TOP TEMA: Fedora Fan Club

Diskusije usko vezane uz Fedora i srodne distribucije (RHEL, CentOS...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

os7een
Spol: M

Re: Fedora Fan Club

Post Postao/la os7een »

Znači ovo kada sam otkrio, potrgo sam se :thmbs-up

Livna repozitor ima u sebi samo jedan paket, i cijeli taj repozitorij postoji samo zbog tog jednog jedinog paketa koji ljudi iz rpm fusion-a nisu htjeli prebacit.
rpm.livna.org in the past provided many useful packages that those distributions rpm.livna.org supports did not want to ship for one reason or another. In 2008 rpm.livna.org merged with two other package repositories into RPM Fusion. All packages have been moved there except one that RPM Fusion for various reasons didn't want to take. Hence rpm.livna.org will remain running to ship just that package. rpm.livna.org is fully compatible with RPM Fusion and all other Fedora add-on repos that don't ship the package that rpm.livna.org ships.
Za one koji žele znati više, taj jedan paket je libdvdcss :bravo
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

nemogu vjerovat da nitko ništa nije pisao puna dva mjeseca u ovoj temi.. :hmm .....stvarno je ta fedora dobra kad se nitko ne žali na ništa..... ::bravo
mist
Spol: Ž

Post Postao/la mist »

Čekamo izlazak nove, ova stvarno nema zamjerki. Što joj ja radih u zadnjih par mjeseci... da bi zaštekala jednom...

A čekaj - je. Jednom sam spustila poklopac laptopa i nije se suspendirala neg se uopće nije htjela upaliti. Ali to je bilo jednom... Preživjela je čak i inspekciju ministarstva poljoprivrede!
Those who stand for nothing fall for anything.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Mene naljutilo što iduća Fedora izlazi tek kasno na jesen (11. mjesec)! Nešto se regrupiraju i reorganiziraju tako da će imati puno duže vrijeme razvoja nego do sada... Tako da ćemo se do nove Fedore još debelo načekati. Morat ću u međuvremenu reinstalirati 20-icu da barem nešto instaliram :-D
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

kako da updejtam grub na fedori.....
shicy

Post Postao/la shicy »

# update-grub ?
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

riješeno sa.....

Kod: Označi sve

grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg
:thmbs-up
Medo_os
Kontakt:

Post Postao/la Medo_os »

mist je napisao/la:... Preživjela je čak i inspekciju ministarstva poljoprivrede!

Jel može malo detalja o toj inspekciji? Imaš OPG ili nešto slično pa su bili? I kako je to išlo, što traže, gledaju itd...?
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Fedora 21 se, prema redovnom rasporedu ( :hihi ) ocekuje u listopadu.
Verzija 22 donosi bitne promjene: RedHat zamjenjuje Yum package manager njegovim vlastitim forkom DNF-om. U grafickom frontendu nece biti nikakvih vidljvih promjena, za razliku od onih u CLI-u. Vecina naredbi ce ipak ostati ista.

http://m.softpedia.com/fedora-22-to-dit ... 46689.html
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Mathew Miller, trenutni Project Leader, najavljuje kako se Fedora 21 dijeli na cloud, server i desktop izdanje. Prepaketiranje je omogucilo vecu fleksibilnost, repoi ce se podijeliti, ali ce ciklus objave ostati isti za sva izdanja

http://www.linux.com/news/featured-blog ... for-fedora
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Odgovori