Novi iPhone 5S se otključava otiskom prsta!?
Moderator/ica: Moderatori/ce
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Novi iPhone 5S se otključava otiskom prsta!?
A takve stvari su u SAD legalne, zahvaljujući aktima koji im dopuštaju da rade što hoće i kako hoće sve pod sumnjom da si terorista, vanjski ili unutarnji. 
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
No da, ovo sa rfid je čista paranoja jer je npotrebno. Mobitelov vlasnik se može pouzdano utvrditi i rfid čip ne treba da pratiš populaciju, tj. riječ je o toliko glupoj ideji da je to teško opisati. Što se otisakda prstiju tiče, oni su super stvar, al ina žalost mi ne znamo da li ih apple stvarno drži samo na računalima. Otiske prstiju inače policija već ima, dajete ih čim dobijete osobnu i tako to. Veći je problem to što sada čitam da je NSA ugradila back door u razne kripto biblioteke i slično. Ovo sa otiscima prstiju stvarno zato ne razumijem, jer što bi oni točno sa time mogl iuraditi? Svaki komp se tako i TAKO može unikatno identificirati putem drugih stvari, a niti utvrđivanje identiteta nije problem.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Jasno da se sve može, samo što se ovim stvar dodatno pojednostavljuje.
ma totalno si fulao. Problem je u tome što ne znam da li to stvarno ostaje na računalu. Ako ostaje, nije problem. Ipak, s obzirom na to što radi NSA, taj otisak prsta bi se mogao u dogledno vrijeme koristiti kao univerzalna šifra za razno razne servise putem koje bi NSA mogla lagano zaobići sve postupke dekripcije jer bi otisak prsta (tj. efektivnu šifru) imali. TO je ono što je problem, a ne to što će te se lakše identificirati. Razmišljaj o toem kao da iphone na kompu sprema plaintekst šifru koja otvara sve tvoje servise, a NSA ima tome pristup.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- PunkBastard

I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Gdje sam to fulao, ne shvaćam? Samo sam rekao da te pomoću ovoga mogu još lakše utvrditi kao vlasnika uređaja kojeg nosaš čitav dan sa sobom, a isti je igrom slučaja zatvorenog softera i opremljen hrpom razno raznih senzora. Što je tu "fulano"?shrike je napisao/la:ma totalno si fulao. Problem je u tome što ne znam da li to stvarno ostaje na računalu. Ako ostaje, nije problem. Ipak, s obzirom na to što radi NSA, taj otisak prsta bi se mogao u dogledno vrijeme koristiti kao univerzalna šifra za razno razne servise putem koje bi NSA mogla lagano zaobići sve postupke dekripcije jer bi otisak prsta (tj. efektivnu šifru) imali. TO je ono što je problem, a ne to što će te se lakše identificirati. Razmišljaj o toem kao da iphone na kompu sprema plaintekst šifru koja otvara sve tvoje servise, a NSA ima tome pristup.
Ovo u zadnjem dijelu što si rekao svakako stoji, to mi nije palo na pamet, al vrlo lako da se dogodi nešto slično.
MIslio sam da si fulao stvarni problem. Tebe muči to što lakše mogu nekoga identificirati (iako to apple već zna koje je čije računalo zbog itunsa), a andoridi zbog google accounta. Pravi problem je što mi ne znamo što apple stvarno radi sa time i kako će to NSA zloupotrijebiti. Na žalost, ali živimo u vremenu kada je gestapo opet na vlasti i paranoja je realnost.
- +Tenja
Kad se podvuče crta, sva tri mobilna OS-a su na listi od NSA kao suradnici. Apple s otiskom prsta, Samsung na S4 kad sam vidio motion tracking s okom presjelo mi je (Google OS + Google račun) i praćenje su posebna priča, a o Microsoftu ih ima još toliko.
Jedino ostaje vidjeti mobilni FirefoxOS, među ova tri gore navedena ne vidim neku razliku.
Jedino ostaje vidjeti mobilni FirefoxOS, među ova tri gore navedena ne vidim neku razliku.
-
gMajstor
I što je najgore ... uskoro će svi pametni telefoni imati to čudoSuko je napisao/la:U Appleu kazu da se otisak prsta cuva lokalno i ne salje dalje. Na vama je da im vjerujete ili ne.
Iako, ako Appleov softver moze pristupiti tim podatcima mora biti moguce i da neki drugi softver koristeci sigurnosni propust dodje do njih. Tako da i ja mislim da je ovo super nacin da dodjete do necijeg otiska prsta. NSA i ekipa ce sada imati super arhivu otisaka prsta svih korisnika jajofona.