drone je napisao/la:Ja preksinoć instalirao u virtualku. Bez skripte mi trebalo oko pola sata do Xorga i Openboxa
Zadnji put sam instalirao Arch prije četiri godine što znači da sam gotovo sve zaboravio vezano uz instalaciju. Toliko o mitovima i legendama kako je Arch težak.
Pa instalacija je straight-forward, ne mozes napraviti krivi korak, osim ako ne krenes sam pametovat i napravis glupost. Svaka cast majstoru Cooleechu na skripti, da olaksa onima kojima se "neda" pratit wiki, iako je meni bio gust instalirat Arch, i to nekoliko puta dok nisam dobio idealnu konfiguraciju. Dobijes iskustvo Linuxa, a preskaces onaj dio gdje samo next next next, odaberes grad i keyboard i gotovo.
Naspram Slackware instalaciji, koja je malo drugacija nego Arch, meni je Arch bogovska distra.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
vision je napisao/la:Bilo jednom nekada davno Arch linux na mom kompu.....
virtualka nije ista kao i tvrdi disk, za mitove i legende ne važi baš za svakoga - pri instalaciji old school ili skripta ja nisam naišao na neki problem, što ne znači da će svima tako biti
Govorim o postupku i vremenu potrebnom za instalaciju. Ako je hardver linux friendly gotovo jednako iskustvo će biti i na pravom hardveru. Dakle, podrazumijeva se da je hardver u potpunosti podržan inače je besmisleno pričati o bilo čemu (mitovi i legende = blebetanje neznalica).
Također se podrazumijeva i ovo:
Arch Linux is a versatile and simple distribution designed to fit the needs of the competent Linux® user.
šala na stranu,
instalacija zavisi i od brzine interneta, kao i servera ( kada sam prvi put instalirao Arch sa cimetom trebalo mi je 60 - 90 min a radio sam po upstvima sa Wiki-a)
anyway: gdje ima puno filozofiranja - tu nema kruha
Mislim da je minimum nekih 10, 15 minuta koji sam ja imao uz brzinu od 10 MBit/s i openboxom. Mislim da base, base-devel, grafika, openbox i još koji paket ne prelaze 200 MB-a, to se časom skine.
Vl@do je napisao/la:Novu dvojezičnu skriptu upravo testiram u VBoxu.
Test je prošao ok, s tim da sam primijetio da sam zaboravio naznačiti da se može odabrati i neki drugi layout osim hr i us..
Uglavnom, radi.
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Kad uhvatim malo više vremena, prepravit ću i to, testirat sve opcije skripte na oba jezika, te objavit pod goo.gl/XOWg71 linkom gdje se trenutno nalazi stara, samo hrvatska verzija skripte.
Obavijest će uskoro biti i na "službenom" forumu i IRC-u.
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Skripta ima mogućnost biranja bilo kojeg layouta, no, greškom, nije navedeno u "izborniku".