openSUSE 13.1
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: openSUSE 13.1
Kakvo je stanje sa verzijom 13.1? Da li je vrijeme da upgrade-em sistem ili da jos sacekam?
Ovo je recimo glupost koja se nije smijela potkrasti! Ali vidim da je riješenokmihalj je napisao/la: Daklem updejtali su Apache na 2.4.x .... ali su conf datoteke iz apache-a 2.2.x .... tako da neke stvari ne rade kako treba dok ih se ručno ne uredi npr. httpd.conf i svaka .conf datoteka za virtualne hostove ....
Većinom su YaST maintaineri relativno brzi, nadam se da se bude riješilo uskoro...kmihalj je napisao/la: Yast network NE može čitati konfiguraciju "bridge" uređaja ..... ako ih se postavlja preko Yast-a sve se korektno postavi, ali se nakon ponovnog otvaranja Yast network-a opet ne vidi.
Yast firewall "puca" kada se pokuša neki brX device dodati u neku zonu .... no to se čak i da zaobići tako da se uređaji tako da ih se ručno upiše u "Custom" .... ali kada se ide dalje postavljati FireWall on "zapne" na sažetku koji u tom slučaju treba preskočiti....
Ovo zadnje dvoje sam prijavio kao bug .... pa se nadam da će to biti ispravljeno... jer mi je to nužno jer openSuse koristim kao KVM host ...
Ovo stoji. Ali, malo je ipak preuranjeno sa server stavit distru koja je izašla prije tjedan danakmihalj je napisao/la: Sve u svemu, doma gdje mi openSuse radi kao desktop OS sve radi OK, ali na poslu gdje imam isti kao server (više njih) gornje greške su nešto što se ipak nije smjelo potkrasti....
Po mojem sudu, spreman je za opću upotrebu...dadob je napisao/la:Kakvo je stanje sa verzijom 13.1? Da li je vrijeme da upgrade-em sistem ili da jos sacekam?
Jedino još NVidia nije pustila repo u promet (ak ti se neda s tim zezat, a imaš NVidia grafu)
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Dedo već dugo nije baš sklon susetu. Evo što misli o 13.1:
OpenSUSE 13.1 - It could have been awesome:
http://www.dedoimedo.com/computers/opensuse-13-1.html

OpenSUSE 13.1 - It could have been awesome:
http://www.dedoimedo.com/computers/opensuse-13-1.html
Where there is a gui there's a way.
kao i uvijek, stavovi oko openSUSEa su podjeljeni i izrazito polarizirani.
turbo pozitivni i turbo negativni...
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Slično kao i s filekima.stefan je napisao/la:kao i uvijek, stavovi oko openSUSEa su podjeljeni i izrazito polarizirani.
Sorry, morao sam.
Where there is a gui there's a way.
- blast beat
- Spol: M
Nisam toliko puno koristio SUSE ranije, ali koliko sam primećivao, posle par nedelja bude uvek mnogo ispeglaniji i upotrebljiviji nego kada izađe. Ja i dalje čekam negde sredinu decembra pa ću da mu dam drugu šansu. Iako me svaki dan vuče da ga ponovo stavim.stefan je napisao/la:kao i uvijek, stavovi oko openSUSEa su podjeljeni i izrazito polarizirani.
Ima istine u ovome, ali to se tiče svake distre iz jednostavnog razloga što većina korisnika ipak čeka release, pa onda prijavljuju bugove.
Uglavnom kod mene 13.1 rade izuzetno solidno!
Uglavnom kod mene 13.1 rade izuzetno solidno!
Danas ga i ja stavljam doma...
Nadam se da neću imati probelma sa Nvidiom.. Što čekaju s tim repozitorijima??
Nadam se da neću imati probelma sa Nvidiom.. Što čekaju s tim repozitorijima??
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Koliko sam ranije pratio osuse forum hvalili su ovaj metod za nvidiu:
http://translate.googleusercontent.com/ ... rroWFuZiJw
Hmm, obavijest: "1-click install for openSUSE 13.1 is expected within a week or so from 20 November 2013."
http://translate.googleusercontent.com/ ... rroWFuZiJw
Hmm, obavijest: "1-click install for openSUSE 13.1 is expected within a week or so from 20 November 2013."
Ja sam imao velike probleme poslije instalacije pa sam se morao vratiti na 12.3. Vidim da su i mnoge mucile ove stvari..instaliram 13.1, sve podesim..tokom podesavanja par puta restartujem obicno poslije update-a (koji mi se srusio par puta) i nekih problema i taman kad sam sve nastimao danas ponovo upalim laptop i prije nego sto me prebaci na desktop pocrni ekran i ni da mrdne..sve u svemu ima dosta bagova, bar kod mene, dosta toga mi se rusilo tokom rada tako da cu i ja jos cekati neku drugu priliku..za sada 12.3 radi kao doksa 
Je li za sada samo 13.1 evergreen ili ce mozda biti 13.2 i 13.3? Nisam jos ukapirao kako to ide..
Je li za sada samo 13.1 evergreen ili ce mozda biti 13.2 i 13.3? Nisam jos ukapirao kako to ide..