Mate 1.6 isti kao Mate 1.4?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Mate 1.6 isti kao Mate 1.4?
Nadogradio sam Mate 1.4 na Mate 1.6. Sve je prošlo kroz Update Manager, poluautomatski. Međutim, poslije nadogradnje nisam zapazio nikakvu promjenu u izgledu desktopa.
Pročitao sam prije nadogradnje mišljenja drugih korisnika, našao se i poneki review, i složno su tvrdili da je bilo nekih poteškoća s Menuom, da nije bilo prikaza zvuka, ni drugih (uobičajenih) ikonica.
Dakle, pripremio sam se za neku nevolju, a ono - ništa. Sve kao i prije (istina, izgubili su se shortcuts koje sam ranije bio zadao, no postavio sam ih opet bez muke). Miš mi gotovo uopće ne treba, svaka tipka ima neku korisnu funkciju. I, naravno, nimalo se zato ne žalim. Međutim, zbunjen sam ovakvim raspletom i zanimala bi me iskustva drugih, koji također koriste Mate kao radno okruženje (u međuvremenu čekam na odgovor na isto pitanje koje sam postavio na forumu LMDE, ovdje: http://forums.linuxmint.com/viewtopic.p ... 29#p760429).
Pročitao sam prije nadogradnje mišljenja drugih korisnika, našao se i poneki review, i složno su tvrdili da je bilo nekih poteškoća s Menuom, da nije bilo prikaza zvuka, ni drugih (uobičajenih) ikonica.
Dakle, pripremio sam se za neku nevolju, a ono - ništa. Sve kao i prije (istina, izgubili su se shortcuts koje sam ranije bio zadao, no postavio sam ih opet bez muke). Miš mi gotovo uopće ne treba, svaka tipka ima neku korisnu funkciju. I, naravno, nimalo se zato ne žalim. Međutim, zbunjen sam ovakvim raspletom i zanimala bi me iskustva drugih, koji također koriste Mate kao radno okruženje (u međuvremenu čekam na odgovor na isto pitanje koje sam postavio na forumu LMDE, ovdje: http://forums.linuxmint.com/viewtopic.p ... 29#p760429).
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Re: Mate 1.6 isti kao Mate 1.4?
A šta si očekiva? Ljudi rade "ispod haube", ne znači da to moraš vidjet, ali osjeti se u radu. 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- calisto053
- Moderator
Nakon nadogradnje mi se jedino poremetio panel, al sam ga ponovno podesio. Inace, sve ostalo se nalazi na svom mjestu.
Jedini problem koji sam uocio jest screensaver/power manager. Screensaver se uredno pali i on je ok. Nakon sto se on ugasi, trebao bi se ugasit i ekran (tako sam namjestio). Medjutim, umjesto crnog ekrana dobijem bljestavo sivi
Ima li tko kakvu ideju?
Poslano sa mog Vip Racer III koristeći Tapatalk 4
Jedini problem koji sam uocio jest screensaver/power manager. Screensaver se uredno pali i on je ok. Nakon sto se on ugasi, trebao bi se ugasit i ekran (tako sam namjestio). Medjutim, umjesto crnog ekrana dobijem bljestavo sivi
Ima li tko kakvu ideju?
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Cooleech, očekivao sam poneki problem, iskreno rečeno. Čak je i pisac jedne recenzije, koju sam prvu našao na Googleu, primijetio da mu se ikonica zvuka 'izgubila', a bilo je i drugih poremećaja. No, dobro, ako je sve ovako glatko prošlo, onda ću ga nadograditi i na drugom PC-u.
Evo, nadogradio sam ga i na drugom računalu i sve je u najboljem redu
. Nijedna ikonica nije se izgubila, sve je na mjestu, jedino što sam morao ponovo unijeti shortcuts. Nevjerojatno, još ću početi misliti da sam otišao korak dalje (ili dublje, ja sam rudar) u GNU/Linuxu... Usput, ako kome koristi, evo linka na review koji sam spominjao:
http://tech.ryanhoots.com/2013/04/mate- ... ew_11.html
Pozdrav!
http://tech.ryanhoots.com/2013/04/mate- ... ew_11.html
Pozdrav!
Calisto, možda nema nikakve veze s problemom koji opisuješ, ali primijetio sam da poslije ove nadogradnje sam GRUB izgleda malo drukčije: prije je podloga bila običan crni ekran, a sad je siv, s logom Debiana. Ona tipična 'centrifuga' se ne zaboravlja, kad se jednom vidi. Nemam pojma zašto se pojavio taj logo, ali nimalo mi ne smeta, dapače, veseli me.calisto053 je napisao/la: Medjutim, umjesto crnog ekrana dobijem bljestavo sivi
Ima li tko kakvu ideju?
