Problemi i nedostaci GNU/Linuxa

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

bertone
Site Admin
Spol: M

Re: Problemi i nedostaci GNU/Linuxa

Post Postao/la bertone »

plavi zmaj77 je napisao/la:Ja mislim da sam govorio o sitim korisnicima kao vi.
szbunjen
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

plavi zmaj77 je napisao/la:Ja mislim da sam govorio o sitim korisnicima kao vi.
Mislim da siti korisnici imaju najmanje problema.
Abzeenth kaže da slabo jede u zadnje vrijeme pa možda tu dolazi do neslaganja.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Slazem se. Kad si gladan, odmah si u problemima. Meni automatski padne mrak na oci! Dokazano je da 60% nervoze i svadja dolazi prije jela
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

1. Problem GNU/Linuxa je njegovo pogrešno tumačenje;
2. Nedostatak GNU/Linuxa je mali broj korisnika koji pravilno shvate ovo pod 1;
3. Ne ponižavati nečiji rad koji je namijenjen svima, otvoren kod i besplatan OS;

Kao što je sloboda kod Linux distri odabrati neku distru koja vam najbolje odgovara, tako je sloboda odabrati drugi OS i koristiti ga.

E, nisam još ručao.
Nklst

Post Postao/la Nklst »

Nemam niti jedan problem koji je vezan za sam Linux.

Ranije mi je bio problem nedostatak kvalitetnog tviter klijenta, no pošto je sada Tweet Deck dostupan kao web-app to više nije problem.
MS office formati takođe više nisu problem pošto postoji MS Office online i imaju sve funkcije koje meni mogu zatrebati.
Imam nažalost Optimus grafičku kartu ali uz Bumblebee i ona šljaka sasvim zadovoljavajuće, a uvek je u pripravnosti integrisana Intelofa grafička.

Jedine dve stvari koje bih voleo da su mi dostupne na Linux-u su Opera Presto (no razvoj je prekinut za sve pa) i klijent za MS OneDrive (jbg bio sam SkyDrive korisnik još dok je bio u beta fazi i pre nego što sam saznao za Linux, dali mi puno GB za dž a i koristan mi je ako dobijem nešto u MS formatima).
zvir

Post Postao/la zvir »

Nklst je napisao/la:Imam nažalost Optimus grafičku kartu ali uz Bumblebee i ona šljaka sasvim zadovoljavajuće, a uvek je u pripravnosti integrisana Intelofa grafička.
Zašto nažalost? Ako ti je Nvidijica potrebna (a i ako nije, čisto zbog manje potrošnje struje i manjeg grijanja), ja napisah tutorial na Debian forumu, i bez greške odrađuje bilo kakvo renderiranje i računanje koje joj dam, i ponaša se kako je Optimus i zamišljen. A računanja ima jako puno. Izvoli: http://forums.debian.net/viewtopic.php?f=16&t=110314 :)
Beware of programmers who carry screwdrivers.
Tommy21

Post Postao/la Tommy21 »

Ne moze mi niko rec da linux nema nedostataka,nije vazno tko je za to kriv,svjestan sam i ja da je to krivica proizvođača hardvera,ali sama ta činjenica limitira linux,tj. Os-eve bazirane na linux jezgri.Inace ovo je moj prvi post,meni npr. nakon sto ukljucim hibernaciju ili suspenziju,racunalo mi se vise ne moze probuditi te ga moram ručno izgasiti.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Tommy21 je napisao/la:Ne moze mi niko rec da linux nema nedostataka,nije vazno tko je za to kriv,svjestan sam i ja da je to krivica proizvođača hardvera,ali sama ta činjenica limitira linux,tj. Os-eve bazirane na linux jezgri.Inace ovo je moj prvi post,meni npr. nakon sto ukljucim hibernaciju ili suspenziju,racunalo mi se vise ne moze probuditi te ga moram ručno izgasiti.
Za početak, dobrodošao na forum.
Kao prvo, pročitaj pravila foruma i podforuma, kao i pravila za pisanje postova.
Kao drugo, predstavi se u za to predviđenom podforumu za početnike.
Kao treće, možda se nisi sjetio da li koristiš ispravne grafičke drajvere ili nisi pogledao popis nerješenih bugova vezanih uz hibernaciju.
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
hrvooje

Post Postao/la hrvooje »

po meni, linux predugo pati od nekih dječjih bolesti. pustimo sad romantiku, 'ti počeši mog pa ću ja tvog', besplatan rad za dobrobit čovječanstva itd. oko linuxa se vrte milijarde novaca, bez linuxa je današnji ICT svijet nezamisliv. financiranje razvoja linuxa na sebe je preuzela linux fondacija koja skuplja novac od velikih igrača intela, amd-a, googlea, ibm-a, oraclea, red hata te većinu razvoja kernela rade ljudi koji su plaćeni za taj posao kao što to važi za druge OS-ove ... vrijeme je da linux dođe predinstaliran i vrijeme je da se plati proizvođačima hardvera da rade jednako dobre drivere kao i za windows što je preduvjet da ga proizvođači stavljaju predinstalirane

npr. ja sam kupio hp laptop sa opensuseom a na njemu naljepnica; Face Recognition, HP 3D DriveGuard, HP Power Assistant, HP Quicklock, HP QuickWeb require Miicrosoft Windows :thmb-up
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

@hrvooje..
Tvoj post me sad podsjetio na jedan stari video sa YT o HP-u i web kameri :)
Na Linuxu kamera možda ne podržava Face Recognition, HP 3D DriveGuard, HP Power Assistant, HP Quicklock, HP QuickWeb, ali onda ne radi nikome dok pod Windowsima radi svima.. osim crncima.. pa što je sad bolje :-D

[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"