E sad, poštro sam stavio link, primećujete nešto posve neobično? Prošli put je bilo napadno, ali sad su ga zaista preterali. Npr, ja da ne znam da je on besplatan, ja bih ladno pomislio da moram da platim za njega.
Ako ga je neko probao nek iznese utiske, mislim ja ga sigurno necu skoro probati (ipak je Kubuntu srcu drag), ali rekoh ajde da pokrenem temu.
Ne znam za druge ovdje na forumu, ali ja se sada samo "sječam" vremena kada sam sa oduševljenjem dočekivao svaku novu verziju Ubuntua(2008/09/10)., pa sve do onog nesretnog Unitya. Od tada koristim isključivo Linux Mint i sada trenutno iščekujem sa oduševljenjem LM16 sa Cinnamonom 2.0. Ovo za plaćanje me ni malo ne začuđava, a i primjetio sam da ova verzija ne donosi nikakve nove stvari.
Koristim ga od verzije 13.10 beta 2 i osim smart scopeova i još nekih sitnica nema prevelikih izmjena u odnosu na 13.04 ali pošto ima kernel 3.11 isplati se upgrade radi bolje hardverske podrške,pogotovo za novije grafičke kartice i Radeone općenito,sa ovim kernelom moj Radeon se puno manje čuje i grije.Odustali su od korištenja XMira u 13.10 jer nije bio dovoljno dobar u ovoj fazi razvoja.Smart scopeovi će nekim ljudima biti korisni,ja ih osobno ne koristim jer sam navikao pretraživati preko browsera,ali Unity dash volim radi pretraživanja diska preko zeitgeista.Što se tiče podrške biće 9 mjeseci kao i za sve Ubuntu verzije koje nisu LTS,bolje ionako da preusmjere resurse u razvoj LTS verzija i drugih projekata nego u održavanje standard releaseova jer ove verzije koje izlaze između dva LTSa ljudi u velikoj većini slučajeva upgradeaju čim nova verzija izađe,pa nema ni smisla da imaju predugu podršku.