Kul stvari koje nađemo na internetima
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Re: Kul stvari koje nađemo na internetima
Jeste li znali da je Kristofor Kolumbo bio f..en psihopat, zlocinac, sadista i masovni ubojica?
Ja nisam, a kako vidim ni ljudi koji pisu povjesne udzbenike isto nemaju pojma o tome. Tragicno je da sam o ovom naucio iz oatmeala, a ne u petom razredu osnovne na satu povijesti!
Koliko jos krivih povjesnih "cinjenica" ucimo?
Mene je ovaj oatmeal sokirao!
http://theoatmeal.com/comics/columbus_day
Ja nisam, a kako vidim ni ljudi koji pisu povjesne udzbenike isto nemaju pojma o tome. Tragicno je da sam o ovom naucio iz oatmeala, a ne u petom razredu osnovne na satu povijesti!
Pročitao sam to pred jedno godinu dana, i oko još par povijesnih ličnosti slične stvari. jeb***, da je hitler pobijedio u WW2, za 500 godian bi bio novi isus.Suko je napisao/la:Jeste li znali da je Kristofor Kolumbo bio f..en psihopat, zlocinac, sadista i masovni ubojica?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- calisto053
- Moderator
Nema krivih cinjenica, takvo sto ne postoji. Medjutim, postoji masa iskrivljenih tumacenja koja su se uvrijezila. Suvremena povijest je davno procistila takve mitove, ali razliciti amateri, "povijesni istrazivaci" i novinarcici se i dalje drze mutnih izvora i pogresnih vidjenja. Takvi se i danas mrtvi-hladni pozivaju na Danikena, Dana Browna "Svetu krv, sveti Gral", templare, Atlantidu i ostale siteve kvazipovijesti. palmf
@ Suko - ovaj je tekst pun pretjerivanja jer su i sami Ameri opsjednuti multikulturalizmom, jednakom vrijednoscu svih kultura, Afroamerikancima i nativnim Amerikancima. Kolumbo nije bio andjeo, ali nije ni masovni ubojica. Zapravo je bio donekle humani idealist koji je jako lose skoncao. Ima tu i ponesto netocnosti. Dakle, nemoj se bas jako sokirati.
@ shrike - u Americi se pojavila cak i "spekulativna povijest", tj. sto bi bilo kad bi bilo. Nije jako uzela mahs, ali ju shvacaju ozbiljno. Ovdje nemam komentara...
@ Suko - ovaj je tekst pun pretjerivanja jer su i sami Ameri opsjednuti multikulturalizmom, jednakom vrijednoscu svih kultura, Afroamerikancima i nativnim Amerikancima. Kolumbo nije bio andjeo, ali nije ni masovni ubojica. Zapravo je bio donekle humani idealist koji je jako lose skoncao. Ima tu i ponesto netocnosti. Dakle, nemoj se bas jako sokirati.
@ shrike - u Americi se pojavila cak i "spekulativna povijest", tj. sto bi bilo kad bi bilo. Nije jako uzela mahs, ali ju shvacaju ozbiljno. Ovdje nemam komentara...
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- PunkBastard
Što imaš protiv Danikena ? Njegove su teorije iako u nekim slučajevima pretjerane uvjerljivije nego one o "anđelima", isusu i tim stvarima, oni primitivci u ono doba su stvarno mogli misliti da je neki najobičniji hi-tech gadget bio neko božanstko djelovanje, kako bi oni drugačije tumačili zraku usmjerene energije neko kao munje i takve stvari, ok možda Daniken to previše doslovno opisuje i doživljava ali neke od tih teorije su potpuno vjerojatne.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
- Suko
- Site Admin
@ calisto
Pa, rezanje usiju i ruku i prodaja male djece za silovanje se tesko moze ublaziti razmisljanjem ljudi i kulturom tadasnjeg vremena. Znam da su oni smatrali tadasnje urodjenike za tek malo naprednije zivotinje, ali svejedno nije u redu da mi jos uvijek slavimo takvu osobu. Jer u svjetlu danasnjeg vremena, takva osoba je teski zlocinac.
Pa, rezanje usiju i ruku i prodaja male djece za silovanje se tesko moze ublaziti razmisljanjem ljudi i kulturom tadasnjeg vremena. Znam da su oni smatrali tadasnje urodjenike za tek malo naprednije zivotinje, ali svejedno nije u redu da mi jos uvijek slavimo takvu osobu. Jer u svjetlu danasnjeg vremena, takva osoba je teski zlocinac.
- Suko
- Site Admin
Kako bi izgledalo kada bi Mjesec bio u orbiti koju ima ISS:
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Ovo bi moglo Grofa zanimati, digitalne kockice
http://www.theverge.com/2013/10/4/47985 ... lus-review
http://www.theverge.com/2013/10/4/47985 ... lus-review
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- Heisenberg
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
Urban Dictionary: 80085
Zip code for Springfield (the city from "The Simpsons"
Moe: I moved here cos on a calculator the zip code (80085) spells BOOBS.
Zip code for Springfield (the city from "The Simpsons"
Moe: I moved here cos on a calculator the zip code (80085) spells BOOBS.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.