sumski je napisao/la:
kmihalj je napisao/la:
Sve u svemu, doma gdje mi openSuse radi kao desktop OS sve radi OK, ali na poslu gdje imam isti kao server (više njih) gornje greške su nešto što se ipak nije smjelo potkrasti....
Ovo stoji. Ali, malo je ipak preuranjeno sa server stavit distru koja je izašla prije tjedan dana
To stoji, ali imam prazan novi server HP DL380e Gen8 sa 2 proca (24 jezgre), 64 GB RAM, i 22 TB Diska, .... a OpenSuse mi je glavni KVM host .... pa sam mislio da će 13.1 biti OK za tu svrhu.... a ionako je sada server u testnoj fazi... a sve što radi je KVM, iSCSI i NFS server ....
Sve u svemu, 13.1 još nije dovoljno "zreo" za produkciju i upravo na server stavljam 12.3.... razlog.... jučer mi je iz čista mira prestao raditi SSH, .... tj. radio je, ali ne sa Android tableta gdje nije radilo zbog zlib-a (error: ssh algorithm negotiation failed), ...al to me nije toliko smetalo imam i drugih opcija za spajanje na server preko ssh, ALI nakon toga opet neka greška da se više nisam mogao spojiti na server sa ssh (ssh_exchange_identification connection closed by remote host), a sshd_config u biti i nisam dirao, samo sam omogućio tunel za konekciju na libvirt .... uglavnom čekam 13.3 za upgrade .... 13.1 ću preskočiti...