openSUSE 13.1

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

sumski
Moderator
Spol: M

Re: openSUSE 13.1

Post Postao/la sumski »

blast beat je napisao/la:Instalirao sam pavucontrol, pokušao da ga pokrenem, dobio segmentation fault.
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=851872
blast beat je napisao/la: Nakon toga ušao u Multimedia podešavanja na KDE-u i kamera se magično pojavila kao opcija. Hvala na savetu. Samo ne znam šta se to izdešavalo pa je instalacija pavucontrola uspela da sredi stvar. :)
Hm, čudno. Možda kcm nije detektiral da je PA aktivan.
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
blast beat

Post Postao/la blast beat »

Video sam za pavucontrol da nisam jedini, ali u sred čitanja jednog thread-a o tome mi je palo na pamet da proverim ponovo Multimedia sekciju.
Sada nakon što sam sredio sve, utisci o SUSE-u su se popravili. Stavio sam ga paralelno sa starom instalacijom Arch+KDE pa ću da ih upoređujem ovih dana, najviše što se brzine tiče. Za sada mislim i da nema neke razlike.
zole052

Post Postao/la zole052 »

radio tray ne radi... kada pokrenem stanicu izbaci od prilike ovo:
decoding of AAC stream by ffmpeg failed
da imam sve zive kodeke... barem mislim
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
SuSe

Post Postao/la SuSe »

Probaj sa:
https://forums.opensuse.org/blogs/caf49 ... guide-149/
mislim da je ovo slično
https://forums.opensuse.org/content/127 ... -12-2.html
Mislim da ti je problem sa Restricted Formatima...
bikerbj

Post Postao/la bikerbj »

sinoć sam kolegi htio stavit suse 13 na laptop ali neide...instalacija prođe ok i onda poslije reboota krene ono sa automatskim postavkama i tu stoji i ni mrdac dalje....uglavnom probao sam i sa manual postavkama poslije instalacije i opet isto....
UEFI on i off i opet isto.....suse 12.3 radi od prve i UEFI uključen u biosu......laptop je lenovo neki 780 moram vidjet sa i3 procesorom i nvidia grafika....stavio sam mint 16 mate i radi sve od prve...zašto suse neide....može bilo kakav savjet...
zole052

Post Postao/la zole052 »

SuSe je napisao/la:Probaj sa:
mislim da je ovo slično
je po prvom linku instalirao sam ovo:

Kod: Označi sve

zypper install libxine2-codecs ffmpeg lame gstreamer-0_10-plugins-good gstreamer-0_10-plugins-bad gstreamer-0_10-plugins-ugly gstreamer-0_10-plugins-bad-orig-addon gstreamer-0_10-plugins-good-extra gstreamer-0_10-plugins-ugly-orig-addon gstreamer-0_10-plugins-ffmpeg libdvdcss2 flash-player dvdauthor07 gstreamer-plugins-base gstreamer-plugins-bad gstreamer-plugins-bad-orig-addon gstreamer-plugins-good gstreamer-plugins-ugly gstreamer-plugins-ugly-orig-addon gstreamer-plugins-good-extra gstreamer-0_10-plugins-fluendo_mpegdemux gstreamer-0_10-plugins-fluendo_mpegmux k3b-codecs gecko-mediaplayer vlc smplayer h264enc x264 gstreamer-plugins-libav vlc-codecs
ocito je nesto bilo sto nisam instalirao i sada radi :) u onom vodicu za tvikanje na forumu ocito nesto fali sto se kodeka tice... aj momci sredite to :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
iStop

Post Postao/la iStop »

bikerbj je napisao/la:sinoć sam kolegi htio stavit suse 13 na laptop ali neide...instalacija prođe ok i onda poslije reboota krene ono sa automatskim postavkama i tu stoji i ni mrdac dalje....uglavnom probao sam i sa manual postavkama poslije instalacije i opet isto....
UEFI on i off i opet isto.....suse 12.3 radi od prve i UEFI uključen u biosu......laptop je lenovo neki 780 moram vidjet sa i3 procesorom i nvidia grafika....stavio sam mint 16 mate i radi sve od prve...zašto suse neide....može bilo kakav savjet...
Pa ako može bilo kakav savjet...
Možda bi trebao pokušati s 64-bitnim suseom 13.
Dok radi, ne diraj!
(If it ain't broken, don't fix it)
kmihalj

