivanje ove greske. Tako da svaki puta moram ovo zatvarati. A doista precesto koristiom ovu pretragu.
Kako se rijesiti ovog ili da li postoji kakava naprednija pretraga ??
L. P. svima
- Privitak/ci
-
- Screenshot-pretraga 2.png
- (137.91 KiB) Preuzeto 16 puta.
Zadnja izmjena: studiom, dana/u 08 lip 2014, 11:37, ukupno mijenjano 1 put.
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Re: MInt 17 - Search for Files..
Koja greska? Sto pise? O cemu se radi? Linux ne izbacuje beskorisne i neinformativne obavijesti kao windows. Zato je uvijek dobro procitati sto pise.
Probaj instalirati Catfish, to je odlicno rjesenje
Probaj instalirati Catfish, to je odlicno rjesenje
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Pise na drugom prilogu-sad sam dodao ... zaboravio sam otvoriti, soryy
- Suko
- Site Admin
"bilo je grešaka prilikom grešaka!"
Al evo, kaže ti da je tražio u /media/server/500 GB/lost+found i da mu je pristup odbijen.
Pa bi trebao promijeniti permissione na tom folderu da mu i tvoj korisnik ima pristup. Onda će ti i ta greška nestati.
Al evo, kaže ti da je tražio u /media/server/500 GB/lost+found i da mu je pristup odbijen.
Pa bi trebao promijeniti permissione na tom folderu da mu i tvoj korisnik ima pristup. Onda će ti i ta greška nestati.
Koja je najjednostavnija metoda za uraditi to ... Direkt na Osobine / Propertis-Dozvole / Apply Permissions to Enclosed Files ili nesto drugo...
Da li moram na svakom folderu to raditi . Posto disk ima dosta foldera i pod foldera
Da li moram na svakom folderu to raditi . Posto disk ima dosta foldera i pod foldera
- Suko
- Site Admin
Najjednostavnije ti je da otvoriš file manager kao root. (Mint ima caju ako se ne varam, pa bi onda bilo sudo caja) I onda podesiš te postavke.
Ili pomoću CLI-a
To će ti rekurzivno postaviti tvom korisniku dozvole za pisanje i brisanje u taj folder i sve njegove. To bi trebalo riješiti problem.
Ili pomoću CLI-a
Kod: Označi sve
sudo chmod -R u=rw /media/server/500 GB/lost+foundRe: MInt 17 - Search for Files..
Za sad cu ostati pri Catfish - ipak ove komande kod mene ne-daju efekta
- jurastublic
Ma samo ignoriraj "lost+find". Tu se spremaju dijelovi poremećenih datoteka kod popravljanja diska sa fsck (kao .chk datoteke u Win kod chkdsk). Nemoj ništa mijenjati oko dozvola u tome. I baš si mogao stisnuti ono "Pokaži više osobina" da detaljnije vidiš šta je u pitanju (a misli valjda "više informacija" a ne "više osobina").
Kako da ga ignoriram ?? Osim sto svaki puta moram da ga zatvaram nakon pretrazivanje. To i jeste problem - jednostavno predosadno je, da nakon svake pretrage izbacuje to pod obavezno ?!