čavrljanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

drone
Moderator

Re: čavrljanje

Post Postao/la drone »

Vidio sam da postoji Skype baš za W8. Ono, full screen pa se ti snađi. Ali može i obični Skype samo kod skidanja ne treba izabrati taj za W8.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

Pljuvali vi W8 ili ne ... ali uskoro će i polu linux distribucija povući taj izgled, kao i pristup aplikacijama.
Metro jeste pomalo čudan, ali ... ne vidim šta je tu tolko teško za snalaziti se. Pa sva linux okruženja danas imaju vruće kornere, animacije prilikom otvaranja, automatska instalacija programa ... itd itd . Da ne nabrajam. A ono da W8 ne valja može reći samo moja baba, koja nikad računar nije ni koristila ili neki hardcore xpeovac (ko jedan moj poznanik) . Dakle, prvo isprobajte, pa posle pljujte.
Spisak programa se dobija u vrućem korneru, dole levo. Tako da zaista nema potrebe za dugmetom za izbornik programa. Svi programis e nađu na radnoj površini (nešto slično filozofiji ka kojoj i linux izbornici u zadnje vreme streme). Sve u svemu, jedno funkcionalno, i moderno radno okruženje. I ne guta previše resurse, ako se stavi na novije računare.
Ne volim da pričam o windowsu, jer ga sam ne volim, ali me zaista jako nervira, kad neko priča i pljuje po nečemu a da to nije ni koristio kako valja.
To je ista ona priča, koja je i ovde bila kad se pojavio KDE4. Svi dizali u nebo KDE3. Ili još bolje GNOME2 i GNOME3. naravno da će na početku ljudi da se bune, ne radi ovo, ne radi ono, a zapravo reč je isključivo u ljudskoj gluposti, jer ne žele da odvoje par minuta ili sati izučavanju novog okruženja. Svet ide napred, i ne nije stao kod XPa ili KDE3 i GNOME2. Kreće se evoluira, imamo KDE4 GNOME3 savršena i jako funkcionalna okruženja, Metro (ili kako se već zove) na W8 ... ko zna šta i kakav pristup donosi KDE5 ili kad dođe GNOME4 ... Opet će svi da pljuju i da udare po njima, i opet će das e ispostavi da su tvorci tih okruženja bili u pravu.
Zato, nemojmo da pljujemo ono što zapravo ne znamo da koristimo.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Evo, ja ću samo ponoviti da mi je UI kod W8 grozno neintuitivan. Također, ni Gnome 3 mi se ne sviđa, ali W8 mi je na vrhu užasa svih UI-ja koje sam ikada isprobao. Imam pravo na svoje mišljenje i ukus. UI kod W8 mi ne valja ni malo, a koliko mi je poznato nisam tvoja baba.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
gMajstor

Post Postao/la gMajstor »

drone je napisao/la:Evo, ja ću samo ponoviti da mi je UI kod W8 grozno neintuitivan. Također, ni Gnome 3 mi se ne sviđa, ali KDE <-- nice try gMajstor mi je na vrhu užasa svih UI-ja koje sam ikada isprobao. Imam pravo na svoje mišljenje i ukus. UI kod W8 mi ne valja ni malo, a koliko mi je poznato nisam tvoja baba.
hahhaha ... e sad me slatko nasmeja ... ma imaš čoveće konzolu pa se konzoliraj :)
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

gMajstor je napisao/la: Ne volim da pričam o windowsu, jer ga sam ne volim, ali me zaista jako nervira, kad neko priča i pljuje po nečemu a da to nije ni koristio kako valja.
Mene nervira inzistiranje na tome da je nužno, potrebno i apsolutno se mora isprobati X prije nego što ti je dozvoljeno imati mišljenje o tom X. Nekim ljudima ne bi bilo dovoljno ni da koristim X pet godina i napišem opsežnu studiju, 50 stranica obrazloženja zašto mi se X ne sviđa.

Zašto je tako teško prihvatiti da je moguće formirati vrlo razumno mišljenje o nečemu bez da je osoba to nešto koristila "kako valja"? Pa neke stvari uopće NEĆU koristiti zato što mi se "na prvu", iz viđenog u recenzijama ili na temelju tuđih iskustava ne sviđaju.

Primjer - ako neka igra konzistentno dobiva loše reviewe, zašto da bacam novac na nju samo da bih ju "isprobala kako valja" (i sama se uvjerila da je igra loša)? Zbilja, kolika je šansa da je baš svih 5000 ljudi koji su ju loše ocijenili u krivu, da svi nemaju pojma i svi imaju loš ukus?

Da skratim, možete me hejtati koliko hoćete, ali zadržavam si pravo "pljuvanja" po nečemu bez da sam to koristila na temelju vlastitog dojma stvorenog čitanjem, gledanjem i slušanjem tuđih iskustava. Pa i pod cijenu da me smatraju neozbiljnom ili čak neravnopravnim sugovornikom.
Staromodan

Post Postao/la Staromodan »

Drone, znam.
Neznam ukratko i smisleno objasniti, pa mi se neda.

