[Brainstorming...] Ideal WM/DE

Teme vezane za ostala grafička okruženja (XFCE, LXDE, *box...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

max360se
Spol: M

Re: [Brainstorming...] Ideal WM/DE

Post Postao/la max360se »

@jasonx
Ubuntu HUD ima prikaz menua iz aplikacije? To mi je promaklo, moram skinut iso pa cu vidjet. Od koje verzije ima tu opciju?

@emacs
Nemoj, pls nemoj e text editorima, ja koristim Vim, poceti cemo se svadjati, a to ne zelim ni ja, a vjerujem ni ti.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
jasox

Post Postao/la jasox »

Eh voice control bi bilo merak ponovo implementirat, scwm cak 2000 imo voice control http://scwm.sourceforge.net/scwm-doc/x1173.html. Steta sto je IBM ViaVoice postao proprietary.
scwm rocks
Nije sloboda radit ono sto hoces, nego da ne radit ono sto neces.
Archer

Post Postao/la Archer »

Definitivno Razor, iz razloga što ima predobrih qt aplikacija i kada bi se to sve lepo složilo i ispeglalo nebi mu bilo ravnog :)
hrc

Post Postao/la hrc »

Idealan DE? KDE 3.5.. ah, nostalgija ))
Od današnjih XFCE, ali lakši. Ja se zadovoljim i WM-om. Dugo sam koristio IceWM, super stvar. Pred malo sam si stavio OpenBox pa sada isprobavam. Bitno mi je da je ultra lagan, naravno stabilan i veoma prilagodljiv (XML, GUI ili nešto treće to mi je svejedno).
Za EDE isto nisam prije čuo.. možda isprobam. Je li netko imao prilike suočiti se s njim?
almir_vuk

Post Postao/la almir_vuk »

Po meni bi bila idealna neka kombinacija Elementary OS-a i Win 8 sa svim onim potezima po ivicama. Da pojasnim: Novi sam na forumu ali sam i ranije o ovome razmisljao. Moja filozofija je da ostavim sto vise prostora za sadrzaj a da sve ostalo da se pojavljuje po potrebi. Meni bi bilo idealno da na dnu imam panel kao u Elementary OS-u a na vrhu da imam panel slican eOS-ovom ali da i on ima auto-hide pa onda ako postavis kursor u gornji lijevi ugao pojavi ti se in-app meni (for-the-lack-of-a-better-term) sa svim onim padajucim menijima + 3 ikonice za kontrolu prozora. A ako nicim izazvan kursor pomjeris u desni ugao gornje ivice ekrana da ti se pojavi ono sto inace ima u desnom uglu kod Ubuntua (taskbar, kalendar, sat, power opcije...). Sad kad sam ovo sve stavio na papir (virtuelni :D) vidim da mi ovo pomalo lici na Ubuntu for Phones.
Samo da znate da ovdje moze biti potpis :D
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

To sto ti opisujes meni zvuci kao Gnome 3. Pa si malo isprobaj to sucelje. Moglo bi ti se svidjeti.
almir_vuk

Suko je napisao/la:To sto ti opisujes meni zvuci kao Gnome 3. Pa si malo isprobaj to sucelje. Moglo bi ti se svidjeti.
Nisam nikada koristio G3 pa ću morat' pokušat'.
mickey

Post Postao/la mickey »

Gnome 3 je odlican a ako oces laganiju verziju za tebe je gnome classic, imas i opciju bez efekata i ja sam ih tek nedavno otkrio :D
almir_vuk

Probao sam G3 ali nije to to. Super je ako imas uredjaj s touch screenom ali za koristenje misem bas i nije po mojoj volji. Ali zato i koristim linux jer mogu instalirati kakvo god DE hocu :)
qwxy

Post Postao/la qwxy »

hrc je napisao/la: Za EDE isto nisam prije čuo.. možda isprobam. Je li netko imao prilike suočiti se s njim?
Equinox?
Jesam. Šta da ti kažem, liči na windows 98. Inače, fali mu malo ispoliranosti, ali se da koristiti.
Odgovori