Lokalni apache2
Moderator/ica: Moderatori/ce
Lokalni apache2
Pozdrav svima,
želio bih upogoniti apatche2 lokano, kako bih mogao testirati svoj web. Molim da uzmete u obzir da sam samouk i da još imam dosta toga za naučiti. Dakle,
našao sam ove upute, i kada ih doslovno slijedim, server proradi, i browser mi prikaže "It works" html dokument.
Nadalje, napravio sam sve kako tamo kaže; dodao folder u www, dodao svoj site u sites-availabe, i u etc/hosts dodao
12.34.56.789 mojsajt.com
ali ne radi. Nemogu se spojiti na sajt. Vozim Debian wheezy.
Hvala na čitanju i ugodan dan
Damir
želio bih upogoniti apatche2 lokano, kako bih mogao testirati svoj web. Molim da uzmete u obzir da sam samouk i da još imam dosta toga za naučiti. Dakle,
našao sam ove upute, i kada ih doslovno slijedim, server proradi, i browser mi prikaže "It works" html dokument.
Nadalje, napravio sam sve kako tamo kaže; dodao folder u www, dodao svoj site u sites-availabe, i u etc/hosts dodao
12.34.56.789 mojsajt.com
ali ne radi. Nemogu se spojiti na sajt. Vozim Debian wheezy.
Hvala na čitanju i ugodan dan
Damir
- jurastublic
- Spol: M
Re: Lokalni apache2
Je li to preko virtualke? Je li ispravna lokalna adresa i isti subnet? Jesi li u firewallu napravio izuzetak za http?
Hvala na brzom odgovoru;
ne, imam multi boot i pravu instalaciju debiana (ako si to pitao).
Nisam siguran što me pitaš sa lokalnom adresom i subnetom? Localni IP za localhost mi je onaj koji se nalazi pod /etc/hosts:
127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 imeMogHosta.lan imeMogHosta
i dodao sam samo
12.34.56.790 mojsajt.com
nisam napravio izuzetak
ne, imam multi boot i pravu instalaciju debiana (ako si to pitao).
Nisam siguran što me pitaš sa lokalnom adresom i subnetom? Localni IP za localhost mi je onaj koji se nalazi pod /etc/hosts:
127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 imeMogHosta.lan imeMogHosta
i dodao sam samo
12.34.56.790 mojsajt.com
nisam napravio izuzetak
problem ti je u tome 12.34.56.790 mojsajt.com , tj IP adresi. ne možeš staviti tu ip adresu, stavi localhost.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
zabunom sam obrisao svoj post;
hvala na odgovoru.
Zamjenio sam i sada piše:
localhost mojsajt.com
Ali mu i dalje ne mogu pristupiti. Što god upišem me uvijek dovede do "It works".
U čemu je fora s otvaranjem portova? Negdje sam čitao da to nije baš pametno?
Još jedno glupo pitanje: Kako bih trebao pristupati tom webu?
hvala na odgovoru.
Zamjenio sam i sada piše:
localhost mojsajt.com
Ali mu i dalje ne mogu pristupiti. Što god upišem me uvijek dovede do "It works".
U čemu je fora s otvaranjem portova? Negdje sam čitao da to nije baš pametno?
- jurastublic
- Spol: M
Jesi li u konfigu postavio path do tvoje indeks stranice?
- nicky
- Site Admin
- Spol: Ž
path za lokalni server je /var/www
Ako u browser upišeš: 127.0.0.1 trebao bi vidjeti taj html It works.
E sad, ako si otvorio direktorij za svoj site, onda mu pristupiš sa 127.0.0.1/ime_dir/index.html ili kako god da se već zove ulazna stranica.
ako ti se recimo stranica zove myweb.html i nalazi se u /var/www onda ju u browseru pozoveš sa 127.0.0.1/myweb.html
Ako u browser upišeš: 127.0.0.1 trebao bi vidjeti taj html It works.
E sad, ako si otvorio direktorij za svoj site, onda mu pristupiš sa 127.0.0.1/ime_dir/index.html ili kako god da se već zove ulazna stranica.
ako ti se recimo stranica zove myweb.html i nalazi se u /var/www onda ju u browseru pozoveš sa 127.0.0.1/myweb.html
Sa svog kompa onako kako ti je nicky rekla gore. Iz vana sa interneta, zajebanodamir2 je napisao/la:
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
woohoo; izgleda da je to to.
Dakle kada upišem:
127.0.0.1/damir.local/default_html
radi i prikaže mi index mog weba. hvala!
Kada sam već tu, imam još par pitanja:
Kako bi trebao izgledati root mog weba? Npr, kada skupim pare za hosting (hehe) hoću li i tamo imati nešto tipa:
public_html/pa_tu_unutra_ide_moj_web
Što određuje što je javno, tj. čemu može pristupiti korisnik?
Je li pametno vrtiti python skripte na serveru?
Hvala
Dakle kada upišem:
127.0.0.1/damir.local/default_html
radi i prikaže mi index mog weba. hvala!
Kada sam već tu, imam još par pitanja:
Kako bi trebao izgledati root mog weba? Npr, kada skupim pare za hosting (hehe) hoću li i tamo imati nešto tipa:
public_html/pa_tu_unutra_ide_moj_web
Što određuje što je javno, tj. čemu može pristupiti korisnik?
Je li pametno vrtiti python skripte na serveru?
Hvala
- nicky
- Site Admin
- Spol: Ž
Kad zakupiš hosting, na njemu imaš public_html što je ekvivalent /var/www sa lokalnog servera.
Dakle u public_html moraš imati index.html (ili index.php, ako je web pisan u php-u)
Dakle u public_html moraš imati index.html (ili index.php, ako je web pisan u php-u)