Linux mint 14 mate - nakon godinu dana upotrebe

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
jurastublic
Spol: M

Re: Linux mint 14 mate - nakon godinu dana upotrebe

Post Postao/la jurastublic »

Kako se sada sustav ponaša? Je li još uvijek spor? Blokira li pri isključivanju?
Što sr tiče dbus poruke, to bi bio neakav bug u usbcreatoru. Probajte umjesto toga instalirati program unetbootin - radi istu stvar.
Mint (ubuntu) nije rolling release tako da se neki dijelovi sustava automatski ne nadograđuju na posljednju verziju i ako nove verzije aplikacija ovise o takvim najnovijim verzijama dijeljenih biblioteka onda neće biti nadograđene.
Ne koristim firefox pa ne znam, moguće da malo kasne sa updateom u odnosu na mozillu ili ubuntu. Možda ima neki direktni repozitorij od mozille koji brže ažurira.
rudar

Post Postao/la rudar »

Pardon, javljam se nepozvan, ali zaista mi je zadovoljstvo čitati sve ovo i moram reći: bravo, jurastublic! Za sve ove korake treba i znanja i volje. Svaka čast, kao što je, recimo, Suko ranije tumačio Manjaro i spajanje nepokornog scannera. Nadam se da će ovaj Mint napokon proraditi kako treba, a i da je prepoznata poneka dobra strana konzole. Tex, hvala na pitanjima, a Jura bravo na odgovorima! Sad nastavite.
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

Sumnjam da će baš od mene biti nekakve koristi jer moram od sutra par dana peći rakiju a to se ne prekida ni minute kad jednom krene. A ni tablet mi kod kotla ne lovi signal. :(
dupin

Post Postao/la dupin »

Biti će onda rakije,kada treba par dana da se ispeče. ;)
Nema veće religije od istine!
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

@jurastublic

Nakon onih nadogradnji nisam ga stigao mučiti, takoda jjoš neznam jel pacijent izliječen. Sad ćemo ga u par dana ja i troje moje djece razvaliti pa bu onda jasnije da li smo mu pomogli.

Bez obzira na ishod, vama u svakom slučaju puno hvala na iskazanoj volji i vasem trudu da bi mi pomogli. Takodjer iskazujem i veliko postovanje vasem znanju. Nadam se da se ne ljutite na moje tvrdoglavo odbijanje da učim i koristim konzolu ( jer ona meni stvarno izgleda ko pet koraka unazad u povijest računala usprkos toga kaj je efikasna i moćna) . Da su mi poznati linux gui alati kojima bih dijagnosticirao one probleme konflikta drajvera, vjerujem da bih onda i sam nekako došao na ideju reinstala, ali onda nebih ni naučio ovo sto sam naučio, a i nebih upoznao par novih osoba koje sam ovako upoznao,makar virtualno.

Hvala još jednom, i sretno sa tim pecenjem rakije. :-)

....
Zadnja izmjena: Max Bunker, dana/u 03 pro 2013, 00:56, ukupno mijenjano 1 put.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

jurastublic je napisao/la: Možda ima neki direktni repozitorij od mozille koji brže ažurira.
Točno. Isto vrijedi i za LibreOffice i, zapravo, za dosta drugih aplikacija - najnovije verzije aplikacija se ne šalju uvijek u sve starije verzije distribucija, već najčešće samo u najnoviju i onu prije nje. Ako je neka distribucija LTS, treba koristiti backports repozitorije, ako postoje, ili dodati posebni repozitorij.

Da, da, očekujem prigovor..."ali LTS je long term support, trebali bi pružati podršku" - i pružaju, ali podrška ne mora nužno uključivati najnovije verzije softvera :D

S Wikipedije:
The LTS policy prefers software quality over novel features.
Grubo rečeno, LTS izdanja su fokusirana na stabilnost i sigurnost, i podrška najčešće dolazi u obliku povremenih sigurnosnih zakrpa, pri čemu se pazi na to da se ne "uništi" postojeća funkcionalnost. Sigurna sam da netko tko se bolje razumije u to može to i bolje objasniti, ako je potrebno.
Max Bunker

Dobro mint zasad radi, nemrem ga natjerati na štucanje !
Inače, ovo kako sam ja nadogradio kernel po uputama herr stublica, da li to znaci da bih tako mogao u nedogled osvjezavati jednu instaliranu distru, ili to nebi bilo dobro tako raditi ?
shicy

Post Postao/la shicy »

budući da je to verzija Minta koja nije LTS (long term support), prestat će biti podržana u nekom trenutku pa ti nadogradnje više neće dolaziti. moj ti je savjet, ako želiš dugo koristiti jednu distribuciju, da instaliraš Mint 17 koji će biti LTS i samim time podržan nekih 5 godina ;)
Max Bunker

Ok, jasno mi je to. Ni u ovom mom slucaju nije bilo automatske nadogradnje nego mi je jurastublic pomogao da to rucno odradim, pa me znanja radi zanima što bi bilo kad bih ja npr ovako stalno rucno nadogradjivao kernel cak i nakon sto prestane podrska za tu distru, ?
shicy

Post Postao/la shicy »

ništa, imao bi novi kernel na nepodržanoj distri :D
Odgovori