ElementaryOS Jupiter > Luna > Freya
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Elementary OS Jupiter ugašen, uskoro stiže Luna
Ili dolazi žešći update wallpapera 
- zagortenay
Ma kakvi to samo najava da će promijeniti visinu panela za 4 pixela po defaultu 
No pain,no pain!
-
gMajstor
Elementary OS Luna
Očitavanje polako stiže kraju. A šta nam donosi?
POkrenuo sam ovu temu, jer me zaista u svojoj beta verziji Luna oduševila, brzinom, lakoćom, jednostavnošću ... ima sve ono što jednom početniku treba. Kao i jako lep izgled (mada je očigledno kopiranje OSX) koji je prvi utisak koji korisnika očara.
Čekamo ...
POkrenuo sam ovu temu, jer me zaista u svojoj beta verziji Luna oduševila, brzinom, lakoćom, jednostavnošću ... ima sve ono što jednom početniku treba. Kao i jako lep izgled (mada je očigledno kopiranje OSX) koji je prvi utisak koji korisnika očara.
Čekamo ...
- Abzeenth
- Site Admin
Re: Elementary OS Luna
Već imamo jednu takvu temu za "čekanje" 
EDIT: Teme su spojene.
EDIT: Teme su spojene.
Re: Elementary OS Luna
Slažem se da je Luna (govorim o beti2) brza i jednostavna no da je idealna za početnika nije jer početnik na linuxu po pričama iskusnijih i polu iskusnijih korisnika od bilo kojeg linux OS-a očekuje da instalira i koristi OS, a sa Lunom to nije bilo moguće zbog toga što je nedostajala masa uobičajenih programa kojim se svi koristimo, a i oni ugrađeni su bili bez mnogih funkcija out-of-box .. no to je bila beta, za par sati ćemo vidjeti što su napravili iako mi se osobno taj prazni OS više sviđao od onih nakrcanih svime i svačim ..gMajstor je napisao/la:Očitavanje polako stiže kraju. A šta nam donosi?
Čekamo ...
Kopiranje OSX-a nije jer OSX radi sasvim drugačije .. možda uz dosta mašte OSX zbog docka .. i to je sve.
No pričekaj još malo manje od šest sati pa ćemo onda vidjeti jel odbrojalo za OS ili za kape i šalice .. i marame
PS. post ti nije obrisan nego premješten ovamo, a to je velika razlika.
Nije bio predinstaliran, instalirao sam ga iz ppa, a sustav ga je prilikom jednog upgrade-anja odlučio izbrisati. Čini se da je u pitanju bio nekakav dependency problem.Bertone je napisao/la:Abnormal je napisao/la:Zanimljiva je ovo distra. Otvorim Terminal, opalim apt-get update pa onda apt-get upgrade, a Terminal mi na to kaže da mora deinstalirati Transmission i pita me da ili ne. Ja mu kažem ne i stisnem enter, a on onda fino izbriše Transmission.
![]()
meni nije ni došao predinstaliran Transmission .. a nakon što sam ga sam dodao zih problema nisam imao
![]()
Sry .. shvatio sam da ti je došao pa mi je bilo čudno jer su u beti imali sve skupa možda 15-ak aplikacija, a i to sam pretjerao.Abnormal je napisao/la: Nije bio predinstaliran, instalirao sam ga iz ppa, a sustav ga je prilikom jednog upgrade-anja odlučio izbrisati. Čini se da je u pitanju bio nekakav dependency problem.
Meni je beta2 na laptopu od prvog dana kad je objavljena i nikad nikakav problem ni s onim što sam sam dodao ni sa onim s čime je Luna došla .. rekao bih da je distra i pomalo dosadna zbog stabilnosti za jednu betu
Prije 14 minuta

.. a sad se upravo snima na USB
PS: I da, naravno da ću ovu priliku iskoristiti da rezerviram Elementary za recenziju

.. a sad se upravo snima na USB
PS: I da, naravno da ću ovu priliku iskoristiti da rezerviram Elementary za recenziju
Nevjerojatno je koliko podsjeca na osx... i wallpaper su upotrijebili kao default os x... mogla bi danas zavrsiti na nekom virtualnom disku cisto za usporedbu 
-
gMajstor
Upravo idem da ga isprobam. Beta me tolko oduševila ... da ovo može da bude samo razočaranje ili mirno prihvatanje. Videću, pa javim.