shrike je napisao/la:intel kartice rade out of the box i te komponente će ti radi be problema. 3
Ako bude sretnik da, ako ga zahvati bug sa kojim su mnogi imali problem razbijat če si glavu zbog intel kartice
Intel malo malo u kernelu ima čudnih i ozbiljnih problema sa memorijom i mode settingom, još od verzija 2.3 kernela. I šta je najbitnije do danas se ne zna razlog tim problemima, neki ih riješe ovako, neki onako, neki nikako. jednostavno neko riješi problem na način koji nema veze s vezom a čak i Linus ga ne riješi nikako na laptopu svoje žene.
Kod svakog koga bug zahvati se javljaju drugačiji problemi, nekom kworker proces ždere 90% cpu konstantno, nekom kslowd 30%, nekom 50%,... nekom šteka miš,....
Jednostavno bug je ponovljiv od neke 2.3 verzije do danas.
Ja sam imao problem na laptopu u verziji 3.8.? gdje mi je kworker žderao 50% cpu nakon kojeg reboota je odlučio iz nepoznatih razloga i dva dana sam kopao po kernelu i tražio iglu u sijenu da bi na kraju naletio na report samoga Linusa Tovarldsa (
http://lkml.org/lkml/2010/8/15/111) koji "traži pomoć ili sugestiju riješenja" da riješi sličan problem intel kartice na ženinom laptopu... nakon toga sam odustao i kompajlirao različite verzije kernela za jednu kojoj neču imati taj problem, pa sam zavrsio na netestiranoj 3.10 dok neko drugi nije imao taj problem na 3.8 ali je imao na 3.10
Jer to je još uvijek nepoznati bug u kernelu koji se malo malo javlja bez reda i pravila...
Nek su intel out of the box, ali moj savjet mu je da ih izbjegne