Pozdrav...jučer sam spržio sa vidi dvd-a unbutu linux.pokrenem ga s cd-a i svidi mi se i reko idem ga instalirati.iskreno nisam prije toga ništa čitao u svezi instalacije...i tako..izaberem ja jezik.enter na instal unbutu u namjeri da linux stavim na d particiju.Na ekranu mi se pojavi na sredini boot A: ili tako nešto,a dolje insert diskete A ili tako nešto.Pošto sam ja iskljućio svoj floopy odustao sam od instalacije.Resetiram komp izvadim cd i opet mi se pojavi ista poruka i sad neznam više kako uć u windowse.Nemogu sad niti preko cd-a uć u linuxe na cd-u.Kad pokrenem live cd i kad mi se os treba otvoriti onda mi ekran ode u stanje čekanja,miš ne svijetli...
Žao mi je na lošim informacijama...nadam se da će mi neko pomoći.
Trebam pomoć kod instalacije
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Re: Trebam pomoć kod instalacije
Pokušaj ga podići sa LiveCD-a prema [url=http://wiki.open.hr/index.php/Učitao_se%2C_ali_nema_slike]ovim uputama[/url]
BTW, bilo bi mudro da prije instalacije malo pročitaš wiki.open.hr, i to poglavlja za početnike.
Ima tamo materijala koji znaju mučiti pri instalaciji
BTW, bilo bi mudro da prije instalacije malo pročitaš wiki.open.hr, i to poglavlja za početnike.
Ima tamo materijala koji znaju mučiti pri instalaciji
- masnipalac
- Spol: M
Re: Trebam pomoć kod instalacije
pozzz
možda bi ti bilo najbolje da sve inst. ponovo (tj. sigurno je najbolje),
ako nemaš nešto važno na windows particiji, onda ti je najbolja moguća stvar,
friška instalacija windowsa (najprije njega), pa onda ubuntu (ako bi prvo ubuntu, windows bi ga pregazio)
kao što ti grof veli, najprije bi trebo malo proučit, pročitat jer inst. je skroz jednostavna.
ja sam sebi napravio podsjetnik, sajt s nekim osnovama za početnika, pa pogledaj i to, možda pomogne,
pisano je skroz laičkim jezikom i ima video-tutorijala i slika: http://masnipalac1.webs.com/
eto, pokušaj, ak neš nije jasno kontaktiraj me (u profilu imaš kako) ili pp.
pozzz
možda bi ti bilo najbolje da sve inst. ponovo (tj. sigurno je najbolje),
ako nemaš nešto važno na windows particiji, onda ti je najbolja moguća stvar,
friška instalacija windowsa (najprije njega), pa onda ubuntu (ako bi prvo ubuntu, windows bi ga pregazio)
kao što ti grof veli, najprije bi trebo malo proučit, pročitat jer inst. je skroz jednostavna.
ja sam sebi napravio podsjetnik, sajt s nekim osnovama za početnika, pa pogledaj i to, možda pomogne,
pisano je skroz laičkim jezikom i ima video-tutorijala i slika: http://masnipalac1.webs.com/
eto, pokušaj, ak neš nije jasno kontaktiraj me (u profilu imaš kako) ili pp.
pozzz
Ubuntu-do yaya -- Zagorje-do Mexika