salu na stranu ako pratis forum puuuno mu je veca sansa da mu ne radi kako treba amd ili nvidia
hardver kompatibilnost
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: hardver kompatibilnost
to samo "hakeri" imaju problema sa intel grafickim, nama obicnim smrtnicima radi odlicno... mozda "hakeri" privlace takve bugove u kernelu
salu na stranu ako pratis forum puuuno mu je veca sansa da mu ne radi kako treba amd ili nvidia
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
-
posjeko_sam_drva
- Spol: H
Samo upisi u google kworker problem ili kslowd problem i nemoj pomisliti da nije ništa ako ga je neko riješio na neki način
Znaš kakav je bug ako Linus Torvalds traži pomoč u vezi njega
Mnogi od vas možda i imaju problem ali ne primječuju jer nije velik
me kazem da ne postoji problem samo da mu je veca sansa da ima problem sa drugim proizvodjacima a ako i ne bude imao srece pa pogodi intelku koja ima problema i tako nece vjerojatno ni pimjetiti kako ti kazesposjeko_sam_drva je napisao/la:Samo upisi u google kworker problem ili kslowd problem i nemoj pomisliti da nije ništa ako ga je neko riješio na neki način
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
-
posjeko_sam_drva
A što ako mu bude kworker žderao 90% cpu do te mjere da mu i miš šteka ?
Linux se najbolje slaže sa nvidiom
To su oni reportirani problemi, a koliko ima onih gdje korisnici intel kartica mrtvo hladno prihvačaju 20% idle zauzeča od strane cpu i baš ih briga, misle da je to normalno...
To su oni reportirani problemi, a koliko ima onih gdje korisnici intel kartica mrtvo hladno prihvačaju 20% idle zauzeča od strane cpu i baš ih briga, misle da je to normalno...
pa samo kupi neku jeftinu graficku... i tako intelka je integrirana na maticnoj i takva maticna prakticki ne kosta nista vise od one bez integrirane graficke tako da prakticki intelku dobije na poklon a i najvjerojatnije ce raditi kako trebaposjeko_sam_drva je napisao/la:A što ako mu bude kworker žderao 90% cpu do te mjere da mu i miš šteka ?
- jurastublic
- Spol: M
Pentium G3420 je Haswell čip s grafikom na procu.
Intel Haswell HD Graphics 4400 Are Great On Linux
http://www.phoronix.com/scan.php?page=a ... 4400&num=1

jurastublic je napisao/la:Pentium G3420 je Haswell čip s grafikom na procu.

- nevidljivi_P
Čitao sam i to, i razveselilo me.jurastublic je napisao/la:Pentium G3420 je Haswell čip s grafikom na procu.
Al kad smo već kod Intel bagova, sad kad čitam nekak mi se čini da sam na laptopu pogođen time, imam Celerona, i isto neka Intel grafika i događa mi se da kad gledam video, bilo sa kompa ili neta i bez obzira na format, ponekad uđe u loop, tj desetinku sekunde drži u loopu do ne pomaknem miš i onda nastavi. Al naučio sam živjet s tim. Uglavnom zato jer nisam našao rješenje.
-
posjeko_sam_drva
Ne kupuj intel karticu... pusti linkove koje je pisao neiskusni reklamer intela
Kad se jednom ozbiljnije opečete na intel izbjegavat čete ga na veliko, a do toga se možete isfuravati smajličima
Provjeri "top" i traži kworker ili kslowd procese pa vidi kako se ponašaju na tom laptopu... i bilo bi dobro obratit pažnju kad se to na videu desi na zauzeče cpu
Nekad i java u browseru na intel kartici digne cpu na 100% (irc i sl.), što je glupo i besmisleno ali dešava se
Kad se jednom ozbiljnije opečete na intel izbjegavat čete ga na veliko, a do toga se možete isfuravati smajličima
Provjeri "top" i traži kworker ili kslowd procese pa vidi kako se ponašaju na tom laptopu... i bilo bi dobro obratit pažnju kad se to na videu desi na zauzeče cpu
Nekad i java u browseru na intel kartici digne cpu na 100% (irc i sl.), što je glupo i besmisleno ali dešava se
- nevidljivi_P
Iskren da ti budem ne znam što to značiposjeko_sam_drva je napisao/la: i traži kworker ili kslowd procese
A kaj se tiče zauzeće CPUa i ne mogu baš provjeriti jer kad gledam video u 90% slučajeva je full screen i čim taknem miš ili tipkovnicu sve bude normalno. Al nisam ovako primjetio neko veliko zazuće procesora u radu...
Recimo da ću imat problema koju grafičku bi bilo pametno uzeti ? Treba mi neka low-end, jer nije da radim nekaj previše zahtjevno na kompu, uglavnom je net, video glazba i tak te stvari, inkscape, ponešto gimp, i planiram si uzet Football Manager 2014...