Ubuntu 13.10

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Abnormal
Spol: M

Re: Ubuntu 13.10

Post Postao/la Abnormal »

Dedoimedo o aktualnoj Ubuntu verziji.

http://www.dedoimedo.com/computers/ubun ... ander.html
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Abnormal je napisao/la:Dedoimedo o aktualnoj Ubuntu verziji.

http://www.dedoimedo.com/computers/ubun ... ander.html
Ne čudi me visoka ocjena jer stvarno dobro radi,i u pravu je za dash search,ljudi surfaju logirani na facebook i onda kažu da je dash search štetan za privatnost :zamisljen I isključuje se sa jednim klikom ako nekom ne treba.
zole052

Post Postao/la zole052 »

bome ga je ishvalio...
Massive. 9.8/10. Unexpected. Welcome back, Ubuntu, you haZ been missed. Anyhow, Saucy Salamander is a wicked good distro, you should definitely give it a try.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Jehonan

Post Postao/la Jehonan »

Aaaa, super je! Ima samo paaar malih, mićih problema. Bar kod mene. Naime, svaki put mi se raspadne smb protokol i za sobom povuče nautilus. Nakon toga, PAF! Ode u valhalu! Tužno, žalosno. I naravno, ista stvar je na svim ubuntoidima, do dana današnjeg, gospodnjeg. To meni smeta, ali ono, strašno! Eto. Sada mi je lakše :-)
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Jehonan je napisao/la:Aaaa, super je! Ima samo paaar malih, mićih problema. Bar kod mene. Naime, svaki put mi se raspadne smb protokol i za sobom povuče nautilus. Nakon toga, PAF! Ode u valhalu! Tužno, žalosno. I naravno, ista stvar je na svim ubuntoidima, do dana današnjeg, gospodnjeg. To meni smeta, ali ono, strašno! Eto. Sada mi je lakše :-)
Vidi logove zašto je to tako jer prvi put čujem za taj problem,a poznajem još dosta Ubuntu korisnika.Probaj kompletno ukloniti Sambu pa je ponovno instaliraj.

sudo apt-get purge samba samba-common
sudo rm -rf /etc/samba /etc/default/samba
sudo apt-get install samba samba-common nautilus-share
Jehonan

Post Postao/la Jehonan »

Iskreno, gledao sam, ali na žalost ne napravih backup istih tako da ti baš sada ne mogu to poslati, da se divimo tome skupa. Istina i Bog, kod mene je topologija mreže malo khmm, punija jelte ali to i nema neke veze. U biti, problem glavni je taj što je u žiži pažnje NAS DNS-320. Na njega idu torrenti, backup, ama sve. E sada, Win i OS X klijenti nemaju nikakovih problema, no ubuntučić, ima! Simptomatično je još i to što npr. kada napravim browse u mreži i mountam sherane direktoriju u nautilusu, sve radi, no ako ostavim taj mount i ne napravim dismount, nakon nekoga vremena, npr. 10-tak min, ako ne idem na NAS, i ako tada želim nešto pogledati na na NAS-u, opet dolazi do prijavljivanja greške o padanju nautilusa. Jedino mi sve radi bez grešeke ako instaliram dodatno smbfs i nfs-common i unutar fstab-a napravim statičke mount linkove:
//dns-320/Volume_1 /media/Volume_1 cifs guest,rw,uid=1000,gid=1000,nounix,iocharset=utf8,file_mode=0777,dir_mode=0777 0 0
//dns-320/p2p /media/P2p cifs guest,rw,uid=1000,gid=1000,nounix,iocharset=utf8,file_mode=0777,dir_mode=0777 0 0

E s ovim parametrima sam se napatio, uh! No radi bez greške! Jedino, budući su statički linkovi, ako ideš na "repair" kernel opciju prilikom bootanja, to ti poada u vodu jer čita fstab prije dizanja network drivera tako da dolazi do kolizije :-)

Kada to napravim, onda mogu odmah i torrent fajl bubnuti u tottent dir na nasu, da ga on odmah počinje skidati, a ne prvo lokalno na disk pa potom opiranje u taj dir na NAS-u.

Sada se sjetih da sam nekada naletio da je baš taj moj "slučaj" nekakav bug u nautilusu-sambi na kojemu se već dosta dugo radi...tako nešto. Uglavnom, vidjeti ću da bubnem logove ovdje, možda nešto i napravimo :-)

Pozdrav!
knegodbk

Post Postao/la knegodbk »

Ekipa moze pomoc, sje.. sam nesto :P

Isao sam instalirati ubuntu 13.10 amd zajedno sa windows xp, i dok sam isao korak po korak sa instalacijom ubuntua, nesto sam sje.. kod mijenjanja onoga gdje se diraju postavke u participacijskim diskovima...nakon iduceg restarta, sranje..nit sam uspio instalirat ubuntu, nit sam dobio xp nazad...evo i snimio sam preko mobitela sto mi se dogada kad upalim laptop...

Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.120821-1629)
Language: English (Regional Setting: Croatian)
System Manufacturer: TOSHIBA
System Model: Satellite L500
BIOS: Ver 1.00PARTTBL
Processor: Pentium(R) Dual-Core CPU T4400 @ 2.20GHz (2 CPUs)
Memory: 3036MB RAM
Page File: 938MB used, 3982MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode

Video:
http://youtube.com/watch?v=kAYQ31_DvAU#
dupin

Post Postao/la dupin »

Možda će netko drugi imati bolje rješenje,ali ja bih opotrijebio testdisk.Ubaci Ubuntu Live CD i instaliraj paket testdisk.Nakn toga prati uputstva sa linka.Tako ćeš barem spasiti Win particije.
Nema veće religije od istine!
domi

Post Postao/la domi »

Ja bi ponovno instalirao bilo koju distru da mu instalira grub naravno ako su particije podešene kako treba
ili neka ih podesi sa gpartedom iz live-cda i ponovno instalira ne vidim jednostavnijeg riješenja ;)
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
audiosl4ve

Post Postao/la audiosl4ve »

neznam gdje bi ovo stavio pa cu samo tu metnut :)

http://www.bug.hr/vijesti/pretrazivanje ... 29511.aspx
Odgovori