Koji wifi adapter za Backtrack odabrati?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Koji wifi adapter za Backtrack odabrati?
Bok,
Imam macmini late 2009 i u Vmware-u se vrti Backtrack 5rc3. Kada utipkam iwconfig kaže da nema wireless kartice.
Koji bi mi preporučili externi wireless adapter?
Hvala unaprijed
Imam macmini late 2009 i u Vmware-u se vrti Backtrack 5rc3. Kada utipkam iwconfig kaže da nema wireless kartice.
Koji bi mi preporučili externi wireless adapter?
Hvala unaprijed
- jurastublic
- Spol: M
Re: Koji wifi adapter za Backtrack odabrati?
http://www.backtrack-linux.org/wiki/ind ... king_cards
Meni je s ralinkom rt25xx backtrack dobro radio.
Meni je s ralinkom rt25xx backtrack dobro radio.
To bi bilo ovako nešto? http://www.ebay.co.uk/bhp/alfa-awus036nh
Jel ima to u RH negdje za naručiti/kupiti. ja guglam ali ništa...
Jel ima to u RH negdje za naručiti/kupiti. ja guglam ali ništa...
- jurastublic
Ima alfe kod nas ali koliko se sjećam, nedavno je na forumu netko imao problema s tim čipom RT3070.
Potraži malo po forumu i pričekaj također druge savjete. Ima ih ovdje koji se time bave.
Edit: Ima i drugih firmi s istom čipsetom; Asus, Edimax itd. Bitan ti je čipset a ne naziv kartice.
Potraži malo po forumu i pričekaj također druge savjete. Ima ih ovdje koji se time bave.
Edit: Ima i drugih firmi s istom čipsetom; Asus, Edimax itd. Bitan ti je čipset a ne naziv kartice.
To znam da je čipset bitan ali ne kužim kako ću znati hoće li meni raditi. Kako da ustanovim koji meni treba?
-
mrkva
Posto imam broadcom gnjoj u laptopu ja sam si kupio D-Link System AirPlus G DWL-G122 Wireless Adapter. Dodje ti 100 kn, i sa backtrack nemas brige, radi sve, sam kaj ti rucak ne skuha.
Hvala puno na odgovorima.
- Suko
- Site Admin
Ipekica, ne znam da li si toga svjestan, ali na ovom forumu smo jako strogi sto se tice postova o Backtracku.
I izrazito smo strogi sto se tice ilegalnih aktivnosti.
Ako nam ne odgovoris tocno za sto koristis Backtrack, a kradja interneta od susjeda se ne broji pod prihvatljiv odgovor, ova tema ce se brisati.
Molim i ostale da ne nastavljaju ovu raspravu dok ne dobijemo prihvatljiv odgovor.
I izrazito smo strogi sto se tice ilegalnih aktivnosti.
Ako nam ne odgovoris tocno za sto koristis Backtrack, a kradja interneta od susjeda se ne broji pod prihvatljiv odgovor, ova tema ce se brisati.
Molim i ostale da ne nastavljaju ovu raspravu dok ne dobijemo prihvatljiv odgovor.
Netko mi od susjeda stalno upada u ruter i resetira mi lozinke. Želim vidjeti jel tako lako probiti moju šifru. Više ne znam kaj da napravim, svaki dan imam problema s time. Probam WEP, WPA, MAC filtiranje - ništa. Vjerojatno se netko zaje* samnom zadnjih par mjeseci. Mislim, ok, ako nema na ovom forumu priče o tome nema beda. Hitit ću taj ruter i spajat se žičano.
Hmmm, ako ti se netko opasno namjerio na router, onda je jedino rješenje samo žičani router i žičano spajanje unutar kuće/stana.
Međutim, nije mi jasno zašto ne pogledaš tko ti se sve spaja na router i kad isključiš iz jednadžbe poznate uređaje koji su spojeni ostaje ti uljez, a kad nađeš uljeza.... paaa, khm,... da se svašta napraviti da mu uveseliš dan ili tjedan
Međutim, nije mi jasno zašto ne pogledaš tko ti se sve spaja na router i kad isključiš iz jednadžbe poznate uređaje koji su spojeni ostaje ti uljez, a kad nađeš uljeza.... paaa, khm,... da se svašta napraviti da mu uveseliš dan ili tjedan