- calisto053
- Moderator
To je grub splash, uvijek fina stvar za vidjeti (sve je bolje od plymoutha). Danas mi se misteriozno popravio screensaver 
Svi sustavi funkcioniraju savrseno! Unesimo kurs; pogon!
Svi sustavi funkcioniraju savrseno! Unesimo kurs; pogon!
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Fino, drago mi je da ti je sve OK. Međutim, to jedno baš ne volim: sve se popravilo 'samo od sebe'. Isto se tako onda 'samo od sebe' može i pokvariti, kako sama logika kaže. 
Zato bih htio (a pomalo i pokušavam) shvatiti kako distra baš funkcionira, ući što dublje u nju samu, zaroniti u rudarsko okno. Kad bih uspio doći do dna, onda se zaista više ne bih bojao da će nešto krenuti loše, tj. kudikamo bih lakše mogao razumjeti što se dogodilo i kako popraviti.
Mnogi korisnici (osobito mi početnici) lutaju od jedne do druge distre. Imao sam valjda sreću što sam praktično odmah na ulasku u GNU/Linux svijet pronašao ovu koja mi radi bez problema, ali sad bih trebao naći snage i vremena da kopam dublje u njoj samoj.
Zato bih htio (a pomalo i pokušavam) shvatiti kako distra baš funkcionira, ući što dublje u nju samu, zaroniti u rudarsko okno. Kad bih uspio doći do dna, onda se zaista više ne bih bojao da će nešto krenuti loše, tj. kudikamo bih lakše mogao razumjeti što se dogodilo i kako popraviti.
Mnogi korisnici (osobito mi početnici) lutaju od jedne do druge distre. Imao sam valjda sreću što sam praktično odmah na ulasku u GNU/Linux svijet pronašao ovu koja mi radi bez problema, ali sad bih trebao naći snage i vremena da kopam dublje u njoj samoj.
rudar, onda uzmi Debian Administrator's Handbook i laganini čitaj...LMDE je baziran na Debian Testingu pa vjerojatno DAH vrijedi i za LMDE. škodit ti ne može 
Znam za to! Imam tu knjigu, iako trenutno ne pri ruci. Davno sam je skinuo s neta. Herzog i ... još jedan autor. Ali, radilo se o Deb Squeeze. Znam da je Wheezy po istom kalupu, ali ipak se nešto valjda mijenja.
Osim toga, LMDE ipak nije baš po Debian testing. Na jednom sam računalu instalirao LMDE prije otprilike godinu i po-dvije, i u Package Manager ima 'samo' 40-ak tisuća paketa. Na drugom sam računalu nedavno instalirao LMDE, preko zadnje dostupne ISO-slike, i dobio sam 20-ak tisuća paketa više.
Gledao sam i Wheezy live (7.0), čak mi ni famozni Gnome 3 nije izgledao nimalo loše. Znam, naravno, da se može zamijeniti s Mateom, po potrebi. A kad smo stigli do Debiana (off-topic...), zanima me postoji li negdje Testing live? Tražio sam na http://www.debian.org/CD/live/ i još ponegdje, ali ništa...
Ne bih instalirao Debian Testing tek tako, moram reći, jer se na LMDE zaista ne mogu požaliti. Znači, ili pogledati live, ili tražiti još jedno računalo...
Osim toga, LMDE ipak nije baš po Debian testing. Na jednom sam računalu instalirao LMDE prije otprilike godinu i po-dvije, i u Package Manager ima 'samo' 40-ak tisuća paketa. Na drugom sam računalu nedavno instalirao LMDE, preko zadnje dostupne ISO-slike, i dobio sam 20-ak tisuća paketa više.
Gledao sam i Wheezy live (7.0), čak mi ni famozni Gnome 3 nije izgledao nimalo loše. Znam, naravno, da se može zamijeniti s Mateom, po potrebi. A kad smo stigli do Debiana (off-topic...), zanima me postoji li negdje Testing live? Tražio sam na http://www.debian.org/CD/live/ i još ponegdje, ali ništa...
Ne bih instalirao Debian Testing tek tako, moram reći, jer se na LMDE zaista ne mogu požaliti. Znači, ili pogledati live, ili tražiti još jedno računalo...