Zorin OS ili Pepermint?
Moderator/ica: Moderatori/ce
- cobra
- Spol: M
Zorin OS ili Pepermint?
Dragi moji forumasi,evo doslo vrijeme za promjenu Os-a pa si postavio pitanje-Zorin ili Peppermint.S obzirom da sam oba isprobao sa Live CD-a ne mogu se odluciti koji da instaliram.Pa izbor ostavljam vama s obzirom da ovdje ipak ima puno iskusnijih forumasa i linux freakova(a i ja medju vama).Unaprijed hvala!
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Re: Zorin OS ili Pepermint?
Oba su bazirana na Ubuntu/Debianu. Zorin je više orjentiran na pridošlice s windowsa koji po prvi puta ulaze u linux svijet. Naglasak je na vizalnoj privlačnosti i sličnosti s windowsom. Lako ga je uređivati i podešavati, a dolazi u nekoliko varijanti (desktop, light i core - ako se ne varam; pogledaj malo naš portal).
Peppermint je baziran na Mintu s LXDE-om. Minimalistički i orjenitan na cloud i web.
Potraži malo i recenzije po netu, toga neće falit. Koristio sam oba - vjerujem da se Zorin poboljšao, a Peppermint mi je uvijek dobro služio.
Peppermint je baziran na Mintu s LXDE-om. Minimalistički i orjenitan na cloud i web.
Potraži malo i recenzije po netu, toga neće falit. Koristio sam oba - vjerujem da se Zorin poboljšao, a Peppermint mi je uvijek dobro služio.
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.