TOP TEMA: Fedora Fan Club

Diskusije usko vezane uz Fedora i srodne distribucije (RHEL, CentOS...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Medo_os
Spol: M
Kontakt:

Re: Fedora Fan Club

Post Postao/la Medo_os »

E sad, kako instalirati te libove i treba li nakon instalacije nešto još napraviti. Ne zaboravi da sam tudum za linux.
I što s tim "ldd DraftSight.bin". Jel to nešto za terminal ili........za pojest :)
krofna

Post Postao/la krofna »

Medo_os je napisao/la:E sad, kako instalirati te libove i treba li nakon instalacije nešto još napraviti. Ne zaboravi da sam tudum za linux.
I što s tim "ldd DraftSight.bin". Jel to nešto za terminal ili........za pojest :)
To je za terminal. ldd je program koji izlistava sve dinamično učitane biblioteke koje ld.so zahtjeva kako bi pokrenio program.

Za detalje, pročitaj priručnik: "man ldd" i "man ld.so"
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

mist je napisao/la:Atom N2600, Cedar Trail :)
http://za.asus.com/Eee/Eee_PC/Eee_PC_X ... ifications
Podrška za integriranu grafičku koja dolazi s tim CPU-om užasna je na Linuxu jer to nije originalno Intelova grafička, nego rebrandirani PowerVR koji se ne trudi baš oko podrške za Linux. Linuxovci su tome doskočili tako da su počeli od nule pisati neke drivere, ali mislim da još ne podržavaju ni pristojno 2D akceleraciju, a kamo li 3D. Nije ni čudo da na starijim kernelima stvar radi preko framebuffera (ne može prepoznati ni nativnu rezoluciju). Uglavnom, Fedora ti je "best bet" ako želiš dobiti što bolju podršku za tu grafičku jer RH-ovi kernel developeri zajedno s Intelovima rade na tome... A CentOS - morat ćeš čekati CentOS 7 barem :zvizdi
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
mist
Spol: Ž

Post Postao/la mist »

Da, na Fedori automatski prepozna rezoluciju. Sad sam ionako (opet) na F19+XFCE dok me opet ne zasvrbi :)

A CentOS 7 sigurno neće imati Gnome 2...

EDIT: svejedno driveri rade bolje, imala sam prije (2011/2012) neku relativno novu AMD/ATI svinjariju na kojoj nisam ni film mogla pogledati, zatrzavanje i lag do besvijesti, i onda bi se pregrijalo i crklo. Ni Settlers Online se nije dalo igrati. Sad bar film pogledam bez problema - i to je već upgrade.
Btw, AMD/ATI se nije baš proslavio ni na Windowsima. Gledam baš jedan Dell + Windows 7, neki filmovi isto zatrzavaju, lagaju, krepivaju i pikseliziraju se. Što se događa s njima?
Those who stand for nothing fall for anything.
Medo_os
Kontakt:

Post Postao/la Medo_os »

Od kako je AMD preuzeo ATI prestala je podrška za originalne ATI kartice.
Imao sam taj slučaj. Zagubio sam negdje originalni CD sa driverima za ATI X1950pro, stara ali dobra kartica i nadobudno sam pokušao naći driver na netu. Kako da ne :bleh
Na AMDovim stranicama piše da više ne pružaju podršku i jedan veliki FU. Srećom nađoh CD.
AMD se bazirao na razvoj novih kartica, tako da je podrška slaba ili nikakva za stare kartice, a novi OSovi traže i nove drivere koji opet ovi ne žele razvijati. A tek za linux......
Medo_os
Kontakt:

Post Postao/la Medo_os »

Godišnji odmori?!?!
mist
Spol: Ž

Post Postao/la mist »

Vama kontinentalcima možda.

Ja radim dok ne krepam, a i onda me mlatnu nečim da još malo radim :)
Those who stand for nothing fall for anything.
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

mist je napisao/la:Ja radim dok ne krepam, a i onda me mlatnu nečim da još malo radim :)
Staviti cu ovo u potpis ::bravo
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
calisto053
Moderator

Re: Odg: Fedora Fan Club

Post Postao/la calisto053 »

mist je napisao/la:Ja radim dok ne krepam, a i onda me mlatnu nečim da još malo radim :)
lulz
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Medo_os
Kontakt:

Post Postao/la Medo_os »

mist je napisao/la:Vama kontinentalcima možda.

Ja radim dok ne krepam, a i onda me mlatnu nečim da još malo radim :)
Hehehe, dobra!

Pitao sam se zar zbog godišnjih odmora nema posta skoro mjesec dana, ali ovo mi je ipak podiglo dan :lulz
Odgovori