Post Postao/la kmihalj »

sumski je napisao/la:
kmihalj je napisao/la: Sve u svemu, doma gdje mi openSuse radi kao desktop OS sve radi OK, ali na poslu gdje imam isti kao server (više njih) gornje greške su nešto što se ipak nije smjelo potkrasti....
Ovo stoji. Ali, malo je ipak preuranjeno sa server stavit distru koja je izašla prije tjedan dana ;)
To stoji, ali imam prazan novi server HP DL380e Gen8 sa 2 proca (24 jezgre), 64 GB RAM, i 22 TB Diska, .... a OpenSuse mi je glavni KVM host .... pa sam mislio da će 13.1 biti OK za tu svrhu.... a ionako je sada server u testnoj fazi... a sve što radi je KVM, iSCSI i NFS server ....

Sve u svemu, 13.1 još nije dovoljno "zreo" za produkciju i upravo na server stavljam 12.3.... razlog.... jučer mi je iz čista mira prestao raditi SSH, .... tj. radio je, ali ne sa Android tableta gdje nije radilo zbog zlib-a (error: ssh algorithm negotiation failed), ...al to me nije toliko smetalo imam i drugih opcija za spajanje na server preko ssh, ALI nakon toga opet neka greška da se više nisam mogao spojiti na server sa ssh (ssh_exchange_identification connection closed by remote host), a sshd_config u biti i nisam dirao, samo sam omogućio tunel za konekciju na libvirt .... uglavnom čekam 13.3 za upgrade .... 13.1 ću preskočiti...
becho2150

Post Postao/la becho2150 »

zole052 je napisao/la:
SuSe je napisao/la:Probaj sa:
mislim da je ovo slično
je po prvom linku instalirao sam ovo:

Kod: Označi sve

zypper install libxine2-codecs ffmpeg lame gstreamer-0_10-plugins-good gstreamer-0_10-plugins-bad gstreamer-0_10-plugins-ugly gstreamer-0_10-plugins-bad-orig-addon gstreamer-0_10-plugins-good-extra gstreamer-0_10-plugins-ugly-orig-addon gstreamer-0_10-plugins-ffmpeg libdvdcss2 flash-player dvdauthor07 gstreamer-plugins-base gstreamer-plugins-bad gstreamer-plugins-bad-orig-addon gstreamer-plugins-good gstreamer-plugins-ugly gstreamer-plugins-ugly-orig-addon gstreamer-plugins-good-extra gstreamer-0_10-plugins-fluendo_mpegdemux gstreamer-0_10-plugins-fluendo_mpegmux k3b-codecs gecko-mediaplayer vlc smplayer h264enc x264 gstreamer-plugins-libav vlc-codecs
ocito je nesto bilo sto nisam instalirao i sada radi :) u onom vodicu za tvikanje na forumu ocito nesto fali sto se kodeka tice... aj momci sredite to :)
nisi mogao odoliti morao si probati 13.1 :bravo
zole052

Post Postao/la zole052 »

becho2150 je napisao/la: nisi mogao odoliti morao si probati 13.1 :bravo
a suse svaki skoro probam... ipak je bio moja prva distra i veze me nesto s njime

inace ima jos problema:
-vlc koji put kada ga ugasim ostane medju procesima i pojede 100% jedne jezgre dok ga ne ubim
-nakon nekog vremena koristenja hdd poludi i pocne parkiravati glavu svakih par sekundi dok to ne sprijecim sa hdparm -B 255 /dev/sda

to su vise manje svi ozbiljniji bugovi na koje sam naisao u dva tri tjedna koristenja i bilo bi mi drago da mi netko rjesi ovaj problem sa hdd-om :)
Odgovori