hardver kompatibilnost

Diskusije o hardveru i driverima pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

zole052
Spol: M

Re: hardver kompatibilnost

Post Postao/la zole052 »

to samo "hakeri" imaju problema sa intel grafickim, nama obicnim smrtnicima radi odlicno... mozda "hakeri" privlace takve bugove u kernelu :mrgreen:

salu na stranu ako pratis forum puuuno mu je veca sansa da mu ne radi kako treba amd ili nvidia :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
posjeko_sam_drva
Spol: H

Post Postao/la posjeko_sam_drva »

Samo upisi u google kworker problem ili kslowd problem i nemoj pomisliti da nije ništa ako ga je neko riješio na neki način
Znaš kakav je bug ako Linus Torvalds traži pomoč u vezi njega
Mnogi od vas možda i imaju problem ali ne primječuju jer nije velik
zole052

Post Postao/la zole052 »

posjeko_sam_drva je napisao/la:Samo upisi u google kworker problem ili kslowd problem i nemoj pomisliti da nije ništa ako ga je neko riješio na neki način
Znaš kakav je bug ako Linus Torvalds traži pomoč u vezi njega
Mnogi od vas možda i imaju problem ali ne primječuju jer nije velik
me kazem da ne postoji problem samo da mu je veca sansa da ima problem sa drugim proizvodjacima a ako i ne bude imao srece pa pogodi intelku koja ima problema i tako nece vjerojatno ni pimjetiti kako ti kazes :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
posjeko_sam_drva

A što ako mu bude kworker žderao 90% cpu do te mjere da mu i miš šteka ?
Linux se najbolje slaže sa nvidiom
To su oni reportirani problemi, a koliko ima onih gdje korisnici intel kartica mrtvo hladno prihvačaju 20% idle zauzeča od strane cpu i baš ih briga, misle da je to normalno...
zole052

Post Postao/la zole052 »

posjeko_sam_drva je napisao/la:A što ako mu bude kworker žderao 90% cpu do te mjere da mu i miš šteka ?
Linux se najbolje slaže sa nvidiom
pa samo kupi neku jeftinu graficku... i tako intelka je integrirana na maticnoj i takva maticna prakticki ne kosta nista vise od one bez integrirane graficke tako da prakticki intelku dobije na poklon a i najvjerojatnije ce raditi kako treba
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

Pentium G3420 je Haswell čip s grafikom na procu.

Intel Haswell HD Graphics 4400 Are Great On Linux

http://www.phoronix.com/scan.php?page=a ... 4400&num=1
:thmb-up
zole052

Post Postao/la zole052 »

jurastublic je napisao/la:Pentium G3420 je Haswell čip s grafikom na procu.

:hepihepi
nevidljivi_P

Post Postao/la nevidljivi_P »

jurastublic je napisao/la:Pentium G3420 je Haswell čip s grafikom na procu.

Čitao sam i to, i razveselilo me. :) S time da procesor koji sam gledao ima HD4200, ali je ista generacija pa sam optimist. :-D

Al kad smo već kod Intel bagova, sad kad čitam nekak mi se čini da sam na laptopu pogođen time, imam Celerona, i isto neka Intel grafika i događa mi se da kad gledam video, bilo sa kompa ili neta i bez obzira na format, ponekad uđe u loop, tj desetinku sekunde drži u loopu do ne pomaknem miš i onda nastavi. Al naučio sam živjet s tim. Uglavnom zato jer nisam našao rješenje. :zvizdi
posjeko_sam_drva

Ne kupuj intel karticu... pusti linkove koje je pisao neiskusni reklamer intela
Kad se jednom ozbiljnije opečete na intel izbjegavat čete ga na veliko, a do toga se možete isfuravati smajličima
Provjeri "top" i traži kworker ili kslowd procese pa vidi kako se ponašaju na tom laptopu... i bilo bi dobro obratit pažnju kad se to na videu desi na zauzeče cpu
Nekad i java u browseru na intel kartici digne cpu na 100% (irc i sl.), što je glupo i besmisleno ali dešava se
nevidljivi_P

Post Postao/la nevidljivi_P »

posjeko_sam_drva je napisao/la: i traži kworker ili kslowd procese
Iskren da ti budem ne znam što to znači :?

A kaj se tiče zauzeće CPUa i ne mogu baš provjeriti jer kad gledam video u 90% slučajeva je full screen i čim taknem miš ili tipkovnicu sve bude normalno. Al nisam ovako primjetio neko veliko zazuće procesora u radu...

Recimo da ću imat problema koju grafičku bi bilo pametno uzeti ? Treba mi neka low-end, jer nije da radim nekaj previše zahtjevno na kompu, uglavnom je net, video glazba i tak te stvari, inkscape, ponešto gimp, i planiram si uzet Football Manager 2014...
Odgovori