driver za zvuk
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
driver za zvuk
Pozdrav! Instalirao sam danas linux 8.10 ubuntu, ali ne radi mi zvuk. Imam matićnu P4PE-X/TE . Na asusovim stranicama pronašao sam driver za zvuk za linux, ali je u tgz formatu i ja ga neznam instalirati. Pa molim da mi malo detaljnije objasnite. Puno hvala
Re: driver za zvuk
Pa sto nisi probao dvoklik na taj file da vidis da je to kompresirana datoteka (kao .zip .rar), otpakiras negdje i obicno unutra bude README ili INSTALL datoteka di ti objasnjava kako instalirati...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
jesam ali ne kužim..ima unutra instal datoteka ali ne kužim kamo trebam upisivati one naredbe koje su mi na pisane u to text fileu
U terminal...
Applications > Accessories > Terminal
Vidim da si pravi pocetnik, nemoj da ti bude tesko malo citati wiki
Pocni od ovoga i onda trazi teme koje te trenutacno zanimaju da budes barem malo upoznat sa temom prije nego ista pitas tako ce biti lakse i tebi i nama
Applications > Accessories > Terminal
Vidim da si pravi pocetnik, nemoj da ti bude tesko malo citati wiki
Pocni od ovoga i onda trazi teme koje te trenutacno zanimaju da budes barem malo upoznat sa temom prije nego ista pitas tako ce biti lakse i tebi i nama
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Možda glupo pitanje, ali, da li si siguran da ti ne radi zvuk?
Da ga nisi stišao, ili postavio na mute?
Probaj i ukucati u terminal:
Pa vidi da li ti je neki od kanala stišan.
Koliko vidim, na ovoj stranici čovjek ne navodi nikakve probleme sa zvukom, a ima slučnu matičnu ploču kao ti.
Probaj i ukucati u terminal:
Kod: Označi sve
alsamixerKoliko vidim, na ovoj stranici čovjek ne navodi nikakve probleme sa zvukom, a ima slučnu matičnu ploču kao ti.
Zadnja izmjena: Suko, dana/u 16 tra 2009, 21:57, ukupno mijenjano 1 put.
hvala
jesam jer mi sam veli da nema uređaje koji bi reproduciro zvukSuko je napisao/la:Možda glupo pitanje, ali, da li si siguran da ti ne radi zvuk?
Probaj i ukucati u terminal:Pa vidi da li ti je neki od kanala stišan.Kod: Označi sve
alsamixer
Koliko vidim, na ovoj stranici čovjek ne navodi nikakve probleme sa zvukom, a ima slučnu matičnu ploču kao ti.
- Suko
- Site Admin
U principu, ako imaš upute u install fileu, instalacija bi mogla biti jednostavna.
Probaj kucati ono što ti piše u Terminal, pa ako javi kakav error, copy/paste ovdje.
Probaj kucati ono što ti piše u Terminal, pa ako javi kakav error, copy/paste ovdje.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
http://rapidshare.com/files/222392041/INSTALL.html
evo instal file pa ako vam nije problem da mi korak po korak objasnite to...ovo fkt ne kužim
evo instal file pa ako vam nije problem da mi korak po korak objasnite to...ovo fkt ne kužim