Vodeća osoba KDE-a raskida s Ubuntuom
Moderator/ica: Moderatori/ce
- plavi zmaj77
- Spol: M
Re: Vodeća osoba KDE-a raskida s Ubuntuom
Možda je vrijeme da počnem testirati LMDE...
>get pc with linux preinstalled
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
>notice windows sucks
>stay on linux
>???
>PROFIT
- calisto053
- Moderator
Eh, naknadne pameti... Valjda ce ljudi napokon poceti shvacati da ne treba ni u cemu pretjerivati, pa tako ni u tvrdim stavovima, niti u fanboy ispadima. Nije lose iskljuciti tv i ukljuciti mozak 
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Martin i Aaron nisu bilo tko! To su jedni od najistaknutijih persona u svijetu FLOSS-a. I vjerojatno jedni od onih koji najviše komuniciraju sa zajednicom (blogovi, G+, forumi... svuda ih ima!).stefan je napisao/la:Ima još!
https://plus.google.com/107555540696571 ... Zie4hjCBBJ
Imam osjećaj da bi ovo mogla biti prekretnica u svijetu FLOSS-a!
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- Daniel4m
Sva sreća pa nisam već dugo dio Ubuntu zajednice.
Možda ovdje treba naglasiti određene činjenice koje su bitne za bolje razumijevanje:
Jedno je ako neka firma sponzorira određene FLOSS projekte koji se pokažu korisnima i dotičnom sponzoru ili daje svoje plaćene developere da razvija neki projekt poštujući pritom FLOSS načela, a drugo je kada firma izmisli neki projekt sebi u korist i licemjerno ga nazove FLOSS projektom ne poštujući pritom slobodnu zajednicu i njezina načela.
Meni je ovo sasvim dovoljno da stanem na stranu Martina i Aarona.
- KDE, GNOME, X.org, Wayland su projekti ZAJEDNICE, ne pojedinca, te nisu začeti kao komercijalni projekti niti kao dijelovi komercijalnih projekata
- Mir, Unity i "The New Ubuntu" su projekti začeti od POJEDINCA, konkretno Canonicalovog vođe s ciljem daljnje komercijalizacije Ubunta.
Jedno je ako neka firma sponzorira određene FLOSS projekte koji se pokažu korisnima i dotičnom sponzoru ili daje svoje plaćene developere da razvija neki projekt poštujući pritom FLOSS načela, a drugo je kada firma izmisli neki projekt sebi u korist i licemjerno ga nazove FLOSS projektom ne poštujući pritom slobodnu zajednicu i njezina načela.
Meni je ovo sasvim dovoljno da stanem na stranu Martina i Aarona.
Ako je neko promašil, i ak ga zanima
, odgovor Lennarta Poetteringa na astronautov blog (to je već mrvicu staro):
https://plus.google.com/115547683951727 ... yEgHgDP2xa
https://plus.google.com/115547683951727 ... yEgHgDP2xa
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
aj budimo realni, ovaj Aaron uvjek place oko necega koja god tema bila 
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- ziko
konačno se i to dogodilo...
a znate kako kažu, dovoljno je da jedna ovca pređe preko ceste pa če ju cijelo stado slijediti...
a znate kako kažu, dovoljno je da jedna ovca pređe preko ceste pa če ju cijelo stado slijediti...
Software is like sex... it's better when it's free
(Linus Torvalds quote)

Pa neznam šta je tu čudno...
možda nekima koji su na sva usta hvalili ubuntu ovo...ubuntu ono...
pa sve da poneki misle da je jedini linux - UBUNTU
I da zbilja šta će canonicalu KDE ako ima Mir,Unity etc...
ako me nešto zanima od KDE-a to je onaj dobri stari 3.5 koji nije preglomazan kao ove nove
pregladne resursa verzije.
ja zbilja neznam jer ne koristim taj unity da li je on brži od KDe-a ?
možda nekima koji su na sva usta hvalili ubuntu ovo...ubuntu ono...
pa sve da poneki misle da je jedini linux - UBUNTU
I da zbilja šta će canonicalu KDE ako ima Mir,Unity etc...
ako me nešto zanima od KDE-a to je onaj dobri stari 3.5 koji nije preglomazan kao ove nove
pregladne resursa verzije.
ja zbilja neznam jer ne koristim taj unity da li je on brži od KDe-a ?
I am the one and only....