Što čitate @ the moment?

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Heisenberg

Re: Što čitate @ the moment?

Post Postao/la Heisenberg »

Pa koliko ja razumijem filozofiju goodreadsa, on je zapravo oslanja na recenzije i komentare na doticne knjige. Algoritam generiranja knjiga nisam iskusio, ali on (valjda) odradjuje svoj posao fer i korektno.

Ali Goodreads kao nova socijalna mreza za ljubitelje citanja je dobra i interesantna ideja.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
Heisenberg

Brian Greene - Tkivo svemira :: prostor, vrijeme i zašto su stvari kakve jesu
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
Heisenberg

John Brockman - Obrisi budućnosti :: ideje koje će promijeniti sve
Urednik knjige postavio je stručnjacima iz raznih područja sljedeće pitanje: "Kakve znanstvene ideje i pomake koji bi mogli bitno promijeniti svijet očekujete za svoga života?". Knjiga sadrži zbirku odgovora na to pitanje - stotinjak svjetski priznatih stručnjaka iz raznih područja, od neurologije do kozmologije, odgovara na to pitanje.
krofna
Spol: M

Post Postao/la krofna »

"Japanese the manga way"
Neobičan, ali jako zanimljiv pristup učenju japanskog jezika. Primjeri su isječci iz manga koji su nerjetko smiješni i zbog toga čitanje ne bude dosadno i "suho". Dobro je znati čitati hiragana i katakana prije čitanja, ali nije potrebno. :thmbs-up
Heisenberg

Srećko Horvat - Budućnost je ovdje : svijet distopijskog filma
"U knjizi su sabrani tekstovi u kojima autor semiološki i filozofski analizira niz poznatih distopijskih filmova. Distopijskim žanrom, koji se može svrstati u znanstvenu fantastiku, autor se bavio u više navrata, nalazeći kako fenomen distopije odgovara na neka temeljna pitanja našega društva. Među filmovima predstavljenima u ovoj knjizi su i Stvar, Invazija tjelokradica, 12 majmuna, Dr. Strangelove, Ja sam legenda, Fahrenheit 451, THX 1138, Loganov bijeg, Brazil, Gattaca, Matrix, Djeca čovječanstva, WALL-E."
kova-ng

Post Postao/la kova-ng »

Agatha Christie - Smrt lorda Edgwarea
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

World war Z
mist
Spol: Ž

Post Postao/la mist »

Kad me uhvati manija čitanja, ni atomski rat me ne spriječi. Žderem knjige kao da su čokolada.

Pa tako ovaj tjedan požderah:

Hawkingovu Ilustriranu povijest svemira i Kakuov Hiperprostor. Pitanje: zašto su toliko opsjednuti tim antropičkim načelom i Bogom? Zar je teško odbaciti ljudski egoizam i prihvatiti da smo mi samo rezultat tog skupa okolnosti, a nemamo dokaza da drugačiji skup okolnosti, iako možda ne bi rezultirao našom vrstom, bi rezultirao nekakvim životom?

Dalje, Umberto Eco, doručak, Šest šetnji pripovjednim šumama. Ja osobno smatram da sve što proizađe iz pera Eca jest vrijedno čitanja, makar to bio i njegov potpis. Ovo su predavanja koja je održao kao gostujući predavač na Harvardu, nabavljam djela na talijanskom i krećem čitati.

Ivor Karavanić, Život Neandertalaca i Marina Milićević Bradač, Stara Grčka - Grci na Crnome moru. Tu ne mogu biti objektivna, dva profesora koja zbilja cijenim, posjeduju zavidnu količinu znanja. Interesantne knjige čak i laiku.

Zaključak: nedostaje mi te literature, nazovimo znanstveno-publicističko-laičke iz područja biologije, geografije. Preporuke?
Those who stand for nothing fall for anything.
shicy

Post Postao/la shicy »

Hiperprostor je odlična knjiga :) također je pročitah u "mahu"...volim fiziku <3
Heisenberg

Meni je na listi cekanja Fizika buducnosti, takodjer od Kakua. Nikako ju uhvatit, stalno je vani.
A Elegantni svemir je doticna osoba u gradskoj knjiznici podigla u sedmom mjesecu, i jos nije vracena.

Hmm. od biologije ti mogu preporucit bilo koju knjigu od Dawkinsa.
/edit: damn, mislim da je vrijeme da napravim goodreads profil.smh
Odgovori