Ubuntu nije jedina distra, srećom, ali najviše se nameće. Mislim da njihova nametljivost najviše ide na živce. Nadzor korisnika i prisiljavanje da prihvaćaju njihova rješenja je na drugom mjestu.JH-IM je napisao/la:
Ne trebaju ljudi logičan razlog da im nešto ide na živce, zato ni ne sumnjam da ako se odluče za upstart da će biti pljuvanja po Debianu od strane nekih ljudi. Vidi koliko je hatea generirala Canonicalova odluka da napravi vlastiti display server, kome se ne sviđa ne mora ga koristiti kao ni Ubuntu pa opet dijelu ljudi je to bilo sasvim dovoljno za najžešću pljuvačinu u Linux svijetu koju sam do sada vidio i koja ne posustaje ni najmanje. Rekao bi netko sa strane zar je taj Ubuntu jedina distribucija pa ljudi nemaju izbora.
TOP TEMA: Debian vijesti
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Debian odlučuje između upstarta i systemda
I da su još nametljiviji ne znam što to neke toliko brine, imaju drugih distribucija na izbor i stalno ponavljaju kako ih Ubuntu ne zanima ali redovno će sudjelovati u svađama oko Canonicalovih potezarudar je napisao/la:
Ubuntu nije jedina distra, srećom, ali najviše se nameće. Mislim da njihova nametljivost najviše ide na živce. Nadzor korisnika i prisiljavanje da prihvaćaju njihova rješenja je na drugom mjestu.
problem je što je praćenje korisnika po defaultu uključeno, a ciljana publika su im početnici... i sad ide logičan zaključak.
Shicy je napisao/la:problem je što je praćenje korisnika po defaultu uključeno, a ciljana publika su im početnici... i sad ide logičan zaključak.
Čim bilo tko upiše prvi search term će vidjeti da mu vraća online rezultate i ako ih ne želi pogledati će gdje se isključuju, a ako je toliko informatički nepismen ili nepismena da misli da rezultati pretraživanja online servisa dolaze sa nekog lokalnog izvora onda mu/joj je bolje da nikada ni ne koristi računalo a kamoli Linux jer će si napraviti puno više štete nego koristi. I ciljana publika Canonicala nisu početnici nego svi do kojih mogu doći, od početnika, do naprednih korisnika, developera pa na dalje. Google sa svojih 10.000 zaposlenika na Ubuntuu i francuska policija na primjer su isto početnici? Već se guraju i na serversko tržište a Intel ih preporučuje za cloud deployment. Ne znam čemu guranje teze da Canonical cilja na početnike kada je jasno da se gura i na poslovno tržište, servere i sada na mobitele jer to jedino donosi novac.Shicy je napisao/la:problem je što je praćenje korisnika po defaultu uključeno, a ciljana publika su im početnici... i sad ide logičan zaključak.
jasno mi je da čovik može reć da su baš debili ako ne skuže i ne ugase to, ali smatram da je Canonical tu trebao takvu pretragu stavit opcionalnom, a ne defaultnom...ali, odosmo u žešći offtopic koji nema savršeno nikakve veze sa Debianom, systemd-om, upstartom, openrc-om i tim stvarima...
za priče o Ubuntuu i Canonicalu postoji Ubuntu podforum
za priče o Ubuntuu i Canonicalu postoji Ubuntu podforum
S ovim si sve rekao. Te ljude zanima novac i to je to. Ja sam protiv, jer smatram da ne vraćaju Linux zajednici onoliko koliko im je dala. Konkretno, kernel, pakete, polu-gotove proizvode, pa i ljude. Koliko god da je Canonical platio stručnjake dovedene s projekta Debian, nije se dovoljno odužio samom Debianu.JH-IM je napisao/la:Ne znam čemu guranje teze da Canonical cilja na početnike kada je jasno da se gura i na poslovno tržište, servere i sada na mobitele jer to jedino donosi novac.
Canonical teži zaradi i pritom im je posve svejedno hoće li navući korisnike koji prvi put ulaze u GNU/Linux i vremenom ih učiniti posve ovisnima o svojim rješenjima, pa ih iznenada ucijeniti plaćanjem, ili će se kroz agresivno oglašavanje i još agresivnije lobiranje nametnuti javnim službama i potisnuti MS u borbi za dio kolača.
OK, zarada kao takva nije suprotna načelima slobodnog softwarea. Međutim, ako se teži zaradi, smatram da je pošteno to otvoreno i reći. Ubuntu pak dolazi formalno kao besplatna distra, a zapravo se komercijalizira na jedan prikriven, perfidan način. Vidi se u kojem pravcu vodi zatvaranje koda.
Ako ove misli smatraš pljuvanjem, mogu samo reći da je to formalno uvredljivo, a da stvarno nisi u pravu.
- glaskoncILLa
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
S obzirom na sve, stvarno bi bilo čudno da se krene sa upstartom. Debian je uvijek imao dugoročno stabilne sustave, sumnjam da bi sada odabrali nešto tako kritično što ovisi isključivo o jednoj firmi i nimalo o zajednici. U principu bi to bio hipermasivni tehnološki rizik sa dosta upinom budućnosti oko ičega.glaskoncILLa je napisao/la:http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTU3NDc
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- glaskoncILLa
...."Have you mooed today?"...