čavrljanje

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

calisto053
Moderator
Spol: M

Re: Odg: čavrljanje

Post Postao/la calisto053 »

Abzeenth je napisao/la:
calisto053 je napisao/la:Možda neće biti prijelaza na Sedmicu, već na Linux. Zapravo, sigurno će tako biti u nekim ministarstvima, a nadajmo se da će ostali biti dovoljno pametni i slijediti primjer.
Hahaha :lulz
"Vidis, Danice, kako si naivna!" ;)
To bi bio pametan i logican potez, jer W8 definitivno nije desktop OS. Mozda prelazak na 7-icu, sto i dalje znaci debelo dugorocno zaostajanje za trendovima i napretkom.

@ Suko - slazem se i povladjujem ;)
Medjutim, koja bi bila strategija novog vodstva? Postojeca s WP-om, PS-om i W8 ne donosi zaradu, a predaleko je odmakla da se od nje odustane. Po meni, najveci promasaj je nedostatak kontinuiteta i prepoznatljivosti u odnosu na postojece proizvode. Povezivanje razlicitih uredjaja istom platformom je odlicna stvar, ali sve se pretvorilo u teski promasaj samo zbog glupog sucelja
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: čavrljanje

Post Postao/la shrike »

@gmajstor
Pa, gle, ja jesam koristio W8 jedno 2 sata silom prilika, što znači da ne prepričavam recenzije. Plus, uzmi u obzir da ni ovdje baš nisu ultra popularna divlja sučelja drugih proizvođača. Dodatno.... gle, ne treba svima biti isto. To što je tebi metro intutiivan ne znai i da je svima, kao i obratno. Neka sučelja koja su drugima dobra su tebi loša. Bitno je ne forsirat stvari na ljude.
Osobno, čak više od sučelja, W7-8 su mi suludi zbor količine resursa koja troše, i to u terminima diska, rama, procesora i grafike. SULUDO.

@calisto053

Abzeenth i ti ste u pravu, lako moguće će biti prelazak na linux zbog rezanaj troškova. Osobno, ideja jednog OS-a za sve arhitekture (PC, tablet, laptop, mobitel) ali sa drugačiim sučeljima mi je čak i privlačna. Zašto ne? Tako i tako su mobiteli jako kao računala prije 10 godina koje smo normalno koristili za rad.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

calisto053 je napisao/la: Hahaha :lulz
"Vidis, Danice, kako si naivna!" ;)
To bi bio pametan i logican potez, jer W8 definitivno nije desktop OS. Mozda prelazak na 7-icu, sto i dalje znaci debelo dugorocno zaostajanje za trendovima i napretkom.
Nemoj ti meni "Danice", ja imam INSAJDERSKE INFORMACIJE 8-) :kava
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Abzeenth je napisao/la:
Nemoj ti meni "Danice", ja imam INSAJDERSKE INFORMACIJE 8-) :kava
Oho, radiš u ministarstvu sada? vidiš, đe li je soulsample, hm....
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

gMajstor je napisao/la:Mogu samo da zaključim da niko od vas nikad ovde nije koristio W8 (mislim na ove što su komentarisali negativno).
Mana ima, ali ... ovo je ipak forum o linuxu, pa necu da se nastavljam na tu temu.
Zašto ne?? Mene živo zanima jedna "realna" recenzija korisnika W8 koji usput koristi i druge OS-ove ..
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
shicy

Post Postao/la shicy »

shrike je napisao/la:@gmajstor
Pa, gle, ja jesam koristio W8 jedno 2 sata silom prilika, što znači da ne prepričavam recenzije. Plus, uzmi u obzir da ni ovdje baš nisu ultra popularna divlja sučelja drugih proizvođača. Dodatno.... gle, ne treba svima biti isto. To što je tebi metro intutiivan ne znai i da je svima, kao i obratno. Neka sučelja koja su drugima dobra su tebi loša. Bitno je ne forsirat stvari na ljude.
Točno to. Mrzim, ali doslovno mrzim kad me netko ide uvjerit u neispravnost mog, a superiornost svog DOJMA o nečemu...
shrike je napisao/la: Osobno, čak više od sučelja, W7-8 su mi suludi zbor količine resursa koja troše, i to u terminima diska, rama, procesora i grafike. SULUDO.
slična iskustva imam. brat je na dual-core proc sa 4 gb rama instalira originalne w7 što ih je dobio od faksa i to smeće mu je u idleu trošilo 90% procesora pface
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

gMajstor

Istina, nisam koristio W8 danima ili tjednima no dobili smo par strojeva s W8 na poslu (nače su nam svi na W7), znatiželje radi probao sam svakodnevno raditi na njima barem sat-dva .. i onda su IT stručnjaci nakon jedno 10-ak dana došli po njih i vratili ih nazad sa instaliranim W7 .. zašto kad su tako superiorni spram XP-a ili W7??

Opet znatiželje radi, probao sam i W8 na frendovom laptopu sa touch screenom, probao znači da mi ga je posudio par dana, a ne da sam malo napikavao po njemu uz coffe .. i moj skromni zaključak je da Metro ili kako se već zove nije namijenjen za desktop računalo ..

W8 u ovom obliku bi eventualno bio koristan za svakodnevni rad u kombinaciji AIO računala od 24 do 27 inča, koje je vodoravno s radnom podlogom ili gotovo vodoravno (ili koje i je sastavni dio radne podloge, stola) i kojim se upravlja dodirom i glasom .. ako idu u tom smjeru i ako im uspije, onda kapa dolje na hrabrosti i uspjehu .. ovako .. hmmm ..
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Nedavno sam napokon imao čast koristiti i malo istražiti W8 (dugo sam uspijevao izbjeći to neopisivo korisničko iskustvo). Moram pohvaliti W8 jer su najbolji laksativ ikad izmišljen :)

Što se tiče Stevinog odlaska, jako mi je žao. Uvjeren sam da mu nasljednik neće biti ni do koljena. On je bio najzabavniji lik u IT industriji i teško će ga biti nadmašiti. Koliko puta ste gledajući i slušajući nekog drugog CEO-a ili IT velikana ostajali tako osupnuti? Nikakav srednji prst, niti čeprkanja po nogama i grickanja ne mogu nadmašiti Ballmerovu energiju i karizmu. Šmrc.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

živ je, živ .. drone je živ ::bravo
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200