freeOpen.net / Aquaticy
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Heisenberg
Re: freeOpen.net
Moje osobno misljenje je to da ti ljudi s ovog foruma nece tako lako prec na tvoju stranicu.. sve do trenutka dok se ne rijesi pitanje dizajna i funkcionalnosti stranice. Nekako je sve jos nedoreceno. Podrzavam ideju i ne zelim nista lose, ali mislim da bi najbolje bilo prvo rijesit pitanja dizajna.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
-
eQuivalent
- Spol: M
- Kontakt:
joooj ... aquaticy nije nikakva konkurencija linuxzasve forumu, čak naprotiv. Da jeste, sigurno ga ne bih spominjao ovde.Heisenberg je napisao/la:Moje osobno misljenje je to da ti ljudi s ovog foruma nece tako lako prec na tvoju stranicu.. sve do trenutka dok se ne rijesi pitanje dizajna i funkcionalnosti stranice. Nekako je sve jos nedoreceno. Podrzavam ideju i ne zelim nista lose, ali mislim da bi najbolje bilo prvo rijesit pitanja dizajna.
Oko funkcionalnosti, ne može biti zamerke (jer je sve svedeno na maksimum dva klika), a oko dizajna ... to je već stvar ukusa ...
Naravno da je nedorečeno, jer je prazan.
S aquaticyem pokušavam da nadomestim sve ono što sam primetio da nedostaje korisnicima koji se kreće u u LInux vodama. Tj sve je da kažem razbacano, previše raštrkanih informacija, ne možeš sve da povataš. Znam da postoje RSS agregatori na svakoj distribuciji ili mailing liste, ali eto precesto sam imao slucaj, da nakon promene distribucije jednostavno moram opet iznova da dodajem url u agregatore, kako bi radili. Ovako sve to ima sad na jednom mestu, sve je na netu, pa ne mora nakon svake instalacije sistema da se puni baza.
Naravno, sve to za sad je nekako bez smisla, jer ima samo oko 30 izvora (feedova) ali kad ih bude par hiljada (nadam se) sve ce dobit smisao.
Za sad je bitno, da se baza popunjava, ukoliko imate blog, sajt youtube kanal ili bilo sta sto se bavi slobodnim softverom, slobodno dodajte taj izvor. nekome će da znaci, i neko ce to poceti i da cita. S druge strane, ne postoje bas nikakve obaveze oko održavanja.
INače razlika između freeopen.net-a i aquaticy.com je zaista velika. freeopen.net se vodio time da sam korisnik dodaje sadržaj, dok aquaticy.com u prvi plan stavlja sadržaj koji preuzima sa vaših sajtova i koorisnike upućuje na izvor sadržaja.
Moraću da nađem nekoga da ovo složi kako valja (mislim na ideju) da bi bila razumljiva.
2005 fb
2007 fb
identi.ca i twitter 2008Ali, sve su to mreže kojima je microblog na prvom mestu, za razliku od aquaticy AWPa , gde je precizno odabrana informacija na prvom mestu. Naravno gradiće se, razvijaće se, ispravljaće se nedostaci itd ... sve mreže se razvijaju. Ali za razvoj mora da postoji sadržaj i korisnici, da bi moglo da se razvija baš u tom smeru u kom korisnici očekuju da treba da se kreće razvoj.
Svaka kritika ovde, ma kolko mala ili krupna bila, ma na koji način ja da odreagovao, meni puno znači, podstiče kreativnost, usmerava ...
Možda ponekad pričam oštrijim tonom (nenamerno), ali to najverovatnije samo tako deluje. jer zaista volim kad čujem kritiku ili komentar. I naravno pokušavam da objasnim zašto je to upravo tako kako jeste
02.03.2014 aquaticy (nastao iz freeopen.net-a)da se vidi razvojni put
Zadnja izmjena: eQuivalent, dana/u 02 ožu 2014, 15:27, ukupno mijenjano 1 put.
- Suko
- Site Admin
Dodati ćemo poziv na naše društvene mreže.
Nadam se da će ti se javiti blogeri koji ih prate.
EDIT: Ako imaš volje, napiši nešto pa ćemo objaviti.
Nadam se da će ti se javiti blogeri koji ih prate.
EDIT: Ako imaš volje, napiši nešto pa ćemo objaviti.
