openSUSE 12.3

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: openSUSE 12.3

Post Postao/la Grof »

Eto i kod mene na openSUSEtu 12.3 zaživio je KDE 4.11.

A evo i slijedećih problema:
- KDE Wallet se javlja svaki puta kada startam Chrome (možda bih trebao izbaciti stavku iz Walleta i pustiti da je ponovo kreira ili jednostavno isključiti KDE Wallet - no ne znam kakve bi mi to ostale reprekusije donjelo?

- U KDE Settings pod Display & Monitor, pod Display configuration samo ispiše "No supported X Windos system extension found." Iako je kscreen instaliran.... tako da ne mogu s multiple monitorima ništa.
stefan
Moderator
Spol: M

Post Postao/la stefan »

Da Display Configuration je novi... malo čudan, nekako sam naviknuo na stari.
Na jednom monitoru radi OK ;)

A šta se javlja KWallet? Možda Chromu nije dozvoljeno da koristi login informacije iz KWalleta bez upozorenja.
U Trayu ti je ikona od KWallet Managera. Pokreni ga pa odi na tab Applications. I onda u donjoj listi klikni "Revoke Authorization" za Google Chrome.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Ne, moj Display configuration ne prikazuje ama baš ništa od kontrola za monitor, samo onu poruku da nema ekstenzije. Kao da mu nešto fali!

KWallet je imao valjda grešku u svom "novčaniku", pa sam ga morao obrisati i ponovo kreirati jer nije želio ni samog sebe otvoriti.

Sada radi. Samo taj Display Configuration ne radi.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Trebalo bi biti riješeno kod idućeg updejta kscreena. Do tad, probaj instalirat libkscreen paket
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

sumski je napisao/la:Trebalo bi biti riješeno kod idućeg updejta kscreena. Do tad, probaj instalirat libkscreen paket
Meni je upravo updejtan KScreen
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Izvrsno. Večernji update je sredio problem s Kscreenom.

Jako sam zadovoljan, Dolphin brže refreshira listu datoteka u prozoru kad se otvori neki natrpani direktorij.
Sve u svemu rock solid KDE. :)
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Je. Puno je bolja situacija nego sa prvim 4.10 izdanjem. Tad je, sjećam se, screenlocker izazival glavobolje. 4.11, osim nekih manjih/manje zamjetnih noviteta, je uglavnom poliranje.
A danas/sutra dolazi i novi amarok, 2.8.0
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Dobro je to dobro! sad že sve 4-ke uglavnom biti poliranje do izlaska KDE-a 5
Branimir
Kontakt:

Post Postao/la Branimir »

Ovaj KDE je ko neka prelazna faza u nogometu, kao - bila je dobra repka dok su igrali Šuker i Boban, onda je trebalo 5 do 10 godina da dođu novi bolji igrači :)
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Već dugo nije bilo problema sa brejkanim repoima, ali svemu lijpome dođe kraj...

Kod: Označi sve

stefan@linux-scyp:~> sudo zypper dup
Warning: You are about to do a distribution upgrade with all enabled repositories. Make sure these repositories are compatible before you continue. See 'man zypper' for more information about this command.
Loading repository data...
Reading installed packages...
Computing distribution upgrade...
2 Problems:
Problem: nothing provides opus-tools needed by h264enc-9.7.4-130.1.noarch
Problem: nothing provides opus-tools needed by xvidenc-8.5.6-63.1.noarch

Problem: nothing provides opus-tools needed by h264enc-9.7.4-130.1.noarch
 Solution 1: keep obsolete h264enc-9.7.2-122.1.noarch                                                   
 Solution 2: break h264enc-9.7.4-130.1.noarch by ignoring some of its dependencies                      

Choose from above solutions by number or skip, retry or cancel [1/2/s/r/c] (c):
Odgovori