Vodeća osoba KDE-a raskida s Ubuntuom

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

JH-IM
Spol: M

Re: Vodeća osoba KDE-a raskida s Ubuntuom

Post Postao/la JH-IM »

stefan je napisao/la:Canonical ne razvija KDE, a htijeli su da se implementira podrška za Mir. A Martin je rekao ne (nakon što je dosta vremena ipak radio ustupke Canonicalu) jer ne želi razvijati nešto od čega ima korist samo jedna distra/firma. Mark je htio da Martin razvija za Mir, bez da ga plaća... I ja bih poludio!

Ili nešto propuštam?
Nije problem to što im je to odbio nego što je rekao da će ubuduće odbijati sve što dolazi iz Canonicala iz političkih razloga,znači da Canonical napravi neku KDE aplikaciju on bi je odbio integrirati u KDE jer je iz Canonicala makar bila korisna svim KDE korisnicima (primjer).Jer je rekao "sve" što dolazi od njih.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Abzeenth je napisao/la:
Ma joj, kak ne kužiš. U svakoj priči mora postojati the bad guy; ovdje je to Canonical jer je prvi počeo s radikalnim promjenama koje se mnogima nisu svidjele, a djelomično su bile i protiv FLOSS filozofije.

Osim toga, na internetima je jako popularno hejtati nekog, čak i kad za to ne postoje baš sasvim objektivni razlozi; čak i kad ta osoba možda offline i "potajno" koristi nešto Canonicalovo, ali ne želi odskakati od mase koja je na drugoj strani. :kava

Ono što želim reći je - previše se uzrujavate zbog stvari na koje u ovom trenutku nikako ne možete utjecati.

I daj pliz ubuduće stavi razmak nakon točke, teško je čitati tvoje postove. I ja sam prije tako pisala i nisam vjerovala ljudima kad su mi govorili da je grozno to čitati :D ali sam u međuvremenu uvidjela the error of my ways :D
Točno,in je sada mrziti Canonical pa i Ubuntu. Pa makar i koristili Mint ili neki drugi od Ubuntu derivata pface Ne uzrujavam se,zen sam po prirodi ali mi smeta neargumentirano kritiziranje dok se drugoj strani dopušta sve živo pa sam morao komentirati. Kao da Canonical može zatvoriti cijeli Linux pa je to neki problem što oni idu nekim svojim putem za koji misle da je dobar.

Tu postoji zanimljiva kontradikcija kod dobrog dijela hatera,ti ljudi mrze Canonical a istovremeno su vrlo zabrinuti za njegovu sudbinu sa obzirom koliko pišu o njemu i budućnosti Ubuntua. Ako nešto ne voliš onda te ni ne zanima kako će to završiti jer kao što rekoh ionako Canonical ne razvija ništa bitno za Linux ekosustav,čemu onda "briga" za njih,move on i to je to.

Probati ću ali ne mogu obećati da će uvijek ići,dugogodišnje navike :-D Tek da vidiš kada napišem email od tri stranice kako to izgleda :drool
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Ljude je briga zato jer je percepcija da ono što Cannonical radi možda sada i nema pretjeran utjecan linux, ali predstavlja dugoročnu prijetnju za ostatak zajednice. Također, kritika je i ta da cannoncial kao veliki igrač previše uzima od zajednice, a premalo vraća natrag.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
shicy

Post Postao/la shicy »

JH-IM je napisao/la: Što je to Canonical zatvorio do sada? Ni Mir nije closed source,mislim da ima GPL 3 licencu.Kome se ne sviđa Mir ne mora ga koristiti,kao ni sam Ubuntu,ako Canonical ima neku svoju viziju zašto je ne bi slijedio? RHEL i SLES se plaćaju a koriste za bazu slobodan softver,jesu i RedHat i Novell licemjeri i izrabljivači FLOSSa?
Nisu zatvorili ništa, ali pogledaj koliko je unity portabilan? više manje, ko planina :D
JH-IM je napisao/la:Točno,in je sada mrziti Canonical pa i Ubuntu. Pa makar i koristili Mint ili neki drugi od Ubuntu derivata pface Ne uzrujavam se,zen sam po prirodi ali mi smeta neargumentirano kritiziranje dok se drugoj strani dopušta sve živo pa sam morao komentirati.
Ne mrzim Canonical niti ubuntu. Savršeno sam indiferentan prema njima. Koristim Debian i Slackware, od kojih nijedan nije derivat Ubuntua ;)
Ono zašto ja ponekad pizdim na Canonical je to što rade softver koji je samo za Ubuntu, a s druge strane koriste sve dobrobiti slobodnog softvera.
JH-IM je napisao/la:Tu postoji zanimljiva kontradikcija kod dobrog dijela hatera,ti ljudi mrze Canonical a istovremeno su vrlo zabrinuti za njegovu sudbinu sa obzirom koliko pišu o njemu i budućnosti Ubuntua. Ako nešto ne voliš onda te ni ne zanima kako će to završiti jer kao što rekoh ionako Canonical ne razvija ništa bitno za Linux ekosustav,čemu onda "briga" za njih,move on i to je to.
Šta se mene tiče, Canonical može jučer propast...
Daniel4m

Post Postao/la Daniel4m »

Ja mislim da ovdje nitko ne mrzi Canonical i Ubuntu tek tako nego se ne slazemo sa njihovom cudnom politikom posljednjih godina.
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

Mene nije briga za opensuseovu ili ubuntuovu politiku. FLOSS je samozacjeljujući organizam, neće nikad nestati ali isto tako nije realno očekivati da će ubrzo zavladati svijetom. Svađe i vrijeđanja su u takvoj zajednici normalna stvar. Neki su znanstvenici utvrdili pokusom da su zajednice, koje oštrije rješavaju sukobe mišljenja, kreativnije i inovativnije od onih u kojima vlada pristojnost, uravnilovka i povlađivanje.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Pristojnost i povlađivanje nisu jedno te isto i ne znači da nužno idu ruku pod ruku, a uravnilovka je zgodan hrvatski nazive za "yes men" koji zapravo postoje i po udrugama. U mojem osobnom iskustvu, ljudi koji misle da je vrijeđanje OK, to samo misle dok oni vrijeđaju druge, ali kada se njih povrijedi (ne opsuje, baš povrijedi), onda se okreće druiga ploča.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

Negativna povratna sprega uvodi stabilnost u sustav. :-D
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Ne, uvodi negativnu atmosferu i odlazak motiviranih ljudi kojima se ne da zajebavati sa bezobraznom i arognantom stokom na pozicijama.
zole052

Post Postao/la zole052 »

shrike je napisao/la:Ne, uvodi negativnu atmosferu i odlazak motiviranih ljudi kojima se ne da zajebavati sa bezobraznom i arognantom stokom na pozicijama.
a i ti potices malo negativnu atmosferu kada pocnes djeliti ovakve epitete kome god usmjereni bili... obuzdaj se ;)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Odgovori