-
eQuivalent
- Kontakt:
Hvala Suko. Uskoro ću da dostavim tekst. 
Danas je promenjena i naslovna strana. Pa ukoliko nije problem, pogledajte http://www.aquaticy.com i recite mi šta mislite o ovakvoj ideji za naslovnu stranu.
Danas je promenjena i naslovna strana. Pa ukoliko nije problem, pogledajte http://www.aquaticy.com i recite mi šta mislite o ovakvoj ideji za naslovnu stranu.
-
eQuivalent
- Kontakt:
jel moze neko da svrati, na aquaticy malo da ga istrazi i napise jedan objektivan tekst o njemu? Meni zaista ne polazi od ruke.
-
eQuivalent
- Kontakt:
- Abzeenth
- Site Admin
Ovo a) nikako ne valja...pa ne možeš stavljati (tamno)siva slova na tamnu/sivu pozadinu, ništa se ne vidi pročitati
Čini mi se da pokušavaš emulirati cards interface design koji je u zadnje vrijeme postao jako popularan za mobilne platforme. To samo po sebi uopće nije loše, ali mislim da ti je razmak između elemenata (nazovimo ih cards u ovom slučaju) prevelik i da nisu baš najsretnije raspoređene...trebalo bi složiti neki dinamični grid ili tako nešto...uostalom, net je pun primjera, pogledaj, inspiriraj se: http://www.pinterest.com/khoi/card-user-interfaces/
http://insideintercom.io/why-cards-are- ... f-the-web/
Čini mi se da pokušavaš emulirati cards interface design koji je u zadnje vrijeme postao jako popularan za mobilne platforme. To samo po sebi uopće nije loše, ali mislim da ti je razmak između elemenata (nazovimo ih cards u ovom slučaju) prevelik i da nisu baš najsretnije raspoređene...trebalo bi složiti neki dinamični grid ili tako nešto...uostalom, net je pun primjera, pogledaj, inspiriraj se: http://www.pinterest.com/khoi/card-user-interfaces/
http://insideintercom.io/why-cards-are- ... f-the-web/
-
eQuivalent
- Kontakt:
Re: freeOpen.net / Aquaticy
Pod (a) je samo primer. ići će bela slova na tamnoj pozadini.
ove primere što si mi dala, manje više sve je to masonry.js (u pozadini),a upravo to želim na neki način izbeći ako je moguće. Ova dva što sam uradio su ok, pregledna su, lako čitljiva, samo je pitanje sad, koji je lakši, koji da kažem manje napreže. Meni je pod (a) odličan, ali ... često se ispostavi da grešim
Poenta je da je lak, a ove primere što si mi dala, jako su teški, vremenom zamore. Imao sam jedno vreme takvu radnu verziju i ... ne može sve da se isprati, ne primetiš informacije.
p.s. Kritikovala si me jednom prilikom da ne slušam tvoje savete, ako bolje pogledaš, usvojio sam neke tvoje savete
ove primere što si mi dala, manje više sve je to masonry.js (u pozadini),a upravo to želim na neki način izbeći ako je moguće. Ova dva što sam uradio su ok, pregledna su, lako čitljiva, samo je pitanje sad, koji je lakši, koji da kažem manje napreže. Meni je pod (a) odličan, ali ... često se ispostavi da grešim
p.s. Kritikovala si me jednom prilikom da ne slušam tvoje savete, ako bolje pogledaš, usvojio sam neke tvoje savete
-
eQuivalent
- Kontakt:
-
eQuivalent
- Kontakt:
Razmišljam nešto, mada možda i grešim, pa me zanima vaše mišljenje.
Pošto vidim da je bilo zamerki na registraciju, a vidi se i po većoj poseti ali malom broju registrovanih korisnika, šta mislite, treba li da se doda automatsko registrovanje, dakle da se poveže nalog sa FB, Google ili Twittera ?
Dakle, da se klikom na jednom dugme automatski stvori profil koji će podatke o korisniku povući sa nekih od mreža ?
Pošto vidim da je bilo zamerki na registraciju, a vidi se i po većoj poseti ali malom broju registrovanih korisnika, šta mislite, treba li da se doda automatsko registrovanje, dakle da se poveže nalog sa FB, Google ili Twittera ?
Dakle, da se klikom na jednom dugme automatski stvori profil koji će podatke o korisniku povući sa nekih od mreža ?