[RIJEŠENO] lcd i linux

Diskusije o hardveru i driverima pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
skejo

[RIJEŠENO] lcd i linux

Post Postao/la skejo »

Uzeo sam si lcd tv i on ima na sebi vga priključak i nemogu ga nikako spojit u linuxu, kad spojim lcd dok ućitava imam sliku, ali čim počme ulazit u grafičko sučelje onda nestane (slika ostane samo na laptopu). U win xp radi bez ikakvih problema. Imam laptop acer aspire 5650 s nvidia 7600 go grafičkom karticom, a od linuxa koristim ubuntu 7.10. Zahvaljujem unaprijed
Sokac
Site Admin
Spol: M
Kontakt:

Re: lcd i linux

Post Postao/la Sokac »

koju grafičku koristiš? ja sam s nvidia-settings riješio (radi samo ako imaš nvidia), a može se uređivanjem datoteke xorg.conf.

pokušao sam sada napisati kako da napraviš tu u /etc/X11/xorg.conf, ali shvatio sam da će biti lakše ako uploadaš tu datoteku(kopresiranu) pa ti je ja pošaljem sređenu.
skejo

Post Postao/la skejo »

nvidiu imam geforce go 7600 i ima vga izlaz za jos jedan monitor, ja sam ti poćetnik pa baš i nekužim još neke stvari pa ako ti se da objasnit malo detaljnije
Sokac
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Sokac »

ovako, odi na applications->accessories->terminal

Kod: Označi sve

gzip -c /etc/X11/xorg.conf > xorg.gz
i onda ovdje na forumu dodaj tu datoteku (nalazi se na /home/{user}/xorg.gz (kad budeš uploadavao, desno pod places imaš svoje korisničko ime na ubuntu, pa klikni; tamo ti treba bit xorg.gz).
skejo

Post Postao/la skejo »

evo
Privitak/ci
xorg.conf.tar.gz
(1.1 KiB) Preuzeto 291 put.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Vjerojatno ti tv nemo\e prihvatiti reyoluciju i dubinu boja koju grafi;ka [alje. Skini reoluciju pa ;e[ vidit da radi.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
skejo

Post Postao/la skejo »

Probao sam smanjit rezoluciju ali neće, u win mi radi najnormalnije na svim rezolucijama, ja mislim da je to do drivera ili nekih postavki, zato sto u win xp odem na postavke grafičke i odaberem još jedan monitor i sve super radi, a u linuxu nemogu to napravit.
Sokac
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Sokac »

probaj pokrenuti u terminalu:

Kod: Označi sve

nvidia-settings
Odi pod X Server Display Configuration. Odi na Detect displays i trebao bi ti pronaći drugi monitor. Ja sam na svoj postavio TwinView, a postition prvi nek ti bude absolute, a za drugi izaberi šta oćeš (pretpostavljam clone). Na kraju odi na apply i save to x configuration file.
skejo

Post Postao/la skejo »

Hvala vam svima uspio sam napravit hvalaaaa :D
Odgovori