Već sam napisao nekoliko tekstova koji su bili spremni za objavljivanje, ali dok sam pročešljao pravopisne greške, još nekoliko puta provjerio točnost podataka, do tada su već drugi napisali svoje tekstove, pa sam onda nakon nekoliko takvih propuštenih prilika odustao od toga.

Prije nekoliko dana sam napravio nadogradnju cijelog operativnog sistema (debian) i tako isprobao najnoviji gnome.
Prije toga sam (i na ostalim distribucijama) isprobao kde, nakon kojeg sam probao odgonetnuti zašto ga hvale.
Prva reakcija na novi gnome je bilo glasno beskonačno slovo A, nekoliko psovki (više ne smijem ići na irc da me ne banuju, ustvari kikaju), te smirivanje i duže isprobavanje.
Nakon toga sam se zaželio win 95.
Bilo mi je puno lakše nakon što sam se vratio na stari debian s konzolom.
Čak sam razmišljao da opet potpuno odustanem od računala.

Evo, ovo sve je trebala biti jedna rečenica, a šta bi tek bilo da sam išao odgovoriti na pitanje...
zagortenay

Post Postao/la zagortenay »

Ja mislim da sam najduže koristio w8 ovdje, ispravite me ak sam u krivu.Daleko brži i bolji od w7.Naravno mislim na desktop.Metro je kao neki tumor na desktopu.Zloćudni tumor....Klasični primjer pokušaja izmišljanja tople vode.Ali ne mogu se otarasiti osjećaja da nije ni sam metro taj koji mi ne valja, nego je njegova implementacija.Imam osjećaj da bih ga i ja mogao profesionalnije implementirati koristeći zdrav razum...
A on onom window store-u bolje i da ne govorim.
No pain,no pain!
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

gMajstor je napisao/la:
drone je napisao/la:Evo, ja ću samo ponoviti da mi je UI kod W8 grozno neintuitivan. Također, ni Gnome 3 mi se ne sviđa, ali W8 mi je na vrhu užasa svih UI-ja koje sam ikada isprobao. Imam pravo na svoje mišljenje i ukus. UI kod W8 mi ne valja ni malo, a koliko mi je poznato nisam tvoja baba.
hahhaha ... e sad me slatko nasmeja ... ma imaš čoveće konzolu pa se konzoliraj :)
Ne brini za to, imam ja i konzolu i GUI (koji koristim još od vremena Workbencha) pa ih koristim kad i kako mi se svidi :bleh

EDIT: I molim te ne mijenjaj citirane postove, nije lijepo, a i nije po pravilima. Hvala i bez ljutnje molim. Sve su ovo samo mišljenja pojedinaca, nikakvi napadi ni pljuvanja.
2010-... Arch
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Staromodan je napisao/la:Drone, znam.
Neznam ukratko i smisleno objasniti, pa mi se neda.

Već sam napisao nekoliko tekstova koji su bili spremni za objavljivanje, ali dok sam pročešljao pravopisne greške, još nekoliko puta provjerio točnost podataka, do tada su već drugi napisali svoje tekstove, pa sam onda nakon nekoliko takvih propuštenih prilika odustao od toga.
Nikada nemoj pretjerivati s perfekcionizmom. Članak možeš rezervirati, a kad ga napišeš lektori će ispraviti. Ako sadržajno (ne mislim na pravopis i gramatiku) ne valja u tolikoj mjeri da se ne može popraviti, neće biti lektoriran ni objavljen pa će ego malo stradati, ali bar ne košta ništa novaca :) Ne ide baš svima pisanje, ali zašto ne pokušati ako imaš ideje, možda bi bili baš dobri članci. Nemoj se samo na sebe oslanjati kod odlučivanja valja li članak ili ne. Mislim, možda jesi loš u tome, ali bolje provjeri. Meni je bilo rečeno za jedan članak da je dosadan (s čime sam se složio), ali nekima se taj članak svidio i bio na korist.
Prije nekoliko dana sam napravio nadogradnju cijelog operativnog sistema (debian) i tako isprobao najnoviji gnome.
Prije toga sam (i na ostalim distribucijama) isprobao kde, nakon kojeg sam probao odgonetnuti zašto ga hvale.
Prva reakcija na novi gnome je bilo glasno beskonačno slovo A, nekoliko psovki (više ne smijem ići na irc da me ne banuju, ustvari kikaju), te smirivanje i duže isprobavanje.
Nakon toga sam se zaželio win 95.
Bilo mi je puno lakše nakon što sam se vratio na stari debian s konzolom.
Čak sam razmišljao da opet potpuno odustanem od računala.

Evo, ovo sve je trebala biti jedna rečenica, a šta bi tek bilo da sam išao odgovoriti na pitanje...
Tako sam i ja prije nekoliko mjeseci išao instalirati win98 na jedan prastari komp, a probao sam i u VBoxu. Brzo me minula želja... Čovjek zaboravi loše stvari iz prošlosti i zbog nostalgije se sjeća samo dobrih :)
2010-... Arch
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Meni je dugo trebalo da izgubim osjećaj kako je linux stalni os, a ne privremeni. Glavni os mi je nekako uvijek bio win 98 i nekako mi je uvijek bilo da ću se na to vratiti i kako je ovo sve kao neki eksperiment.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Zaključano