Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
A onda si nešto zeznuo kod servisa za wireless. Koji network manager koristiš?
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Wicd, iz meni još nepoznatog razloga, ne radi baš najbolje s wireless karticama. Trebao si odabrati netctl. Preporučujem ti da odinstaliraš wicd i instaliraš netctl. Očito ti je netctl radio dobro (on se koristi pri skidanju paketa za instalaciju).
Cooleech je napisao/la:Wicd, iz meni još nepoznatog razloga, ne radi baš najbolje s wireless karticama. Trebao si odabrati netctl. Preporučujem ti da odinstaliraš wicd i instaliraš netctl. Očito ti je netctl radio dobro (on se koristi pri skidanju paketa za instalaciju).
kako da to napravim.....inače sam navikao na opensuse i u zadnje vrijeme imam debian na glavnom kompu
a ovo si stavljam na jedan stari laptop tek toliko da vidim kako će to funkcionirati....
U naredbama nema zvjezdica, one ti pointaju na ovo ispod:
* ime tvoje wi-fi kartice kako je vidi BIOS (ono što je nekoć bilo wlan ili eth, sad je žblj )
** ono što će ti wifi-menu naredba stvorit kad se spojiš na svoju mrežu. Profil će bit u /etc/netctl mapi (imat će SSID tvoje mreže u imenu).